ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да се справим с праховите акари – този потаен нашественик?

07.11.2017

Знаете ли, че в дома ви живеят прахови акари? Вероятно не знаете, но това е факт. Тези микроскопични паякообразни обитават предимно в спалното ни бельо, в пухените завивки, в матраците, в дамаските на мебелите, в килимите, мокетите и изобщо навсякъде, където имат възможност да намерят храна.

Почистване и убиване на прахови акари - методи и съвети

Вероятно сте чували, че борбата с акарите е изключително специфична и че те са основният причинител на алергията към домашен прах? Това е сериозно здравословно състояние, поразяващо най-често децата. Ако детето ви страда от постоянни респираторни проблеми – кашлица, задух и астма е по-вероятно причината за това да са акарите в дома ви, отколкото неизлекувана настинка, както обикновено смятат лекарите.

Преди да започнете да тъпчете детето си с ненужни лекарства, опитайте да се справите с праховите акари като поддържате отлична хигиена у дома. Това бързо ще ви покаже кой е причинителят на респираторните проблеми, измъчващи детето ви или самите вас. Срещу праховите акари трябва да се действа методично, за да си гарантирате успешното им унищожение, а това означава да прилагате нужните мерки редовно, без да отлагате и забравяте.

В случай, че не можете да се справите сами или не знаете как точно да реагирате е добре да се консултирате със специалист от ДДД фирма - те извършват обработки срещу акари и могат да ви посочат как да действате ефективно дори и да не желаете да използвате тяхната професионална помощ при третирането. Имайте предвид обаче, че този вредител не се унищожава завинаги и понякога може да се завърне отново, така както се появява периодично и прахта.

Как да си гарантирате дом, чист от прахови акари? Основни методи и съвети!

В случай, че не обичате или нямате много време да чистите, ще се наложи да наемете човек, който да го прави вместо вас. Правилното почистване и отличната хигиена ви осигуряват чиста от прахови акари среда, а това означава по-леко и безпроблемно дишане за вас и децата ви. Нощните пристъпи на кашлица са сигурен показател, че в спалнята ви има голямо количество от микроскопичните вредители, които вие и децата ви вдишвате.

Акарите се заселват основно в завивките и матраците на леглата, защото там е източникът на тяхната храна. Този вид паякообразни се храни с невидими с просто око частици мъртва кожа, която нашето тяло отделя ежедневно, а това означава, че трябва да положите специални грижи, за да ги лишите от достъп до необходимата им храна.

Ето няколко метода за убиване на акраи, а също и за почистването им!

1. Изпирайте спалното бельо всяка седмица, а при нужда – поне два пъти, като това трябва да става при много висока температура –  60 ˚С е оптималната температура за пране на чаршафите. Забърсването на праха от мебелите трябва да става с леко влажен парцал, като е добре да използвате специален дезинфектиращ препарат.

2. Почистването на пода, там където настилката позволява трябва да става с мокър парцал и качествен почистващ препарат, по възможност, съдържащ някакъв вид дезинфектант. Мокетите и килимите трябва да се прахосмучат поне два пъти седмично, а когато е възможно и да се изпират с уреди, използващи гореща пара - тя убива праховите акари на мига.

3. Ако член на семейството страда от алергия към домашния прах е необходимо да гладите на висока температура спалното бельо и дрехите, особено тези, на човека с алергия към акарите. Добре е също да проветрявате редовно всички жилищни помещения и най-вече спалните, защото топлият и застоял въздух е отлична среда за развитие на този вредител, а също така влошава състоянието на хората с респираторни проблеми.

4. Препоръчително е на всеки 5 години да подменяте матрака си. В пълна сила това се отнася за всички места където потока от хора е в пъти по-голям, като: хотели, хостели, общежития и други.Още полезна информация от блога

Фирма за Пест Контрол – борба с неприятелите в София, Пловдив, Варна, Бургас.

Фирма за Пест Контрол – борба с неприятелите в София, Пловдив, Варна, Бургас.

27.10.2017
Бран Инсект ЕООД е качествена фирма за Пест Контрол с опит от 2005г., регистрирана в МЗ и работеща под контрола на органите на РЗИ и БАБХ. Третираме само с най-високоефективни препарати срещу повече от над 30 неприятеля в над 20 български града сред които: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора,.....

Виж още

Как да убиете креватните дървеници и яйцата им с температура?

Как да убиете креватните дървеници и яйцата им с температура?

08.09.2017
Ухапвания от креватни дървеници по ръцете Ето няколко метода които лесно и бързо всеки може да приложи у дома си, ако е сигурен, че току що е попаднал на креватни дървеници или по-скоро, че те току що са достигнали до него. Във всички други случаи не губете време, а смело се обърнете за съвет към някой.....

Виж още

Бърза и ефективна защита от оси и стършели

Бърза и ефективна защита от оси и стършели

30.06.2017
Най-важното е да знаете, че жилещи насекоми каквито са осите и стършелите могат да станат изключително опасни и агресивни, особено ако са се загнездили на балкона на апартамента, в процепи около дограмата на прозоците, в подпокривното пространство на сградата, около климатика, или друго.....

Виж още