ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Цени за унищожаване и борба с дървеници. Пръскане срещу дървеници под контрола на РЗИ (ХЕИ)

 • Гарантирано дълготрайно и бързо унищожаване на креватни (постелни) дървеници от фирма Бран Инсект ЕООД известна още, като "Наемни убийци" на вредители.  Работим в повече от 20 града в България сред които: София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас...

 • Фирмата е създадена през 2005 г. и предлага професионална помощ срещу всички видове дървеници нападащи хората. Убиваме и унищожаваме дори горски дървеници. Специализирани сме във всякакъв тип обекти: частни жилища, търговски и обществени обекти, а също и зелени площи.

 • Предлагаме освен еднократни обработки и сключване на абонаментни ДДД договори за изтребване на дървеници и дълготрайна превенция срещу над 30 вредители, на достъпни цени, като спазваме изискванията на РЗИ (ХЕИ), БАБХ и Министерство на здравеопазването.

 • Използваме само най-висок клас качествени препарати, без цвят и без миризма, които гарантирано убиват без проблем дори и резистентни популации от дървеници  т.е. такива, които са привикнали към масовите препарати предлагани в магазините.

Нашите цени за пръскане срещу дървеници в жилища
Една стая (студентско жилище) 45 лв.
Две стаи 55 лв.
Три стаи 65 лв.
Четири стаи (с обща площ до 85 м2)
75 лв.
Пет стаи (с обща площ до 100 м2)85 лв.

VIP услуга срещу креватни дървеници + 15 лв. - освен пръскане се поставят и 4 бр. индикаторни капани 
 • 0878 20 12 21
 • 0888 44 99 49
 

Няколко наши корпоративни клиенти:
Господари на ефира - Бран Инсект
Хотел Самоков - Бран Инсект
KPMG - Бран Инсект
Станилов ЕООД - Бран Инсект
Артекс - Бран Инсект
Angelini Farma - Бран Инсект
Младежки театър - Бран Инсект
Мост Компютърс - Бран Инсект
Техра - Бран Инсект
Кристиан Нейко - Бран Инсект
Българска търговска промишлена палата - Бран Инсект
Очна клиника Зрение - Бран Инсект
VIP оръжейни комплекси - Бран Инсект
Липненски - Бран Инсект


Какви гаранции за качество даваме при пръскане и унищожаване на дървениците?


 • Фирма Бран Инсект гарантира, че на 100% ще унищожи бързо и качествено дървениците и ще реши вашия проблем. Моля имайте предвид следните специфики.
 • Опитът ни е доказал, че за трайното им убиване в 98% от случаите са необходими минимум три последователни пръскания срещу дървеници, а едва при 2% от клиентите ни се налага и четвърта обработка.

През какъв интервал се пръскат помещенията?


Важно:
Интервалът между първото и второто пръскане срещу дървеници е от 10 до 14 дни, но не по-късно от 15 дни. Между второто и третото пръскане варира между 14 и 30 дни, но не по-късно и зависи от конкретния обект и числеността на кръвосмучещите насекоми. Моля, не отмивайте препаратите минимум 14 дни след всяко пръскане против дървеници, а ако през това време ви се наложи да почистите пода, ползвайте метла или прахосмукачка, но никога мокър парцал, защото ще отстраните професионалния ни разтвор. Колкото по-дълго оставите препарата да действа, толкова по-сигурно и бързо ще се отървете и унищожите дървениците.

Унищожаване на дървеници - постелни или креватни, а също и горски. Унищожител на дървеници - Бран Инсект
Борба с дървеници (креватни, постелни и горски) от лицензирана фирма Бран Инсект. Фирма за борба с дървениците в жилища и търговски обекти. - Бран Инсект
Убиване на дървеници с качествени препарати. Професионални Наемни Убийци на дървеници и други вредители - Бран Инсект
ДДД договори за защита от дървеници. ДДД фирма работеща по изискванията на РЗИ и БАБХ и МЗ. Гаранция за качество и добра цена за услуги срещу дървеници - Бран Инсект

Защо нашите услуги за борба с дървеници и други вредители са предпочитани?


Освен, че Бран Инсект е фирма с квалифицирани и отлично обучени екипи за борба с вредители, нашите ДДД услуги ви гарантират бърза и дълготрайна защита и пълното унищожаване на дървениците, тъй като използваме препарати с изключителна ефективност (без цвят и остра миризма), осигуряващи същевременно оптимална дълготрайна защитна бариера в обработените помещения и имаме огромен опит в решаването на проблемите с този ужасяващ враг както в жилища, така и в хотели, ресторанти, болнични заведения, транспортни средства и т.н.


Как да подготвите жилището преди пръскане срещу дървеници?

Независимо дали сте от София, Пловдив, Бургас, Варна или Стара Загора за да е по-успешна борбата с дървениците, и тяхното крайно унищожаване, от вас се изисква да подготвите жилището си преди посещението на екип на Бран Инсект. Ето няколко важни неща които е необходимо да се направят:

 • Изметете и почистите с прахосмукачка всички подове в жилището, за да премахнете възможно най-много от яйцата им
 • Изхвърлете събрания отпадък от почистването далеч извън дома, като го съберете и затворите в найлонова торбичка
 • Изнесете на проветриво място всички дрехи от гардеробите или ги съберете така, че да освободите за опръскване всички вътрешни плоскости. Разбира се след обработка можете да ги приберете.
 • Не оставяйте опаковани в найлонови торби дрехи, бельо и завивки, тъй като това ще попречи на препарата да унищожи екземплярите, които е възможно да се укриват там.
 • Преди и след посещението на екипа на фирма за борба с дървеници изпирайте дрехите и спалното бельо при температура 60 градуса, за не по-малко от 30 минути
 • Под леглата, ако има шкафове е добре да бъдат изпразнени от съдържание за да напръскаме обстойно и там.
 

Важно: За да се гарантира унищожение на цялата популация на креватни дървеници и по-дълготрайна защита е необходимо да се обработят всички помещения в жилището. Обработката трае от 20 до 45 минути, в зависимост от площта и моментното състояние на жилището.

Какви продукти използваме за  пръскане против дървеници?

Както срещу креватни дървеници, така и срещу всички останали насекоми, фирма Бран Инсект използва качествени препарати от най-висок клас, одобрени за употреба от Министерство на здравеопазването. Инсектицидите с които работим не са канцерогенни (не причиняват рак) и не влошават качеството на живот в третираните помещения и убиват целите популации от инсектите.

 • След обработка и пръскане против дървеници, помещенията остават затворени за минимум 60 минути, след което е позволено обитаването им от хора.
 • Преди да влезете отново в третираното жилище е задължително да проветрите добре за поне 15 минути.

Каква е разликата между постелните (креватни) и горските дървеници?

За да се гарантира качествена помощ при защитата от дървениците, трябва да може да ги различавате от другите инсекти и да сте сигурни, че имате в дома си популация от креватни дървеници, а не например от горски дървеници или бълхи и т.н. Горските обитават предимно райони с гъста растителност, като избират за свой дом предимно храсти и дървета, докато постелните видове са кръвосмучещи с афинитет към човешката кръв, поради което избират помещения, обитавани от хората – жилища, хотели и др. Понякога обаче горските дървеници също нахлуват и се заселват в домовете ни, като има твърдения, че снасят яйцата си в пръстта на саксиите.

Постелните са активни предимно нощем, когато извършват ухапванията. Те могат да бъдат объркани с ухапване от бълхи, комари и кърлежи. Сигурен белег за продължително наличие на креватни дървеници са малките точици засъхнала кръв върху рамките на леглата, матраците и спалното бельо. Постелните дървениците се укриват предимно зад и в дървени повърхности, като мебели (най-често в матраци, дивани и други), а още и в пукнатини на подови настилки и стени. Горските след като изгасите лампата в повечето случаи не са активни.

Възрастните екземпляри са с червено-кафява окраска и могат да достигнат дължина 4-6 мм. Женската дървеница снася от 1 до 5 яйца дневно за период от 2 месеца, като за целия си живот може да снесе около 200 яйца. Креватните дървеници се настаняват в жилищата на собствен ход по стените или пренасяни от птици и прилепи. Пасивно могат да се разпространят при пренасяне на мебели, дрехи или други предмети, в които са се настанили.

Имаме опит в унищожаването на дървеници повече от 10 години. Ето защо смело можем да заявим, че ако спазите гореописаните препоръки и ни се доверите навреме, ще разрешим гарантирано проблема ви с тях. Услугата за професионално убиване на дървеници може да поръчате още сега на 0878201221 или 0888449949.

Какво представляват дървениците?

Дървениците представляват миниатюрни насекоми от паразитен тип. Големината им достига едва до 7 милиметра, като при ниски популации не се показват на светло, което ги превръща в почти неоткриваеми и незабележими, преди да е станало твърде късно и да са завзели голяма територия. Фактът, че са кръвосмучещи обаче ни дава възможност бързо да установим, че са в дома ни. Дървениците са безкрили паразити, които се смятат за едни от най-трудно унищожимите вредители на съвремието. Въпреки че, няма доказани данни за пренасяне на болести чрез ухапване от дървеници, борбата срещу тях е наложителна. Нощното атакуване от дървеници е изключително неприятно, а сърбежът предизвиква дразнеща и силно пареща, а понякога и много болезнена при допир кожа.

Затвори

Видове дървеници

В природата са установени 92 вида дървеници. Най-общо обаче науката ги квалифицира в две основни групи за които вече споменахме и по-горе, но все пак:

 1. Креватна дървеница (постелна дървеница). На практика това е видът, който най-често се наблюдава в жилищните площи и който напада хората нощем. С годините креватните дървеници еволюират дотолкова, че да успяват да се скрият от човешкото око в цепнатините на мебелите, между матрака и дори в подматрачната рамка, в дървените шкафове, а понякога и в електрическите уреди или в окачените тавани и подове. Креватните дървеници са и най-трудни за изтребване.
 2. Горска дървеница. Тя обитава главно по-високите тревни площи, основно храсти и дървета. Горските дървеници обаче могат да попаднат и в дома ви, например, ако са пренесени с пръст за саксия или в близост до прозореца ви има градинско растение или дръвче. Съществена разлика между горските и креватните е, че първите не са активни само нощем, а реално през цялото денонощие, а също, че горските дървеници не се хранят с кръв за разлика от креватните.

  Важно: По-трудно и скъпо е убиването на креватни дървеници, тъй като те са много по-упорит враг от горските им събратя,  а и се крият на непривични и труднодостъпни места. Често пъти много от масовите препарати не им действат, а дори спомагат за мутирането и израждането им което после затруднява работата ни и ви коства повече брой пръскания. Все пак ние имаме огромен дългогодишен опит и знаем как да ви помогнем.
Затвори

Размножаване и яйца при постелните (креватните) дървеници

Креватните дървеници са изключително устойчиви и опасни паразити, затова ще обърнем повече внимание на тях. За да оцелеят и да се размножават практически те имат нужда от постоянна температура над 15-20 градуса и храна т.е. човешка кръв. Това означава, че попадайки в дома ви, те ще останат там завинаги, защото вие ще бъдете източникът на тяхното прехранване, ако не вземете навреме правилните мерки. Съществуват митове, че твърде разхвърлените домове и наличието на стари мебели създават идеалната обстановка за размножаването на дървеници. Това не е точно така. Дървениците ще останат в дома ви дори, ако той е перфектно подреден и винаги почистван до съвършенство. Безпорядъкът от вещи им дава само възможност да откриват повече места, където да се скрият. Понякога старите матраци т.е. над 5 години ползване, създават допълнителни предпоставки за завишаване на популациите от кръвосмучещите инсекти. 
Една дървеница живее от 4 до 12 месеца, като след всяко хранене, тя има реалната способност да се чифтоса и да снесе яйца, които в благоприятни условия (разбирайте топлина и храна) се излюпват за около 10-14 дни и не повече от един месец. Имат обаче и продължителен латентен период (най-вече при застудяване или липса на храна), като в някои източници се твърди, че могат да живеят без храна повече от 1-2 години изпадайки летаргия. Яйцата на дървениците са изключително малки и незабележими.

Виж още

Как да познаем следите от дървеници?

След като не можете да установите локацията на дървениците у дома по техните яйца, ще трябва да търсите развитите т.е. възрастни индивиди. Но за съжаление миниатюрните паразити се виждат много трудно с невъоръжено око, тъй като са изключително пъргави и ловки. Все пак дървениците оставят следи - много малки червени точки, причинени от кръв след ухапване и затова най-лесно се установяват по светли чаршафи. Рядко могат да се забележат по повърхността на мебели или скрити в матрака например. Често оставят малки точици с кръв и по подматрачните рамки. А по тялото на потърпевшия, след ухапване от дървеници, се установява силен обрив и неприятен сърбеж. Усложнения могат да настъпят в следствие на самите засегнати кожни участъци. Понякога се появяват лезии и екземи.

Затвори

Как да убиваме дървениците и да се предпазим от тях?

 • Най- ефикасен метод за справяне с дървениците е професионалната услуга, чрез пръскане с която  се постига пълно убиване на дървениците.

 • От друга страна, превенцията е най-доброто решение за справяне с даден проблем т.е. ако веднъж сте имали дървеници у дома си, то правете си превантивно пръскане на всеки 6 месеца.

 • Когато говорим за дървеници, чудесна практика за предпазване от тях е повишеното внимание по време на пътуване и завръщане от такова у дома.

 • Винаги проверявайте местата извън дома, в които пренощувате - погледнете под матрака и възглавницата.

 •  След разопаковане на багажа си вкъщи отново извършете проверката и при съмнение за наличие на дървеници е за предпочитане всички дрехи да бъдат веднага изпрани в гореща вода на 60 градуса за минимум 30 минути.

 • Много често нашите клиенти ги пренасят в домовете си при закупуване на нови или стари мебели, като дивани, легла и фотьойли. Затова при покупка на подобни стоки внимателно ги оглеждайте за следи от тези насекоми.

  Това са най-рисковите ситуации, в които можете да пренесете дървеници у дома.

  Важно: Надяваме се да сме ви били полезни и знайте, че качественото и бързо убиване на дървеници зависи до огромна степен от времето, което са прекарали в дома или търговския ви обект т.е. колкото по-бързо ни сигнализирате, толкова по-добре. 

Затвори