Цени за пръскане против кърлежи под контрола на РЗИ

- Фирма Бран Инсект извършва професионално пръскане срещу кърлежи и акари по частни и търговски обекти от 2005г.

- Даваме гаранция за високо качество на нашите услуги и работим на достъпни цени, като използваме максимално безвредни препарати.

- Извършваме както еднократно унищожаване на кърлежи, така и сключваме абонаментни  ДДД договори според изискванията на РЗИ (ХЕИ), БАБХ и Министерство на здравеопазването.

Цени за борба с кърлежи в жилища
Едностаен (студентска стая) 30 лв.
Гарсониера (стая + кухня) 40 лв.
Двустаен (две стаи + кухня) 45 лв.
Тристаен до 90 м2 50 лв.

Цени за обекти над 90 м2Цени при ДДД договори

 
Кърлежи
Унищожаване на кърлежи
Борба с кърлежи
Пръскане за кърлежи

Как достигат до нас кърлежите и по какъв начин застрашават нашето здраве?

Опасни паразити, каквито са кърлежите и акарите достигат до нас – хората, чрез домашните ни любимци, а също и чрез гълъбите и гризачите, които ги пренасят до жилищните помещения. Гълъбите, гнездящи в таванските помещения, както и мишките и плъховете, обитаващи лошо стопанисвани мазета и постройки са най-честата причина за наличието на кърлежи и акари в градските райони.

Кърлежите са изключително опасни кръвосмучещи насекоми, тъй като са преносители на едни от най-тежките и смъртоносни зарази, сред които: лаймска болест, марсилска и Ку-треска, туларемия, кърлежов енцефалит и кримска-конго хеморагична треска. Кърлежът паразитира върху голям брой топлокръвни, като освен хората поразява и домашни любимци, птици, гризачи и стопански животни – овце, коне, крави и др.

Внимание: Ухапването от кърлеж не може да бъде объркано с ухапване от друго насекомо, тъй като този паразит остава впит в тялото на гостоприемника. Премахването на кърлежа е трудно и опасно, тъй като има риск при неправилен опит, главата му да се откъсне и да остане под повърхността на кожата, където да предизвика инфекции и зарази.

Ако забележите кърлеж по кожата си, непременно потърсете лекарска помощ. В болнично заведение не само ще премахнат правилно паразита, но и ще ви ваксинират срещу някои опасни зарази, които той пренася при необходимост.

Как да повишите ефективността на обработката срещу кърлежи и акари?

Адекватна и резултатна борба с кърлежи и акари може да ви предложи само професионална ДДД фирма, като Бран Инсект, но вие можете да ни съдействате, като помогнете да се повиши ефектът от обработката. Това, което трябва да направите е:

  • Почистете добре терена, подлежащ на обработка от сухи съчки, клони, треви и листа
  • Изкосете ниско тревните площи, които ще бъдат третирани – височина не повече от 5-10см
  • Осигурете свободен достъп до всички места, обитавани от хора и домашни животни
  • Не мокрете тревните площи 1 час преди и след обработката
 

Важно: Добре е опръскването срещу акари да се извърши в по-широк периметър (поне 2м около площта, подлежаща на деакаризация), поради което е необходимо граничните зони също да бъдат окосени и почистени.

Първото опръскване срещу кърлежи и акари е добре да се направи още в началото на пролетта, когато започва тяхното размножаване, а последното в края на есента.

Какви гаранции ви даваме при борба с кърлежи и акари?

Ние даваме пълни гаранции за качеството на обработката срещу кърлежи, благодарение на висококачествените професионални препарати и методи, които използваме. При обработка на растителни площи с височина до 10см гарантираме унищожаване на всички кърлежи в рамките на 1 час след опръскването.

Въпреки това, има някои случаи, при които е трудно да гарантираме максимален успех при еднократно третиране, като например при висока и буйна тревна растителност. В този случай е невъзможно да се дадат гаранции, защото има предпоставка единични екземпляри да останат незасегнати от препарата.

Здравното министерство препоръчва пръскане против кърлежи и акари да се извършва два пъти годишно, но ние от Бран Инсект, като експерти в борбата с вредителите сме разбрали от личен опит, че на места, където тревните площи са обитавани от бездомни животни или участъкът се намира в полски и гористи райони е добре да се извършва ежемесечно опръскване, тъй като честите валежи, както и силното слънце и прахта намаляват действието на дори най-ефективните препарати.

Как да процедирате при опръскване на жилищни площи?

  • След пръскане против кърлежи и акари е необходимо помещенията да останат затворени в продължение на поне 1 час. Преди да започнете да ги обитавате отново е задължително да ги проветрите добре за минимум 15 минути.
  • Всички хора, включително болнолежащите, както и домашните любимци трябва да бъдат изведени от помещенията преди обработката, тъй като е нежелателно да се оставят отворени врати и прозорци по време на третирането.
  • Всички хранителни продукти, съдове и прибори за хранене трябва да се приберат на защитено място.
  • Препаратът не бива да се измива от пода в следващите 2 седмици. Позволено е да се мете и почиства с прахосмукачка.
 

Какви препарати използваме за унищожаване на кърлежи и акари?

Като професионалисти с богат опит, ние от Бран Инсект знаем кои са добрите препарати за дезинсекция. Ние използваме продукти от най-висок клас за борба с кърлежите, които са същевременно и безвредни за хора и домашни животни. Ние използваме само неканцерогенни препарати без цвят и мирис, одобрени за употреба от Министерство на здравеопазването. Това ви дава възможност да обитавате без никакъв риск обработените от нас жилищни и тревни площи.Гласове: 14 Рейтинг: 4.14
Бърза заявка
  • 0878 20 12 21
  • 0888 44 99 49
Контакт с Бран Инсект