ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Има ли опасни спрейове и препарати използвани срещу комарите?

09.03.2014
Риск при използване на спрей срещу комари

Комар

Комарите наред с хлебарките и кърлежите са сред най-досадните и понякога изключително трудни за унищожаване вредители. Те са в състояние напълно да нарушът спокойния ви сън, вечерята на открито и дори цялата ваканция. Освен, че оставят сърбящи пъпчици по кожата, неприятните насекоми могат да пренасят и опасни заболявания като вируса на западнонилската треска, денга и други.

Преди да посегнете към препарата против кръвопийците обаче, най-добре прочетете етикета на продукта. Най-често използваната съставка е диетил-мета-толуамид, известна още под съкращението DEET. DEET се свързва с някой тревожни здравни проблеми като кожни мехури, вродени малформации и неврологични увреждания. Съставката може да взаимодейства неблагоприятно с перметрин-синтетичен инсектицид, който се използва като репелент за дрехите срещу насекоми, като по този начин се повишава способността на организма да го усвои, което може да доведе до неблагоприятни ефекти като главоболие, загуба на паметта, ставни или мускулни болки.

Според изследване на Американската национална академия на науките, комарите повишават устойчивостта си спрямо DEET. Учените отбелязват също, че женските екземпляри, принадлежащи към вида, който разпространява жълтата и тропическата треска, не са възпрепятствани от DEET, като препарата се е впръсквал върху ръцете на доброволците.

Най-честите нежелани реакции от приложението на подобен тип препарати, са свързани с кожни или очни оплаквания, особено при деца след поглъщане или продължителен прием върху кожата.

В умерени концентрации DEET продуктите се считат за безопасни. Препарати с 10 до 35% концентрация осигуряват адекватна защита в повечето случаи. Американската академия по педиатрия препоръчва репелентите за децата да са с 10% и по-малко концентрация на съставката.

Внимание:

1. След като премине действието на който и да е препарат за приложение върху кожата, винаги го измивайте добре със сапун и вода.

2. Независимо под каква форма ще бъдат репелентите против комари - спрейове, кремове, лосиони или друга, те трябва да се избират внимателно, за да се намали риска от появата на неподозирани реакции, които биха могли да ви създадат много повече проблеми от тези, които се опитваме да избегнем.

3. Дръжте инсектицидите далеч от деца по всяко време.

4. Никога не нанасяйте препаратите върху очите, устните, порезни рани или раздразнена кожа.

5. Не слагайте препарат на участъците под дрехите или повече количество от указаното на етикета.

6. Имайте предвид, че някой специалисти смятат, че спрейовете са по-подходящи за употреба от лосионите и кремовете, тъй като осигуряват по-равномерно нанасяне.


Още полезна информация от блога

Методи за премахване на мишки

Методи за премахване на мишки

08.03.2014
Често появата на мишки в дома или на работното място е съпътствана освен с техни изпражнения и с редица други по-тежки проблеми, като унищожаване на обзавеждането, увреждане на стени и предмети в дома, прегризване на кабели и електрическа инсталация. Освен това повечето гризачи, както и някои.....

Виж още

Методи за премахване на хлебарки

Методи за премахване на хлебарки

07.03.2014
Сигурно сте се запитвали как и дали въобще човек може сам да се справи и да унищожи напълно хлебарките, без чужда помощ и без да закупува препарати от аптеката? В тази статия ще ви опишем няколко естесвени метода и съвета за премахване на хлебарките по естествен начин, които ако ви се експериментира.....

Виж още

Само през лятото ли се срещат бълхите?

Само през лятото ли се срещат бълхите?

06.03.2014
Бълхите са по-активни в определени периоди от годината. Високите температури през лятото и влагата през пролетта и есента, създават отлични условия за тяхното по-масово размножаване. Въпреки това обаче, те са способни да живеят и в топли микро среди, като вашата къща например. В повечето случаи.....

Виж още