ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Най-красивите вредители в света и у нас

09.05.2018
Красиви котки и кучета - Бран Инсект

котки и кучета

Трудно бихте си представили, че можем да съзираме каквато и да е красота в хлебарки, дървеници, дървояди, кърлежи, бълхи и всякакви акари. Но за вредители могат да бъдат приемани и птици, кучета и котки. Не като домашни любимци, естествено. Птици, съсипващи реколтата. Улични кучета и котки. Първите свързани с нападенията над хора, а вторите с разнасяне на болести. Но колкото и да са проклети някои насекоми и животинки, няма причина да не разгледаме кои са най-красивите вредители в света и у нас.

Кучета

Наред с котките, сред най-разпространените домашни любимци. Както по света, така и у нас. Няма да коментираме колко опасно може да бъде ухапването от куче. Особено в столицата, където те са си напаст, сме се наслушали на всякакви истории, свързани с опасни кучета. Уличните кучета. Които задължително трябва да се кастрират. Но я си представете колко сладък е един лабрадор. Като малък дори прилича на плюшена играчка и му се радвате макар точно в тази възраст да опикава цялата Ви къща.

Красива птица - лястовица

лястовица

Котки

Онези мъркащи създания, които се гушкат в скута Ви докато гледате любимия си сериал. Нищо чудно, че в Египет тези животни продължават да са на почит. Там никой никога не ги е считал за опасни. Напротив. Те се борят с вредители като мишки и плъхове. А персийските, ангорските и сиамските породи направо се боготворят. Нищо, че някои от техните представители могат да са много проклети, агресивни и злопаметни.

Птици

Сто на сто се възхищавате на свободата, която струи от всички птици, които имат способността да се реят безгрижно из пухкавите облаци. Направо си е за завиждане. Но много от тях, дори и най-красивите екземпляри като лястовиците например, могат да бъдат вредители. Не само у нас, но и по света. Свивайки гнездата си на неподходящи места и оставяйки неприятни следи от изпражнения по стени, прозорци, врати и т.н. Не, няма да застанете с пушка да ги държите на мерника си. Но има препарати и специални устройства, които отблъскват птиците. 

Влечуги

Напоследък също възприемани като домашни любимци, макар и да изглежда прекалено екстравагантно решение за някои хора. Но има змии и гущери, които наистина изглеждат красиви със своята окраска. И хората си ги гледат с голямо удоволствие.

Красива гъсеница

гъсеница

Насекоми

Да, надали се опитвате да подобрите популацията от хлебарки и акари у дома. Но пък сигурно можете да съзрете красотата в някоя грациозна зеленикава гъсеница, която скоро ще се превърне в красива пеперуда. Или пък песента на някои щурец да е истинско удоволствие за сетивата Ви.

Гризачи

Вредители, разпространени навсякъде у нас и по света. Не е удачно да си вземете да отглеждате пор у дома, освен ако не искате да се избавите от необходимостта да каните гости. Но защо не някой пухкав хамстер? За разлика от вредители като плъхове и мишки, той спокойно може да се отглежда в домашни условия. В затворена среда, естествено.

* Ако сме ви развеселили поне малко с тази статия ще сме ви благодарни да я споделите. 


Още полезна информация от блога

Първа помощ при ухапване от сколопендра (скрипя) - Бран Инсект

Първа помощ при ухапване от сколопендра (скрипя)

14.09.2018
Сигурно не всеки знае какво представлява насекомото сколопендра или още популярно като скрипя? Все пак е много вероятно все някога да сте попадали на тези не толкова приятни за допир твари, особено по време на морската ви почивка в България. Към края на статията ще намерите и линк с нашите.....

Виж още

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия? - Бран Инсект

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия?

16.04.2018
Дори и да се правите на Супермен пред останалите хора, е почти сигурно, че и Вие страдате от някаква фобия. Изпитвате от нещо страх и уплаха. Клаустрофобия, при която се паникьосвате от затворени пространства. Агорафобия, при  която се паникьосвате от отворени пространства. Акрофобия, изразяваща се.....

Виж още

Какво е мимикрия при насекомите и животните - Бран Инсект

Какво е мимикрия при насекомите и животните

09.03.2018
Колкото и да сте любознателен, надали всеки ден си блъскате главата над това какво е мимикрия и при кои насекоми и животни е най-впечатляваща. Но вероятно всички са съгласни, че любознателността е полезно качество, а не недостатък. Поради което ще се постараем да отговорим и на въпроса какви са.....

Виж още