ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина

29.01.2021
Борбата с дървеници с помощта на народната медицина - Бран Инсект

Няма как да не сте чували все отнякъде, че борната киселина се справя много ефективно при борба срещу хлебарки и мравки. Да, така е. Изпитано средство от народната медицина, но което няма никакъв ефект срещу креватните дървеници, известни още и като постелни. Защото борната киселина трябва да бъде погълната от вредителите, за да ги унищожи. А дървениците се хранят с кръвта ни, което автоматично означава, че трябва да се погълнете борна киселина, за да има ефект върху тези същества. Кой ли пръв ще умре? Но сега да подходим сериозно към проблема.

Ето няколко рецепти от народната медицина срещу креватни дървеници


Рецепти за прогонване и убиване на дървеници  чрез нафталин 

Добре, че народната медицина е необятна област и има и много рецепти, за които се твърди, че са ефективни при борба с тези натрапчиви гадинки. Някои от тях обаче са прекалено драстични и дори опасни. Като например онези, които включват в състава си силно запалими вещества. Такъв пример е една рецепта от народната медицина за борба с кръвопийците, която ние от Бран Инсект считам за твърде опасна за здравето поради наличието на нафталин. Все пак обаче за да сме обективни ви я споделяме.

  • Рецептата се приготвя от 10 г нафталин, които се разтварят в 40 г бензол и накрая към тях се прибавят 150 г денатуиран спирт. Поставяте тази смес в купички, които разпръсквате из всички части на жилището си за няколко дни. През това време трябва да се изнесете на гости в приятели или на палатков лагер и да се молите домът ви да не гръмне :). В случай, че извадите късмет, вероятността да сте се отървали от креватните дървениците е уж голяма, но гаранции няма. Гарантирано унищожаване предлагат само професионалните фирми, като Бран Инсект. И не забравяйте, задължително проветрете много хубаво жилището си преди да се нанесете отново в него, тъй като нафталина е канцерогенен продукт, но това ще опишем специално в отделна статия.

Все пак по отношение на борбата с тези вредители народната медицина си държи на нафталина, като изпитано средство. Та ето ви и още една рецепта която може да си забъркате с него.

  • Много по-безопасно, отколкото в предходната рецепта е да смесите 20 г нафталин с 200 г лайка. Ако не разполагате с лайка, можете да използвате и листа от хризантема, но трябва да са стрити. Миризмата на тези съставки отблъсква домашните дървеници кръвопийци, поради което можете да си приготвите платнени торбички, в които да поставите по малко от сместа и да ги скриете под матрака си, в гардеробите, при завивките и навсякъде, където може да има постелни дървеници. Пак ви казваме, внимавайте с нафталина, той е мощно средство и срещу молците, но има къде, къде по интелигентни и безвредни начини за справяне с дървениците. Е наистина цената на нафталина е много ниска, а на качествените инсектициди са скъпи, но вие си решавате. 

Оцет срещу креватните дървеници

По време на борбата ви с тези гадинки можете да се доверите и на миризмата на оцета, която също ги отблъсква. Но по-добре не стойте у дома, защото надали ще искате и вие да се вмиришете на оцет.

Тинктура от валериана

Подобно на оцета и тинктурата от валериана не е от най-приятните за сетивата миризми. Наистина това етерично масло е мощно средство за отблъскване не само на дървеници, но и на хора :) , защото мирише ужасно натрапчиво.

Лавандулата - доказано и приятно решение срещу молците, а може би и против постелните дървеници, но едва ли?

Лавандулата обаче е съвсем друга работа. Има приятен аромат и се твърди, че отблъсква както дървеници, така и молци. Ние от Бран Инсект вярваме и сме виждали, че лавандулата дава наистина добри резултати срещу дрешните молци. Сигурно лавандулата ви се струва, че е идеално решение за справяне с проблема и то 2 в 1, но уви, ако креватните дървеници са наснесли вече своите яйца, около и в матрака ви, то управия с народни средства и билки няма, иначе и фирма Бран Инсект нямаше да съществува от 2005 г.

Все пак дори и само при нужда от консултация, моля не се колебайте да ни потърсите за професионален съвет на: 0878 21 12 21 или 0888 44 99 49.


Още полезна информация от блога

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват? - Бран Инсект

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват?

02.03.2022
Подобно на хлебарките, така и дървениците са нежелани обитатели на дома ни. За разлика от първите обаче, тяхното присъствие ни въздейства пряко, защото се хранят с човешка кръв. Наричат се дървеници не защото похапват дървесина, а защото обикновено се крият в нея и всяка нощ излизат, за да утолят.....

Виж още

Важна, енциклопедична информация за дървениците - Бран Инсект

Важна, енциклопедична информация за дървениците

18.09.2019
В света има множество видове дървеници, но в случая ни интересуват само 20-те вида които пряко вредят на нас хората и в частност този вид който населява територията на Европа и България. Ето защо ще опишем малко по-детайлно спецификите на обикновената креватна дървеница, чието латинското.....

Виж още

Как се разбира дали имаме дървеници в матрака - Бран Инсект

Как се разбира дали имаме дървеници в матрака

09.11.2018
Би било истинска изненада за нас, ако се радвате на неканени гости у дома като домашните хлебарки или постелните дървеници. Дори има не малко жени, които биха скочили на някой стол при вида на хлебарка. Макар и на вас ситуацията да ви изглежда комична, на тях надали им е особено забавно. Но, за разлика.....

Виж още