ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват?

02.03.2022
Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват? - Бран Инсект

Подобно на хлебарките, така и дървениците са нежелани обитатели на дома ни. За разлика от първите обаче, тяхното присъствие ни въздейства пряко, защото се хранят с човешка кръв. Наричат се дървеници не защото похапват дървесина, а защото обикновено се крият в нея и всяка нощ излизат, за да утолят апетита си именно с нашата кръв, тази на децата ни или пък на домашните ни любимци.

Все още не е открит превантивен метод, с който да си гарантирате, че няма жилището ви да е нападнато от дървеници. Те могат да са навсякъде около нас - из общежития, хотели, училища, в градския транспорт и т.н. На всяко едно място, на което биха имали достъп до човешката кръв. Заради малките си размери няма дори да ги забележите и без да подозирате ще ги отнесете с вас в дома ви.

При нужда от пръскане срещу дървеници моля свържете се със специалист на Бран Инсект ЕООД на 0878201221 или 0888449949 за да си запишете час за посещение. 

Детайли при разпознаването на дървениците

Дървениците се размножават много бързо и бихте разбрали за тяхното присъствие едва когато започнете да виждате по тялото си белезите, оставени от техните ухапвания. Същевременно е по-вероятно да си помислите, че сте били нападнати от комари, а не от дървеници и това допълнително да забави реакциите ви на действие.

За да сте сигурни, че в дома ви има дървеници е добре да знаете как изглеждат те, кога и как се хранят и най-вече къде се укриват. Често нахапванията от дървеници са на големи пъпки т.н. плюски или хроли, наподобяващи тези на ужилването от комари, но много по-болезнени. Често пъти пъпките са по няколко една до друга и то в интимните, меки части на тялото, като свивките на краката около половите органи, под мишниците, по корема, около врата и др.

Размери на тези насекоми

Дървениците са много дребни насекоми с размери едва от около 0, 5 мм до 7 мм., които  могат да варират много в зависимост дали те са се нахранили вече с човешка кръв или това тепърва предстои. Когато са сити те са в състояние да увеличат до 50 % размерите си.

Кога се хранят дървениците и къде се укриват?

Дървениците се хранят предимно нощно време, а денем се крият из цепнатините и пролуките на всичко дървено в жилището ви: подматрачни рамки, нощни шкафчета, из дървените части на диваните и столовете ви и т.н. Обичат и други местенца за укриване. Макар заради предпочитанията си към дървесината да са кръстени дървеници, те могат да открият чудесно скривалище за себе си и във всякакви други пролуки или цепнати, включително и в такива, оставени от гвоздей или пирон в стената ви. Могат да намерят убежище зад картини или скъсани тапети, както и в цепнатини на стената и пода. Спалните ви завивки, нощницата или пижамата ви могат също да служат за временно тяхно скривалище, защото докато се укриват, ще могат и да се хранят с кръвта ви.

Как да се справите с дървениците?

За сам човек е много трудно, понякога и невъзможно, да се справи с унищожаването на тези кръвопийци. Всъщност този процес се явява сериозно предизвикателство дори и за професионалните фирми за борба срещу дървениците, защото често хората се доверяват на тях, когато популацията на инсектите вече е нараснала твърде много.

Все пак, докато изчаквате професионална помощ от избраната от вас ДДД фирма, можете да се опитате да ограничите размножаването на кръвопийците, като ги подложите на температурен шок. В случай, че разполагате с мощна пароструйка, най-лесно ще е да я включите на около 70 градуса и с нея да обработите матраците си, както и всяка друга мебел, която се поддава на подобно третиране. Това поне ще намали значително популацията им, макар и да не може да реши кардинално проблема.
Важно:

  • Предпочитаната от тези гадинки температура за живеене е  от 15 до 40 градуса и почти всичко извън тези рамки би довело до измирането им. Поради този факт, можете също така да изперете всичките си дрехи и завивки в пералня на над 60 градуса, или дори да ги замразите във фризера.
  • Може да прочетете в сайта ни още за подробностите по унищожаването на дървеници с ниска или висока температура. Подобни методи изглеждат доста трудни за приложение, но все пак са някакво решение докато екипите на ДДД фирмите се отзоват и не се заемат с трайно и ефективно решение на проблема ви.
  • За да можете отново да спите спокойно, не губете никакво време и веднага щом установите наличие на дървеници в дома си, потърсете нашата или друга лицензирана фирма за унищожаването им. Тези насекоми са определено един от най-специфичните и трудни за унищожаване вредители.


Още полезна информация от блога

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.  - Бран Инсект

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.

29.01.2021
Няма как да не сте чували все отнякъде, че борната киселина се справя много ефективно при борба срещу хлебарки и мравки. Да, така е. Изпитано средство от народната медицина, но което няма никакъв ефект срещу креватните дървеници, известни още и като постелни. Защото борната киселина трябва да бъде.....

Виж още

Важна, енциклопедична информация за дървениците - Бран Инсект

Важна, енциклопедична информация за дървениците

18.09.2019
В света има множество видове дървеници, но в случая ни интересуват само 20-те вида които пряко вредят на нас хората и в частност този вид който населява територията на Европа и България. Ето защо ще опишем малко по-детайлно спецификите на обикновената креватна дървеница, чието латинското.....

Виж още

Как се разбира дали имаме дървеници в матрака - Бран Инсект

Как се разбира дали имаме дървеници в матрака

09.11.2018
Би било истинска изненада за нас, ако се радвате на неканени гости у дома като домашните хлебарки или постелните дървеници. Дори има не малко жени, които биха скочили на някой стол при вида на хлебарка. Макар и на вас ситуацията да ви изглежда комична, на тях надали им е особено забавно. Но, за разлика.....

Виж още