0

Цени за защита от стоножки под контрола на РЗИ (ХЕИ)

Фирма Бран Инсект ЕООД известна и като "Наемни убийци" на вредители предлага професионални помощ в решаването на проблеми със стоножки (сколопендри, скрипи и др.)

Имаме опит от 2005г. и гарантираме за качественото им убиване след като се извършат две последователни обработки в рамките на 10-14 дни.

Предлагаме както цени за еднократна защита, така и  абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ (ХЕИ) и БАБХ. Дейността ни е регистрирана в Министерство на здравеопазването.

Цени за борба със сколопендра (скрипя) в жилища
Едностаен (студентска стая) 35 лв.
Гарсониера (стая + кухня) 45 лв.
Двустаен (две стаи + кухня) 50 лв.
Тристаен до 85 м2 55 лв.
Четиристаен до 100 м2 60 лв.

* Вижте цените ни за търговски обекти или абонаментни ДДД договори и специалните ни ПРОМОЦИИ

НАБЕРИ И ЗАТВОРИ - ДО 1 ЧАС ЩЕ ВИ ПОТЪРСИМ
  • 0878 20 12 21
  • 0888 44 99 49
Контакт с Бран Инсект
Сколопендра (Scolopendra cingulata) - убива гущер
Стоножка
Борба със стоножки
Защита от сколопендра

Какво представляват стоножката, сколопендрата и скрипята и доколко са опасни за човешкото здраве?

За да ни съдействате в качественото унищожаване на стоножки, сколопендри и скрипя е важно да ги разпознавате, поради което тук ще ви предложим информация за всеки вид от тези насекоми, включваща техните особености, навици и степен на опасност за хората.

Стоножка

Къщната стоножка Scutigera coleoptrata е най-често срещаният вид. Тя е всъщност многоножка, като броят на краката ѝ не надхвърля 30. Тя е с издължено жълто-кафяво тяло, дълги и тънки крачка и достига ръст от 4см. Стоножката е сравнително безопасна за хората, тъй като е насекомояден хищник, хранещ се главно с други насекоми и техните ларви – мухи, паяци и др.

Къщната стоножка ловува нощем, като през деня се укрива на необитаеми и трудно достъпни места, като тавани, килери, процепи или под мебелите. Характерно за този инсект е бързината, с която се придвижва, което затруднява значително нейното унищожаване без професионални средства.

Сколопендри

Сколопендрата е значително по-опасна от къщната стоножка, не само поради по-големия си ръст, но заради своята агресивност. Храни се с по-малки насекоми, но също така и с гущери и птици. У нас се срещат сколопендри от вида Scolopendra Cingulata, достигащи ръст от 25см, а като цвят варират в кафеникаво, червено, черно и бежово. Популацията на сколопендрите бързо може да достигне до 350 бр.

Внимание: Ухапването от сколопендра може да бъде не само изключително болезнено, но и доста опасно. Не са изключени инфекции и възпаления на мястото на ухапването, понякога съпроводени от повишена температура, алергична реакция и треска.

Скрипя

Скрипята е сравнително безопасен за хората вид. Тя рядко обитава човешките жилища, като предпочита да се укрива под камъни и в близост до сухи дървета. На ръст не надхвърля 2-3см и се храни също с насекоми, червеи и други безгръбначни видове. Ухапването от скрипя не е опасно за хората, поради малкия размер на нейните челюсти.

Кога е необходимо да се извърши пръскане срещу стоножки и сколопендри?

Фирма Бран Инсект препоръчва да се извършват превантивни пръскания срещу стоножки, сколопендри и скрипи още в ранна пролет, като се обработят откритите тревни и гористи площи в близост до засегнатите обекти. Добре е също да се извършват защита от набезите им през лятото, когато са най-активни, както и през есента, когато търсят убежище, в което да прекарат зимата.

При наличие на проблем с единични екземпляри в жилища и други помещения е добре да се извършат две последователни обработки през интервал от 10-14 дни.

Как оказваме помощ срещу стоножките, сколопендрите и скрипите?

За по-качествена и професионална помощ срещу сколопендрите, стоножките и скрипите е нужно след обработката за унищожаването им да напуснете помещенията, подлежащи на дезинсекция за период от минимум 30 минути. Преди да влезете отново в третираните срещу многокраките насекоми помещения трябва да проветрите за около 10-15 минути. Ако ги проветрите веднага след пръскането само ще забавите първоначалния ударен ефект на т.н. защитна бариера срещу стоножки, скрипи и сколопендри.

В случай, че има болнолежащи хора, които не могат да бъдат изведени е допустимо третирането да се извърши при отворени прозорци. Това няма да намали ефективността на препарата, а само ще го забави за известно време, както описахме по-горе.

Въпреки, че използваме изцяло безвредни, неканцерогенни препарати за убиване на сколопендрите, препоръчваме бременни жени и деца под 2 годишна възраст да избягват обработените помещения за поне 2 часа.

Не е необходима специална подготовка на помещенията преди започване на пръскането, но е важно да има елементарна хигиена и да няма разпръснати хранителни продукти на хора и домашни любимци.

Качествената помощ, чрез пръскане с ефективни препарати срещу стоножки, сколопендри и скрипи отнема средно около 15-25 минути, в зависимост от площта на проблемните помещения. Доверете се на дългогодишния ни опит за гарантирано унищожаване на тези неприятни вредители.