ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Защита от лястовици с професионални средства - безопасни за птиците и хората

Фирма Бран Инсект ЕООД е основен дистрибутор на качествения препарат срещу лястовици изобразен на снимката. Кликнете върху снимката и прочетете всичко за продукта срещу лястовици - от там може да го поръчате.

Не извършваме професионално прогонване на лястовици от частни или обществени имоти, тъй като репелента срещу лястовици не е отрова т.е. не съдържа химикали или други вредни съставки и това го прави изключително лесен за употреба дори от хора непрофесионалисти.

Какво препоръчваме от Бран Инсект за плашене и прогонване на лястовици

В борбата с лястовици препоръчваме горещо описания по-горе безопасен био продукт, защото е доказал многократно своята ефективност през годините. В онлайн магазина ни има още по-изчерпателни инструкции за употреба на продукта против лястовици, а също предлагаме и други средства за прогонването им: шипове срещу птици, електронни устройства и т.н.

 
Лястовици - унищожаване и борба с тях - Бран Инсект
Лястовици - Бран Инсект

Какво трябва да знаете за препарата за прогонване на лястовици?

 

Специфика при прогонването на лястовиците!

 • Действието на препарата е приблизително една година.
 • Репелентът срещу лястовици е със силно леплива консистенция, поради което не бива да се използва на места, където това е нежелателно.
 • Освен лястовици, препаратът отблъсква също: врабчета, косове, гугутки и други по-дребни птици. При проблем с по-едри птици предлагаме ефикасни уреди.
 • Когато е в течна форма, препаратът има млечно бял цвят, който се преобразува в прозрачен филм след изсъхване.
 • Подлежащите на третиране повърхности трябва да бъдат почистени и сухи. Нанасянето става с четка с ширина 10-15см, като се нанася под формата на плътна ивица.
 • Обработката се извършва на места, където птиците се опитват да гнездят или кацат най-често, а не директно върху гнездата на лястовичките.
 • Третирането се извършва при сухо и топло време за да се ускори изсъхването на препарата. Температурата на въздуха не бива да бъде по-ниска от 4-5˚С.
 

Профилактика: Добре е препаратът срещу лястовици да се нанесе превантивно в началото на пролетта преди да е започнало изграждането на лястовичите гнезда. Подходящо е също да се обработва през есента, когато птиците вече са напуснали гнездата.

Важно: Тъй като препаратът е активен при температурна амплитуда от -10/+90˚С е необходимо да го затоплите на котлон или под гореща вода преди да го нанесете. Разбърквайте постоянно и не допускайте разтвора да заври.

Внимание:

 • Не обработвайте самите гнезда, а мястото на което лястовиците са решили да си направят гнездо и не унищожавайте гнезда в които има снесени лястовичи яйца или новоизлюпени малки.Все пак лястовиците са едни от най-полезните птици грижещи се за унищожаването на комарите и редица други вредни инсекти.
 • Не разпръсквайте препарата срещу птиците или във въздуха.
 • Не го разреждайте! Разбърквайте периодично.
 • При третиране, използвайте предпазни средства: гумени ръкавици, маска, очила, шапка и работни обувки с неплъзгащи се подметки.
 • При нужда почиствайте с минерален спирт, нафта или прахообразни почистващи препарати.