ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Божи кравички или горски дървеници

25.07.2018
Божа кравичка

Няма как да не сте чували или срещали някъде понятието „божи кравички“, както и е невъзможно да не сте се натъквали на тях. Не говорим за някакви спуснати от небето малки крави, а за насекоми. От онези, които много приличат на калинките.

Нека да Ви запознаем по-отблизо с тях. Това са оцветени в червено твърдокрили насекоми, които впечатляват с геометричните си черни петънца. За разлика от калинките те не са на черни точки, а на геометрични фигури. Също така са доста по-големи от калинките и не разполагат с втора двойка крила, но са изключително симпатични и често клиентите ни ги объркват с калинки.

Не е много ясно защо, но тези червеникави насекоми са също познати и като „великденчета“. Може би защото някога се е считало, че тъкмо тогава се появяват. Когато времето започва да се затопля, защото предпочитат слънчевите места. Но всъщност божите кравички могат да се срещнат навсякъде и по всяко време. Просто зимата се изпокриват, тъй като няма къде да практикуват слънчевите си бани.

С божите кравички са свързани много легенди и се счита, че те в никакъв случай не трябва да се убиват. Носят само щастие, а ако някоя божа кравичка попадне на ръката Ви, тя непременно ще е предвестник за оздравяване от налегнала ви болест. Изобщо деликатни насекоми, в които няма нищо лошо.

Но както казва народното поверие „много хубаво не е на хубаво“. Защото божите кравички са всъщност горски дървесни дървеници. Или само горски дървеници, в което наименование няма нищо очарователно. Горски дървесни дървеници, които могат да се превърнат в упорити вредители.

Горски дървеници (великденчета)

Какво могат да причинят тези червени горски дървесни дървеници? Точно този вид не кой знае какво. Божите кравички се хранят със соковете на растения и дървета, рядко с изнемощели или умрели насекоми. Липата е истински деликатес за тях. Не жилят и не хапят, нито пък са разпространители на болести. Но колкото и да са симпатични, те са си най-обикновени горски дървесни дървеници, чиято популация трябва да бъде следена. 

Няма как любимата ви липа да се чувства комфортно, ако бъде нападната от тези насекоми. Особено ако те са стотици или хиляди, което е често срещано явление, тъй като се размножават много бързо и се „движат“ на групички. В такива случаи може да предприемете мерки и да не се оставяте те да ви заблудят с разкошния си външен вид. Все пак не забравяйте, че пряко божите кравички не вредят на хората и са напълно безобидни горски насекоми и ако не е крайно наложително не е необходимо да третирате срещу тях.

* Молим ви, подкрепете ни с лайк, ако статията ни за горските дървеници е била полезна за вас. Ако желаете я споделете на ваш сайт или чрез facebook. Благодарим ви


Още полезна информация от блога

Каква миризма отблъсква дървениците?

Каква миризма отблъсква дървениците?

20.07.2018
Бихте ли се почувствали приятно и комфортно, ако попаднете в затворено помещение, което буквално „смърди“ на мръсни чорапи? Стотици мръсни чорапи. От онези войнишките, които са се спарвали в продължение на дни и седмици в нечии кубинки. Направо ще избягате като дявол от тамян. Изключително.....

Виж още

Къде обичат да се крият дървениците и да снасят яйцата си?

Къде обичат да се крият дървениците и да снасят яйцата си?

13.02.2018
Ако сте относително запознат с мъжките парфюми, би трябвало да знаете, че сред най-търсените аромати са дървесните. С уханието на гора и дърво. И те в никакъв случай не се правят от дървеници. Дори и да знаем къде се укриват тези неприятни насекоми, все още на никой не му е хрумнало да произвежда от тях.....

Виж още

Как да убиете дървениците и яйцата им с температура?

Как да убиете дървениците и яйцата им с температура?

08.09.2017
Ето няколко метода които лесно и бързо всеки може да приложи у дома си, ако е сигурен, че току що е попаднал на креватни дървеници или по-скоро, че те току що са достигнали до него. Във всички други случаи не губете време, а смело се обърнете за съвет към някой от специалистите на фирма Бран Инсект.....

Виж още