ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия?

16.04.2018
Какво е инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия - Бран Инсект

Дори и да се правите на Супермен пред останалите хора, е почти сигурно, че и Вие страдате от някаква фобия. Изпитвате от нещо страх и уплаха. Клаустрофобия, при която се паникьосвате от затворени пространства. Агорафобия, при  която се паникьосвате от отворени пространства. Акрофобия, изразяваща се в страх или уплаха от височини. И най-вероятно свързаната с нея аерофобия, която пък не Ви позволява да използвате самолет или друго въздушно превозно средство. Но какво пък означават термините инсектофобия, ентомофобия и насекомофобия?

Е да, от последното название сте се усетили, че става дума за откровена паника от всякакви насекоми. Жилещи оси, пчели и стършели. Снасящи своите яйца по храната ни мухи. Хлебарки, които пъплят из цялата ни къща. Изпитвате истинско отвращение към тях. Ето това е инсектофобия, ентомофобия и насекомофобия. И за Ваше удивление, след паниката от тъмното, е вероятно най-големият страх у децата. 

Най-разпространен като термин за фобия към насекомите е термина инсектофобия. В своите специфики той обобщава цялото отвращение, уплаха и паника от всякакви насекоми. Включва в себе си и названия като мирмекофобия (страх от мравки), апифобия (страх от пчели), арахнофобия (страх от паяци), абе фобии да искате в днешно време. 

Инсектофобията, ентомофобията и насекомофобията представляват психично разстройство, което понякога се оприличава на болестно състояние. В някои случаи от отвращение към насекомите, страдащите от насекомофобия могат дори да припаднат. 

Има ли начин да се преборите с тази фобия от насекомите? Да я наречем ентомофобия, за разнообразие. За да се разберат спецификите на това психично разстройство е добре да се обърнете към някой психотерапевт. Възможно е като дете да сте били ужилени от оса или пчела. Е няма как да не се стряскате само като чуете жуженето на кръжащите около вас роднини на този вид. Но също така е възможно да изпитвате отвращение и от насекоми, които имат дори приятелски настроен вид. Не хапят и не жилят. Като хлебарките например. Същевременно направо откачате като ги видите. Страх, уплаха и отвращение, граничещи с паника… Ще е истински ужас, ако имате фобия към насекоми, които живеят у дома и такива, които предпочитат откритите пространства. Какво ще правите? Ще застанете на входа на вратата, така че хем да не сте вътре, хем да не сте вън? Глупости на търкалета, както се казва.

Първо се обърнете към някоя фирма за борба с насекомите т.е. на ДДД фирма срещу вредители. След това тичайте при някой добър хомеопат или пък разбран доктор, който ще може най-адекватно да Ви помогне да превъзмогнете фобията. Защото не само, че всяка фобия има свои специфики, но и нейното проявление е строго индивидуално.Още полезна информация от блога

10 Изумителни интересни неща за хлебарките - Бран Инсект

10 Изумителни интересни неща за хлебарките

12.03.2014
Неприятни, отблъскващи, загадъчни, интересни или опасни вредители? За хлебарката, за разлика от повечето други неприятели може да се каже и напише много. В следващите редове ще прочетете едни от най-изумителните неща, които доказват още повече уникалността на това насекомо пред останалите. 1. През.....

Виж още

Домашни рецепти за борба с мравките - Бран Инсект

Домашни рецепти за борба с мравките

28.10.2016
Мравките са проблем в много домове, като пиков момент за тяхната активност е през пролетта и есента, когато валежите са често явление. Тези дребни и безобидни насекоми нападат най-вече къщите, тъй като те са в близост до техните естествени обиталища – мравуняците, а това съвсем не се харесва на.....

Виж още