ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Борба със стоножки. Унищожаване на сколопендри (скрипи)

Фирма Бран Инсект ЕООД известна и като "Наемни убийци" на вредители предлага професионални помощ в решаването на проблеми със стоножки (сколопендри, скрипи и др.) в над 20 български града, като: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и др. 

Имаме опит от 2005г. и гарантираме за качественото им убиване и дълготрайна защита след като се извършат две последователни обработки в рамките на 10-14 дни.

Нашите цени за унищожаване на сколопендри, скрипи и други стоножки

Предлагаме както цени за еднократна борба със стоножки и сколопендри (скрипи), така и  абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ (ХЕИ) и БАБХ в търговските обекти. Дейността ни е регистрирана в Министерство на здравеопазването.

Цени за борба със сколопендра (скрипя) в жилища
Едностаен (студентска стая) 45 лв.
Гарсониера (стая + кухня) 50 лв.
Двустаен (две стаи + кухня) 55 лв.
Тристаен до 85 м2 60 лв.
Четиристаен до 100 м2 65 лв.

* Вижте цените ни за търговски обекти или абонаментни ДДД договори и специалните ни ПРОМОЦИИ

  • 0878 20 12 21
  • 0888 44 99 49
Няколко наши корпоративни клиенти:
Господари на ефира - Бран Инсект
Хотел Самоков - Бран Инсект
KPMG - Бран Инсект
Станилов ЕООД - Бран Инсект
Артекс - Бран Инсект
Angelini Farma - Бран Инсект
Младежки театър - Бран Инсект
Мост Компютърс - Бран Инсект
Техра - Бран Инсект
Кристиан Нейко - Бран Инсект
Българска търговска промишлена палата - Бран Инсект
Очна клиника Зрение - Бран Инсект
VIP оръжейни комплекси - Бран Инсект
Липненски - Бран Инсект
Сколопендра (Scolopendra cingulata) - убива гущер - Бран Инсект
Стоножка - Бран Инсект
Борба със стоножки - Бран Инсект
Защита от сколопендра - Бран Инсект

Какво представляват стоножката, сколопендрата и скрипята и доколко са опасни за човешкото здраве?

За да ни съдействате в качественото унищожаване на стоножки, сколопендри и скрипя е важно да ги разпознавате, поради което тук ще ви предложим информация за всеки вид от тези насекоми, включваща техните особености, навици и степен на опасност за хората.

Стоножка

Къщната стоножка Scutigera coleoptrata е най-често срещаният вид. Тя е всъщност многоножка, като броят на краката ѝ не надхвърля 30. Има издължено жълто-кафяво тяло, дълги и тънки крачка и достига ръст от 4см. Стоножката е сравнително безопасна за хората, тъй като е насекомояден хищник, хранещ се главно с други насекоми и техните ларви – мухи, паяци и др. Борбата с нея е специфична, но в Бран Инсект знаем всички тънкости за да гарантираме висока ефективност.

Къщната стоножка ловува нощем, като през деня се укрива на необитаеми и трудно достъпни места, като тавани, килери, процепи или под мебелите. Характерно за този инсект е бързината, с която се придвижва, което затруднява значително нейното унищожаване без професионални средства.

Сколопендри

Сколопендрата е значително по-опасна от къщната стоножка, не само поради по-големия си ръст, но заради своята агресивност. Храни се с по-малки насекоми, но също така и с гущери и птици. У нас се срещат сколопендри от вида Scolopendra Cingulata, достигащи ръст от 25см, а като цвят варират в кафеникаво, червено, черно и бежово. Популацията на сколопендрите бързо може да достигне до 350 бр.

Внимание: Ухапването от сколопендра може да бъде не само изключително болезнено, но и доста опасно. Не са изключени инфекции и възпаления на мястото на ухапването, понякога съпроводени от повишена температура, алергична реакция и треска. Борбата със сколопендрите трябва да е възможно най- качествената, затова не се колебайте да ни потърсите дори само за консултация.

Скрипя

Скрипята е сравнително безопасен за хората вид. Тя рядко обитава човешките жилища, като предпочита да се укрива под камъни и в близост до сухи дървета. На ръст не надхвърля 2-3см и се храни също с насекоми, червеи и други безгръбначни видове. Ухапването от скрипя не е опасно за хората, поради малкия размер на нейните челюсти.

Кога е необходимо да се извърши пръскане срещу стоножки и сколопендри?

Независимо дали обекта подлежащ на третиране се намира в София, Пловдив, Стара Загора, Варна или Бургас, фирма Бран Инсект ЕООД препоръчва да се извършват превантивни пръскания срещу стоножки, сколопендри и скрипи още в ранна пролет. Необходимо е да се обработят откритите тревни и гористи площи в близост до засегнатите места. Добре е също да се извършват защита от набезите им през лятото, когато са най-активни, както и през есента, когато търсят убежище, в което да прекарат зимните студове.

При наличие на проблем с единични екземпляри в жилища и други помещения е добре да се извършат две последователни обработки през интервал от 10-14 дни.

Как оказваме помощ срещу стоножките, сколопендрите и скрипите?

За по-качествена и професионална помощ срещу сколопендрите, стоножките и скрипите е нужно след обработката за унищожаването им да напуснете помещенията, подлежащи на дезинсекция за период от минимум 30 минути. Преди да влезете отново в третираните срещу многокраките насекоми помещения трябва да проветрите за около 10-15 минути. Ако ги проветрите веднага след пръскането само ще забавите първоначалния ударен ефект на т.н. защитна бариера срещу стоножки, скрипи и сколопендри.

В случай, че има болнолежащи хора, които не могат да бъдат изведени е допустимо третирането да се извърши при отворени прозорци. Това няма да намали ефективността на препарата, а само ще го забави за известно време, както описахме по-горе.

Въпреки, че използваме изцяло безвредни, неканцерогенни препарати за убиване на сколопендрите, препоръчваме бременни жени и деца под 2 годишна възраст да избягват обработените помещения за поне 2 часа.

Не е необходима специална подготовка на помещенията преди започване на пръскането, но е важно да има елементарна хигиена и да няма разпръснати хранителни продукти на хора и домашни любимци.

Колко време отнема третирането срещу тези пълзящи вредители?

  • Качествената помощ, чрез пръскане с ефективни препарати за борба със стоножки, сколопендри и скрипи отнема средно около 15-25 минути, в зависимост от площта на проблемните помещения.
  • Доверете се на дългогодишния ни опит на Бран Инсект ЕООД, за гарантирано унищожаване на тези неприятни вредители.
  • Имаме опит както в частни жилища и мазета, така и в заведения за обществено ползване, като ресторанти, козметични салони и др.