ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Най-красивите вредители в света и у нас

09.05.2018
Красиви котки и кучета

котки и кучета

Трудно бихте си представили, че можем да съзираме каквато и да е красота в хлебарки, дървеници, дървояди, кърлежи, бълхи и всякакви акари. Но за вредители могат да бъдат приемани и птици, кучета и котки. Не като домашни любимци, естествено. Птици, съсипващи реколтата. Улични кучета и котки. Първите свързани с нападенията над хора, а вторите с разнасяне на болести. Но колкото и да са проклети някои насекоми и животинки, няма причина да не разгледаме кои са най-красивите вредители в света и у нас.

Кучета

Наред с котките, сред най-разпространените домашни любимци. Както по света, така и у нас. Няма да коментираме колко опасно може да бъде ухапването от куче. Особено в столицата, където те са си напаст, сме се наслушали на всякакви истории, свързани с опасни кучета. Уличните кучета. Които задължително трябва да се кастрират. Но я си представете колко сладък е един лабрадор. Като малък дори прилича на плюшена играчка и му се радвате макар точно в тази възраст да опикава цялата Ви къща.

Красива птица - лястовица

лястовица

Котки

Онези мъркащи създания, които се гушкат в скута Ви докато гледате любимия си сериал. Нищо чудно, че в Египет тези животни продължават да са на почит. Там никой никога не ги е считал за опасни. Напротив. Те се борят с вредители като мишки и плъхове. А персийските, ангорските и сиамските породи направо се боготворят. Нищо, че някои от техните представители могат да са много проклети, агресивни и злопаметни.

Птици

Сто на сто се възхищавате на свободата, която струи от всички птици, които имат способността да се реят безгрижно из пухкавите облаци. Направо си е за завиждане. Но много от тях, дори и най-красивите екземпляри като лястовиците например, могат да бъдат вредители. Не само у нас, но и по света. Свивайки гнездата си на неподходящи места и оставяйки неприятни следи от изпражнения по стени, прозорци, врати и т.н. Не, няма да застанете с пушка да ги държите на мерника си. Но има препарати и специални устройства, които отблъскват птиците. 

Влечуги

Напоследък също възприемани като домашни любимци, макар и да изглежда прекалено екстравагантно решение за някои хора. Но има змии и гущери, които наистина изглеждат красиви със своята окраска. И хората си ги гледат с голямо удоволствие.

Красива гъсеница

гъсеница

Насекоми

Да, надали се опитвате да подобрите популацията от хлебарки и акари у дома. Но пък сигурно можете да съзрете красотата в някоя грациозна зеленикава гъсеница, която скоро ще се превърне в красива пеперуда. Или пък песента на някои щурец да е истинско удоволствие за сетивата Ви.

Гризачи

Вредители, разпространени навсякъде у нас и по света. Не е удачно да си вземете да отглеждате пор у дома, освен ако не искате да се избавите от необходимостта да каните гости. Но защо не някой пухкав хамстер? За разлика от вредители като плъхове и мишки, той спокойно може да се отглежда в домашни условия. В затворена среда, естествено.

* Ако сме ви развеселили поне малко с тази статия ще сме ви благодарни да я споделите. 


Още полезна информация от блога

Лекарство за хлебарки?

Лекарство за хлебарки?

30.04.2018
Може би сте си задавали въпроса има ли някакво изпитано лекарство за хлебарки, но всъщност това е малко подвеждащо. Затова е важно да се знае, че лекарства срещу хлебарки няма, но има редица методи за отблъскването им и най-вече за изтребването на тези гнусни гадинки.  Реално има и такива хора,.....

Виж още

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия?

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия?

16.04.2018
Дори и да се правите на Супермен пред останалите хора, е почти сигурно, че и Вие страдате от някаква фобия. Изпитвате от нещо страх и уплаха. Клаустрофобия, при която се паникьосвате от затворени пространства. Агорафобия, при  която се паникьосвате от отворени пространства. Акрофобия, изразяваща се.....

Виж още

Различаване на осоподобна муха от оса

Различаване на осоподобна муха от оса

10.04.2018
Обикновено ние българите се бием по гърдите, че знаем всичко за всичко. Няма тема, по която да не сме компетентни. А и да не сме, винаги измисляме какво да кажем. Просто така, за да не изглеждаме невежи или глуповати. Вероятно няма и никакъв смисъл да се съсредоточаваме върху разликите и приликите между.....

Виж още