=

  • Гласове: 10 Рейтинг: 3.40
  • A-A+

Цени за унищожаване и борба с дървояди под РЗИ (ХЕИ) контрол

Бран Инсект ЕООД е лицензира фирма за борба с дървояди и защита от редица други вредители. Познати сме още и като "Наемни убийци" на вредители.

Имаме опит с убиването на дървояди от 2005г. и работим под контрола на РЗИ (ХЕИ), БАБХ и МЗ.

Третираме на изгодни цени и извършваме унищожаването им както в жилища, така и в търговски обекти от всякакъв тип.

Цени за обработка против дървояди в жилища
Едностаен (студентска стая) От 40 лв.
Гарсониера (стая + кухня) От 40 лв.
Двустаен (две стаи + кухня) От 40 лв.
Тристаен до 90 м2 (три стаи + кухня) От 40 лв.

Цени при обекти над 90 м2Цени при ДДД договори

 

Същност на борбата с дървоядите и техните ларви - дървесните червеи.

Борба с дървояди и техните ларви т.н. дървесни червеи е най-трудния и специфичен процес които извършваме. Това се дължи на факта, че ларвите на тези насекоми, прекарват по-голямата част от живота си скрити дълбоко в дървесината. Много често остават да живеят по няколко години във вече изработени предмети – мебели, рамки за картини и др. До тази нелепа и нежелана ситуация се стига, когато се пропусне процеса по импрегнация (специална обработка с защитни лакове) на заразена с ларви дървесина, която никой не може да каже кога ще започнат да напускат. Така например при един вече изграден покрив, ако е нападнат от тези вредители, дори и чрез импрегниране няма да се реши проблема на 100%, тъй като  трябва да се обработи по продължения на целия дървен материал, а там където има сглобки това няма да е възможно, което ще е предпоставка за оцеляване на част от популацията.

Как да разберем дали сме нападнати от тези насекоми?

Главната индикация за наличието им са отворените дупки в дървените вещи, както и специфичния скърцащ звук съпътстващ образуването им. От тези дупки в последствие излизат новите - вече възрастните насекоми, които на свой ред се разселват в друга дървена повърхност намираща се в близост.

Специфики при унищожаване на дървояди?

Взимайки предвид гореописаните факти ви предлагаме метод за унищожаване на дървояди, който в зависимост от възрастта и степента им на заселеност, намалява популацията им от 50% до 70% и така спомага за увеличаване на живота на засегнатите дървени материали до няколко пъти. Освен това методът за защита от дървояди действа гарантирано в продължение на 1 година, като предотвратява разпространението им и по други дървени части.

Методът e най-ефективен в закрити помещения, като подпокривни пространства, складове, мазета и други. Това е така защото на открито действието на препарата за дървояди се намалява от редица фактори: резки температурни разлики, слънце, прах и валежи, които в закритите помещения са сведени до минимум.

Препаратът с който пръскаме е напълно безвреден за хора и животни и действа само когато е нанесен върху дървена повърхност засегната от дървесни червеи. Препаратът унищожава имагото на дървоядите т.е. възрастните насекоми, а не ларвите им, които са дълбоко загнездени в заразената дървесина.

Добре е да знаете, че колкото по дълго остане препаратът върху дървесината, толкова ще е по-добър ефекта от самото третиране. Заради това когато не е належащо не трябва да го отмивате. Освен това в закритите помещения върху препарата в много по-малка степен оказват влияние метероологичните условия, което допринася още повече за положителния му ефект.

Периодичност при пръскането срещу дървояди.

За да може самата борба с дървояди да е с максимално унищожаващо действие върху цялата им популация, почти винаги се налага между 10-я и 14-я ден или най-късно до 20-я ден, считано от първото пръскане, да се извърши още една обработка. За по-добър ефект след третирането е добре помещенията да се държат плътно затворени за около 2 часа.

Бърза заявка
Изпрати запитване
  • Видеа от TV
  • Статии
  • Още за фирмата
За контакти с Бран Инсект
Внимание! Полезни съвети
Внимание! Страница "Унищожаване на дървояди” е направена за да Ви запознаем с реалните възможности за решаване на проблема с тези вредни насекоми. Имайте предвид, че за да избегнете появата на дървесни червеи (ларвите на дървоядите) е най-добре винаги да ползвате импрегнирани дървени материали от доказани производители.
© 2005 - 2015 Бран Инсект ЕООД, гр. София, ул. Цветан Радославов 6, тел. 0878 20 12 21 и 0888 44 99 49. Всички права запазени.