ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Цени за унищожаване и борба с хлебарки под контрола на РЗИ (ХЕИ)

 • Професионална помощ за унищожаване на хлебарки в жилища, търговски и обществени обекти от 2005г. Работим в над 20 града, сред които: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора... Цените на услугите ни гарантират за най-високо качество. 

 • Бран Инсект ЕООД е лицензирана фирма срещу хлебарки и други неприятели, по-известна като "Наемни убийци" на вредители.

 • Работим под контрола на РЗИ (бивше ХЕИ), МЗ и БАБХ и спазваме всички наредби за ДДД дейност.

 • Цените ни са изгодни и използваме най-ефективните и качествени препарати за защита от хлебарки, които са без цвят, без миризма и действат без проблем дори на резистентни популации.

 • Извършваме както еднократни пръскания срещу хлебарки, така и сключваме и абонаментни ДДД договори отговарящи на всички изискванията на РЗИ (ХЕИ), БАБХ и Министерство на здравеопазването.

 • Приемаме поръчки за борба с хлебарки всеки ден от 8.00 до 20.00 и ги изпълняваме в най-кратки срокове - според текущата натовареност на екипите.


Цени за пръскане срещу хлебарки в жилища
Една стая (студентско жилище) 40 лв.
Две стаи 45 лв.
Три стаи 50 лв.
Четири стаи (с обща площ до 85 м2)  
55 лв.
Пет стаи (с обща площ до 100 м2
60 лв.

* VIP услуга срещу всички видове хлебарки + 15 лв. - освен пръскане се включва и обработка с гел

 • 0878 20 12 21
 • 0888 44 99 49

Няколко наши корпоративни клиенти:
Господари на ефира - Бран Инсект
Хотел Самоков - Бран Инсект
KPMG - Бран Инсект
Станилов ЕООД - Бран Инсект
Артекс - Бран Инсект
Angelini Farma - Бран Инсект
Младежки театър - Бран Инсект
Мост Компютърс - Бран Инсект
Техра - Бран Инсект
Кристиан Нейко - Бран Инсект
Българска търговска промишлена палата - Бран Инсект
Очна клиника Зрение - Бран Инсект
VIP оръжейни комплекси - Бран Инсект
Липненски - Бран Инсект

Гаранции при пръскане срещу хлебарки

 • Когато се забелязват дори единични живи индивиди през деня или в обекта са били приложени безуспешно непрофесионални методи и инсектите вече са развили резистентност към препаратите, то тогава се налагат две последователни пръскания против хлебарки в интервал от 20-30 дни за да се разреши напълно проблема.
 • Фирма Бран Инсект дава 100% гаранция за качествена защита от тези насекоми дори след еднократно опръскване стига да не ги забелязвате през деня.  
Важно: Нашият дългогодишен професионален опит показва, че максимален ефект при обработките се постига, когато се третират едновременно всички помещения в засегнатия обект, включително и тези, в които не сте забелязвали от пълзящите вредители до този момента. Това се прави, за да се избегне миграция на инсектите в съседни необработени стаи, тъй като препаратите ни действат унищожаващо само на местата, на които са били нанесени. Освен това в необработените помещения лесно може да се развие резистентна популация от жилищни хлебарки, която след това да се принесе и в другите стаи и да стане трудна за изтребване. Това не означава, че ако в някой жилищен блок се изпръска само един апартамент – няма да има резултат. Напротив, ефектът ще е отличен, но само в стаите, които са били третирани ще намирате убити хлебарки т.е. там, където сме създали "защитна бариера срещу вредители", но ако не изпръскаме цялото жилище ще има предпоставки за много по-сериозен проблем с хлебарките след време. Ето защо качествената професионална помощ срещу тях изисква и специфични познания, каквито специалистите ни имат и постоянно доусъвършенстват в крак с най-съвременните тенденции.

Унищожаване на хлебарки - кафяви, черни и всички други видове от тези насекоми. Унищожител на хлебарки - Бран Инсект
Борба с хлебарки от лицензирана фирма Бран Инсект. Фирма за борба с хлебарките в жилища и търговски обекти - Бран Инсект
Убиване на хлебарки с качествени препарати. Професионални Наемни Убийци на хлебарки и други вредители. - Бран Инсект
ДДД договори за защита от хлебарки. ДДД фирма работеща по изискванията на РЗИ и БАБХ и МЗ. Гаранция за качество и добра цена за премахване на хлебарки - Бран Инсект
 

С какви препарати убиваме хлебарките и колко време трае обработката?

 • Фирма Бран Инсект използва само най-качествените съвременни препарати за убиване и защита от хлебарки, отпускани под контрола на МЗ. Освен, че те напълно решават проблема с пълзящите насекоми, но и са напълно безвредни за хора и животни, не са канцерогенни и нямат цвят и мирис, като още 30-60 минути след обработка помещенията могат да се обитават.
 • Само бременни жени и деца до 2 годишна възраст трябва да изчакат 2 часа преди да използват третираните помещения. При всички случаи след напръскване обекта следва да се проветри за около 15 минути преди да се обитава отново.
 • Когато напускането на помещенията, подлежащи на обработка е напълно допустимо да се оставят прозорците отворени по време на опръскването. Това няма да намали, а само ще забави действието на препарата с няколко дни. Все пак затворените помещения са по-добър вариант и спомагат за по-бързото изтребване на хлебарките.

Процедурата по опръскване срещу жилищни хлебарки отнема между 15-30 минути, в зависимост от площта на помещенията, подлежащи на третиране.

Как да подготвите жилището преди третиране?

Задължително изнесете от помещенията всички хранителни продукти и приберете на безопасно място всички съдове, прибори и ел. уреди, заемащи кухненските плотове. Това позволява да се обработи зоната под окачените шкафове, без да се налага да се третират отвътре. Обезателно освободете пространството под кухненската мивка и преместете мебелите, подлежащи на преместване на отстояние от стените поне 1 см. Пръскането около вградените мебели е напълно ефективно, така че не се налага тяхното преместване.

Елементите на ВиК и парната инсталация също подлежат на обработка, като отворите към щранговете в банята и тоалетната трябва да бъдат достъпни.

Как да ни съдействате, за да постигнем 100% успех в борбата с хлебарки?

От вас се иска да запушвате вечер всички канали, включително тези на мивките, ваната и душа с гумени или пластмасови тапи. Да не допускате малки деца да влизат в контакт с препарата и най-вече – да не измивате обработените зони поне през следващите 2 седмици, тъй като този период е решаващ за унищожението и на последната хлебарка. Ако не отмивате дори месец нанесените препарати ще е още по-добре т.е. колкото повече стоят, толкова по-добре. Измитането на пода и почистването с прахосмукачка е позволено.

Ние използваме химикали от най-висок клас, което прави напълно безопасно пребиваването за вас и вашите близки в обработените зони.

Защо да използвате професионална фирма за помощ при унищожаването на хлебарките?

Хлебарката е най-трудното за унищожаване насекомо, тъй като тя успява да развие резистентност към абсолютно всички химикали, използвани за нейното убиване, особено към непрофесионалните продукти, предлагани свободно в аптечната мрежа.

Ние, професионалистите имаме специализирани познания и средства за защита от вредителите, които ни позволяват да водим успешна борба с хлебарките, като при всяка обработка вземаме предвид числеността и вида на инсектите, както и продължителността на тяхното нашествие. Това ни дава възможност да използваме точните препарати в правилното съотношение.

Периодичните обработки през около 6 месеца са необходими при професионалната помощ срещу хлебарки в жилища и са приоритет на качествените ДДД фирми, каквато е Бран Инсект - така проблема се предотвратява и се гарантира пълното унищожаване на цялата популация.

Кои са най-често срещаните видове хлебарки?

На планетата живеят над 3500 вида хлебарки, като едва 1-2% от тях избират да се заселят в близост до хора. У нас в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора най-разпространени са видовете: Blattella germanica (Кафява хлебарка), Blatta оrientalis (Черна хлебарка) и Кафяво-ивичеста или Мебелна хлебарка. Хлебарките спадат към тип членестоноги и конкретно към подтип шестокраки. Те са безгръбначни животни, имат сегментирано тяло, хитинов скелет и крайници, които се задвижват от мускули-антагонисти.

Фирма Бран Инсект е напълно подготвена и екипирана да води успешна борба срещу всички видове хлебарки срещани в България и ви гарантира, че може да ни се доверите за качествена помощ и дълготрайна защита на дома, офиса или търговския ви обект от набезите на тези иначе упорити и трудни за убиване вредители. Позвънете ни сега на 0878201221 или 0888449949 и проблемът ви ще бъде разрешен професионално.

Още информация за черните и кафявите хлебарки в България

Не всички от установените в науката над 3500 вида хлебарки, за щастие, са заплаха за домовете. Сред тях едва няколко разновидности се причисляват, към така наречените домашни вредители. В почти всяка страна, включително и в България, най-често ставаме свидетели на атака от следните видове хлебарки:

 1. Кафяви хлебарки. Позната още и като германска, кафявата хлебарка обича топлите и влажни места. Смята се, че предпочитаната температура за живот и размножаване за нея е около 30 градуса по Целзий. От друга страна, устойчивият организъм на хлебарката, включително и на кафявата хлебарка, й позволява да оцелее дори при температура под 10 градуса по Целзий. Това, което я привлича в дадено помещение е храната и хранителните остатъци, като трохи и обелки. Практически този тип хлебарки може да се храни с всичко, което намери по пътя си, поради което е и толкова издръжлива – живее над 100 дни. Кафявата хлебарка е с дължина от 10 до 16 милиметра (рядко надвишават тези размери и то само при мутации) и има крила, които за щастие не използва за летене. Основния проблем идва от масовото им размножаване – за 1 до 4 седмици снасят от 35 до 45 яйца. Бързината на размножаването им зависи от конкретните условия: температура, влажност, храна и т.н.
 2. Черни хлебарки. Наричат се още ориенталски хлебарки. Те са много по-големи от кафявите си събратя. Черните хлебарки достигат до три сантиметра, като освен това са и доста по-дебели. Това са по-рядко срещни хлебарки в апартаментите, главно поради намалената им двигателна способност. Черните хлебарки са трудно подвижни по гладки повърхности, поради което предпочитат да се крият в мазета, канализации и партерните (ниските) жилищни площи. И за тях обаче влагата и температурата са от особено значение, дори обичат по-голяма влажност. Най-добре виреят при температури от 20 до 29 градуса по Целзий. Те също са доста плодовити насекоми и могат да снесат до 8 капсули всяка с по 18 яйца.
Виж още

Как се размножават хлебарките?

Хлебарките се размножават скоростно. Те не се нуждаят от кой знае колко благоприятни и специфични условия за целта. Както описахме и по-горе те снасят обилно количество яйца за кратки срокове в продължение на два-три месеца, като новоизлюпените след съзряване веднага започват също да се размножават. Така се получава лавинообразно размножаване. Женската отделя яйцето си в една миниатюрна и много тънка капсула, за да я носи на корема си около един месец, когато настъпва излюпването. Ето защо и борбата срещу тези вредители е толкова трудна. Понякога дори и след унищожаването на последната възрастна женска хлебарка, може да виждате нови малки хлебарчици. Това показва, че ако не сте ползвали правилните способи проблема може да се задълбочи, но ако е пръскано от професионалисти, то тогава нещата стоят доста по-различно. Разбира се и при професионалното пръскане може също да забележите новоизлюпени хлебарки, но реално е важно след полазване върху препаратите ни да умират до няколко часа, а не мигновено. Това е търсен ефект – наричаме го ефектът на доминото. Това означава, че всяка хлебарка полепва препарат по себе си, който неусетно занася навътре в скривалищата при другите хлебарки и там заразява още по-голям брой от колонията с хлебарки.

Виж още

Популярни и неефикасни методи за премахване на хлебарки

За съжаление, огромна част от домакинствата се обръщат към професионалните фирми за борба с вредителите след множество неуспешни опити за справяне с хлебарките. Обикновено, потребителите се подлъгват да използват следните известни и неефективни методи:

 • Устройство против хлебарки
 • Къщички за хлебарки
 • Кубчета против хлебарки
 • Гел за хлебарки – не че всичките гелове са неефективни, но и там си имат специфики, но накратко геловете работят добре само при единични бройки, а не при масово пренаселване с хлебарки. Това, че не виждате много хлебарки не е гаранция, че в каналите, шкафовете и пукнатините на стените и пода не дебнат стотици други.

Повечето от тези способи не постигат успех поради факта, че не могат да обхванат целия периметър на жилището и нямат ударно въздействие върху цялата популация. Някои от методите се справят само срещу зрелите хлебарки, оставяйки живи яйцата. Конкретно за повечето къщички за хлебарки, които у нас все още се използват масово, те не действат поради факта, че насекомите изобщо не ги поглеждат, намирайки си храна от редица други източници. Някои от посочените способи за справяне с хлебарките не просто са неефективни, но и са опасни за човешкото здраве и представляват повишен риск за жилищата с домашни любимци. Такива например са прахообразните инсектициди за поръсване по пода, но всеки сам избира как да процедира. Ние от Бран Инсект предлагаме само професионални решения с гарантиран успех в борбата с хлебарките.

Виж още