ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Борба със стоножки. Унищожаване на сколопендри (скрипи)

Фирма Бран Инсект ЕООД известна и като "Наемни убийци" на вредители предлага професионални помощ в решаването на проблеми със стоножки (сколопендри, скрипи и др.) в над 20 български града, като: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и др. 

Имаме опит от 2005г. и гарантираме за качественото им убиване и дълготрайна защита след като се извършат две последователни обработки в рамките на 10-14 дни.

Нашите цени за унищожаване на сколопендри, скрипи и други стоножки

Предлагаме както цени за еднократна борба със стоножки и сколопендри (скрипи), така и  абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ (ХЕИ) и БАБХ в търговските обекти. Дейността ни е регистрирана в Министерство на здравеопазването.

Цени за борба със сколопендра (скрипя) в жилища
Една стая  (студентско жилище) 45 лв.
Две стаи 55 лв.
Три стаи 65 лв.
Четири стаи (с обща площ до 85 м2)
75 лв.
Пет стаи (с обща площ до 100 м2
85 лв.

* Вижте цените ни за търговски обекти или абонаментни ДДД договори и специалните ни ПРОМОЦИИ

  • 0878 20 12 21
  • 0888 44 99 49
Няколко наши корпоративни клиенти:
Господари на ефира - Бран Инсект
Хотел Самоков - Бран Инсект
KPMG - Бран Инсект
Станилов ЕООД - Бран Инсект
Артекс - Бран Инсект
Angelini Farma - Бран Инсект
Младежки театър - Бран Инсект
Мост Компютърс - Бран Инсект
Техра - Бран Инсект
Кристиан Нейко - Бран Инсект
Българска търговска промишлена палата - Бран Инсект
Очна клиника Зрение - Бран Инсект
VIP оръжейни комплекси - Бран Инсект
Липненски - Бран Инсект
Сколопендра (Scolopendra cingulata) - убива гущер - Бран Инсект
Стоножка - Бран Инсект
Борба със стоножки - Бран Инсект
Защита от сколопендра - Бран Инсект

Какво представляват стоножката, сколопендрата и скрипята и доколко са опасни за човешкото здраве?

За да ни съдействате в качественото унищожаване на стоножки, сколопендри и скрипя е важно да ги разпознавате, поради което тук ще ви предложим информация за всеки вид от тези насекоми, включваща техните особености, навици и степен на опасност за хората.

Стоножка

Къщната стоножка Scutigera coleoptrata е най-често срещаният вид. Тя е всъщност многоножка, като броят на краката ѝ не надхвърля 30. Има издължено жълто-кафяво тяло, дълги и тънки крачка и достига ръст от 4см. Стоножката е сравнително безопасна за хората, тъй като е насекомояден хищник, хранещ се главно с други насекоми и техните ларви – мухи, паяци и др. Борбата с нея е специфична, но в Бран Инсект знаем всички тънкости за да гарантираме висока ефективност.

Къщната стоножка ловува нощем, като през деня се укрива на необитаеми и трудно достъпни места, като тавани, килери, процепи или под мебелите. Характерно за този инсект е бързината, с която се придвижва, което затруднява значително нейното унищожаване без професионални средства.

Сколопендри

Сколопендрата е значително по-опасна от къщната стоножка, не само поради по-големия си ръст, но заради своята агресивност. Храни се с по-малки насекоми, но също така и с гущери и птици. У нас се срещат сколопендри от вида Scolopendra Cingulata, достигащи ръст от 25см, а като цвят варират в кафеникаво, червено, черно и бежово. Популацията на сколопендрите бързо може да достигне до 350 бр.

Внимание: Ухапването от сколопендра може да бъде не само изключително болезнено, но и доста опасно. Не са изключени инфекции и възпаления на мястото на ухапването, понякога съпроводени от повишена температура, алергична реакция и треска. Борбата със сколопендрите трябва да е възможно най- качествената, затова не се колебайте да ни потърсите дори само за консултация.

Скрипя

Скрипята е сравнително безопасен за хората вид. Тя рядко обитава човешките жилища, като предпочита да се укрива под камъни и в близост до сухи дървета. На ръст не надхвърля 2-3см и се храни също с насекоми, червеи и други безгръбначни видове. Ухапването от скрипя не е опасно за хората, поради малкия размер на нейните челюсти.

Кога е необходимо да се извърши пръскане срещу стоножки и сколопендри?

Независимо дали обекта подлежащ на третиране се намира в София, Пловдив, Стара Загора, Варна или Бургас, фирма Бран Инсект ЕООД препоръчва да се извършват превантивни пръскания срещу стоножки, сколопендри и скрипи още в ранна пролет. Необходимо е да се обработят откритите тревни и гористи площи в близост до засегнатите места. Добре е също да се извършват защита от набезите им през лятото, когато са най-активни, както и през есента, когато търсят убежище, в което да прекарат зимните студове.

При наличие на проблем с единични екземпляри в жилища и други помещения е добре да се извършат две последователни обработки през интервал от 10-14 дни.

Как оказваме помощ срещу стоножките, сколопендрите и скрипите?

За по-качествена и професионална помощ срещу сколопендрите, стоножките и скрипите е нужно след обработката за унищожаването им да напуснете помещенията, подлежащи на дезинсекция за период от минимум 30 минути. Преди да влезете отново в третираните срещу многокраките насекоми помещения трябва да проветрите за около 10-15 минути. Ако ги проветрите веднага след пръскането само ще забавите първоначалния ударен ефект на т.н. защитна бариера срещу стоножки, скрипи и сколопендри.

В случай, че има болнолежащи хора, които не могат да бъдат изведени е допустимо третирането да се извърши при отворени прозорци. Това няма да намали ефективността на препарата, а само ще го забави за известно време, както описахме по-горе.

Въпреки, че използваме изцяло безвредни, неканцерогенни препарати за убиване на сколопендрите, препоръчваме бременни жени и деца под 2 годишна възраст да избягват обработените помещения за поне 2 часа.

Не е необходима специална подготовка на помещенията преди започване на пръскането, но е важно да има елементарна хигиена и да няма разпръснати хранителни продукти на хора и домашни любимци.

Колко време отнема третирането срещу тези пълзящи вредители?

  • Качествената помощ, чрез пръскане с ефективни препарати за борба със стоножки, сколопендри и скрипи отнема средно около 15-25 минути, в зависимост от площта на проблемните помещения.
  • Доверете се на дългогодишния ни опит на Бран Инсект ЕООД, за гарантирано унищожаване на тези неприятни вредители.
  • Имаме опит както в частни жилища и мазета, така и в заведения за обществено ползване, като ресторанти, козметични салони и др.