ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Цени за защита от стоножки под контрола на РЗИ (ХЕИ)

Фирма Бран Инсект ЕООД известна и като "Наемни убийци" на вредители предлага професионални помощ в решаването на проблеми със стоножки (сколопендри, скрипи и др.)

Имаме опит от 2005г. и гарантираме за качественото им убиване след като се извършат две последователни обработки в рамките на 10-14 дни.

Предлагаме както цени за еднократна защита, така и  абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ (ХЕИ) и БАБХ. Дейността ни е регистрирана в Министерство на здравеопазването.

Цени за борба със сколопендра (скрипя) в жилища
Едностаен (студентска стая) 35 лв.
Гарсониера (стая + кухня) 45 лв.
Двустаен (две стаи + кухня) 50 лв.
Тристаен до 85 м2 55 лв.
Четиристаен до 100 м2 60 лв.

* Вижте цените ни за търговски обекти или абонаментни ДДД договори и специалните ни ПРОМОЦИИ

НАБЕРИ И ЗАТВОРИ - ДО 1 ЧАС ЩЕ ВИ ПОТЪРСИМ
  • 0878 20 12 21
  • 0888 44 99 49
Контакт с Бран Инсект
Няколко наши корпоративни клиенти:
Господари на ефира
Хотел Самоков
KPMG
Станилов ЕООД
Артекс
Angelini Farma
Младежки театър
Мост Компютърс
Техра
Кристиан Нейко
Българска търговска промишлена палата
Очна клиника Зрение
VIP оръжейни комплекси
Липненски
Сколопендра (Scolopendra cingulata) - убива гущер
Стоножка
Борба със стоножки
Защита от сколопендра

Какво представляват стоножката, сколопендрата и скрипята и доколко са опасни за човешкото здраве?

За да ни съдействате в качественото унищожаване на стоножки, сколопендри и скрипя е важно да ги разпознавате, поради което тук ще ви предложим информация за всеки вид от тези насекоми, включваща техните особености, навици и степен на опасност за хората.

Стоножка

Къщната стоножка Scutigera coleoptrata е най-често срещаният вид. Тя е всъщност многоножка, като броят на краката ѝ не надхвърля 30. Тя е с издължено жълто-кафяво тяло, дълги и тънки крачка и достига ръст от 4см. Стоножката е сравнително безопасна за хората, тъй като е насекомояден хищник, хранещ се главно с други насекоми и техните ларви – мухи, паяци и др.

Къщната стоножка ловува нощем, като през деня се укрива на необитаеми и трудно достъпни места, като тавани, килери, процепи или под мебелите. Характерно за този инсект е бързината, с която се придвижва, което затруднява значително нейното унищожаване без професионални средства.

Сколопендри

Сколопендрата е значително по-опасна от къщната стоножка, не само поради по-големия си ръст, но заради своята агресивност. Храни се с по-малки насекоми, но също така и с гущери и птици. У нас се срещат сколопендри от вида Scolopendra Cingulata, достигащи ръст от 25см, а като цвят варират в кафеникаво, червено, черно и бежово. Популацията на сколопендрите бързо може да достигне до 350 бр.

Внимание: Ухапването от сколопендра може да бъде не само изключително болезнено, но и доста опасно. Не са изключени инфекции и възпаления на мястото на ухапването, понякога съпроводени от повишена температура, алергична реакция и треска.

Скрипя

Скрипята е сравнително безопасен за хората вид. Тя рядко обитава човешките жилища, като предпочита да се укрива под камъни и в близост до сухи дървета. На ръст не надхвърля 2-3см и се храни също с насекоми, червеи и други безгръбначни видове. Ухапването от скрипя не е опасно за хората, поради малкия размер на нейните челюсти.

Кога е необходимо да се извърши пръскане срещу стоножки и сколопендри?

Фирма Бран Инсект препоръчва да се извършват превантивни пръскания срещу стоножки, сколопендри и скрипи още в ранна пролет, като се обработят откритите тревни и гористи площи в близост до засегнатите обекти. Добре е също да се извършват защита от набезите им през лятото, когато са най-активни, както и през есента, когато търсят убежище, в което да прекарат зимата.

При наличие на проблем с единични екземпляри в жилища и други помещения е добре да се извършат две последователни обработки през интервал от 10-14 дни.

Как оказваме помощ срещу стоножките, сколопендрите и скрипите?

За по-качествена и професионална помощ срещу сколопендрите, стоножките и скрипите е нужно след обработката за унищожаването им да напуснете помещенията, подлежащи на дезинсекция за период от минимум 30 минути. Преди да влезете отново в третираните срещу многокраките насекоми помещения трябва да проветрите за около 10-15 минути. Ако ги проветрите веднага след пръскането само ще забавите първоначалния ударен ефект на т.н. защитна бариера срещу стоножки, скрипи и сколопендри.

В случай, че има болнолежащи хора, които не могат да бъдат изведени е допустимо третирането да се извърши при отворени прозорци. Това няма да намали ефективността на препарата, а само ще го забави за известно време, както описахме по-горе.

Въпреки, че използваме изцяло безвредни, неканцерогенни препарати за убиване на сколопендрите, препоръчваме бременни жени и деца под 2 годишна възраст да избягват обработените помещения за поне 2 часа.

Не е необходима специална подготовка на помещенията преди започване на пръскането, но е важно да има елементарна хигиена и да няма разпръснати хранителни продукти на хора и домашни любимци.

Качествената помощ, чрез пръскане с ефективни препарати срещу стоножки, сколопендри и скрипи отнема средно около 15-25 минути, в зависимост от площта на проблемните помещения. Доверете се на дългогодишния ни опит за гарантирано унищожаване на тези неприятни вредители.