ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да разпознаем, че имаме постелни дървеници в матрака?

09.11.2018
Как да разпознаем наличието на дървеници? - Бран Инсект

Изображение на креватна дървеница

Би било истинска изненада за нас, ако се радвате на неканени гости у дома като домашните хлебарки или постелните дървеници. Дори има не малко жени, които биха скочили на някой стол при вида на хлебарка. Макар и на вас ситуацията да ви изглежда комична, на тях надали им е особено забавно. Но, за разлика от хлебарките, които се виждат лесно и мерки срещу тяхното изтребване могат да се вземат веднага, дървениците умеят да се крият в матраците, в дюшеците, в пукнатините на диваните и фотьойлите. Обикновено са първенци на играта Криеница и установяваме тяхното присъствие чак когато е станало късно и изтребването им би отнело много повече време.

Какво представляват постелните дървеници и как да познаем, че те са намерили своето перфектно убежище в собствения ни матрак? Противно на всеобщото мнение, те не ядат дърво. Те се крият в пролуките му с единствената цел да се доберат до нашата кръв. Тя е това, с което се прехранват.

Макар и миниатюрни, тези „вампирчета“ могат да бъдат видени с просто око, ако не се криеха. Те не спазват определен хранителен режим и не ядат по часове, но са най-активни между 22 и 6 часа. Времето, през което обикновено спим и дори и да сме си поставили за цел да ги дебнем, вече гледаме с натежали от сън клепачи. Изключително предприемчиви създания. Хем се хранят с кръвта ни, хем не можем да ги „засечем“.

Все пак има няколко начина, по които да разпознаете, че сте станали неволен стопанин на дървеници. И то живеещи в матрака ви.

Начини за разпозанaване за присъствие на дървеници в леглото или стаята ви.

На първо място това е характерната им миризма, напомняща изгнили плодове, която те излъчват. Ако имате обострено обоняние не би трябвало да е проблем да я усетите. Често се сравнява с миризмата, която се усеща при гниете на малини.

Друг начин да разберете за тяхното присъствие е като започнете редовно да усещате сърбеж или пък поява на малки точици по чаршафите и матрака, които са резултат от тяхното хранене с вашата кръв. Тук е и момента да се спомене, че тези тайни обитатели на матрака ви не са никак гнусливи и се хранят на куп. т. е. можете да се събудите с ухапвания от над 30 екземпляра.

Ако сте пъргав човек може да загасите лампата в стаята в която се съмнявате, че има дървеница, да изчакате 30-на минутки полегнал или седнал на леглото си, след което рязко и бързо да включите осветлението. Следва бързо оглеждане по стените, под възглавницата, около и под матрака и леглото. Този метод е най-ефективен, ако имате съмнения, че има много дървеници в матрака например на хотелската ви стая, докато при единични екземпляри е малко вероятно да ги видите с просто око по описания начин. Все пак дървениците много бързо се укриват при наличие на светлина.

В редки случаи след ухапване от дървеници може да се стигне и до някаква алергична реакция, но като цяло тези упорити „вампирчета“ не пренасят вирусни заболявания. Лошата новина е, че се размножават изключително активно, като женската може да снесе по 5 яйца на денонощие! Ако имате и най-малкото съмнение, че имате подобни обитатели в матрака си, незабавно потърсете професионалните услуги на Бран Инсект ЕООД или друга фирма за премахване на постелни дървеници.

*Ако статията ви е развеселила поне малко и сте научили нещо полезно, ще сме Ви благодарни да я споделите за да могат повече хора да се предпазят от постелните дървеници възможно най-адекватно и бързо.


Още полезна информация от блога

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват? - Бран Инсект

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват?

02.03.2022
Подобно на хлебарките, така и дървениците са нежелани обитатели на дома ни. За разлика от първите обаче, тяхното присъствие ни въздейства пряко, защото се хранят с човешка кръв. Наричат се дървеници не защото похапват дървесина, а защото обикновено се крият в нея и всяка нощ излизат, за да утолят.....

Виж още

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.  - Бран Инсект

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.

29.01.2021
Няма как да не сте чували все отнякъде, че борната киселина се справя много ефективно при борба срещу хлебарки и мравки. Да, така е. Изпитано средство от народната медицина, но което няма никакъв ефект срещу креватните дървеници, известни още и като постелни. Защото борната киселина трябва да бъде.....

Виж още

Важна, енциклопедична информация за дървениците - Бран Инсект

Важна, енциклопедична информация за дървениците

18.09.2019
В света има множество видове дървеници, но в случая ни интересуват само 20-те вида които пряко вредят на нас хората и в частност този вид който населява територията на Европа и България. Ето защо ще опишем малко по-детайлно спецификите на обикновената креватна дървеница, чието латинското.....

Виж още