ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да разпознаем, че имаме постелни дървеници в матрака?

09.11.2018
Как да разпознаем наличието на дървеници? - Бран Инсект

Изображение на креватна дървеница

Би било истинска изненада за нас, ако се радвате на неканени гости у дома като домашните хлебарки или постелните дървеници. Дори има не малко жени, които биха скочили на някой стол при вида на хлебарка. Макар и на вас ситуацията да ви изглежда комична, на тях надали им е особено забавно. Но, за разлика от хлебарките, които се виждат лесно и мерки срещу тяхното изтребване могат да се вземат веднага, дървениците умеят да се крият в матраците, в дюшеците, в пукнатините на диваните и фотьойлите. Обикновено са първенци на играта Криеница и установяваме тяхното присъствие чак когато е станало късно и изтребването им би отнело много повече време.

Какво представляват постелните дървеници и как да познаем, че те са намерили своето перфектно убежище в собствения ни матрак? Противно на всеобщото мнение, те не ядат дърво. Те се крият в пролуките му с единствената цел да се доберат до нашата кръв. Тя е това, с което се прехранват.

Макар и миниатюрни, тези „вампирчета“ могат да бъдат видени с просто око, ако не се криеха. Те не спазват определен хранителен режим и не ядат по часове, но са най-активни между 22 и 6 часа. Времето, през което обикновено спим и дори и да сме си поставили за цел да ги дебнем, вече гледаме с натежали от сън клепачи. Изключително предприемчиви създания. Хем се хранят с кръвта ни, хем не можем да ги „засечем“.

Все пак има няколко начина, по които да разпознаете, че сте станали неволен стопанин на дървеници. И то живеещи в матрака ви.

Начини за разпозанaване за присъствие на дървеници в леглото или стаята ви.

На първо място това е характерната им миризма, напомняща изгнили плодове, която те излъчват. Ако имате обострено обоняние не би трябвало да е проблем да я усетите. Често се сравнява с миризмата, която се усеща при гниете на малини.

Друг начин да разберете за тяхното присъствие е като започнете редовно да усещате сърбеж или пък поява на малки точици по чаршафите и матрака, които са резултат от тяхното хранене с вашата кръв. Тук е и момента да се спомене, че тези тайни обитатели на матрака ви не са никак гнусливи и се хранят на куп. т. е. можете да се събудите с ухапвания от над 30 екземпляра.

Ако сте пъргав човек може да загасите лампата в стаята в която се съмнявате, че има дървеница, да изчакате 30-на минутки полегнал или седнал на леглото си, след което рязко и бързо да включите осветлението. Следва бързо оглеждане по стените, под възглавницата, около и под матрака и леглото. Този метод е най-ефективен, ако имате съмнения, че има много дървеници в матрака например на хотелската ви стая, докато при единични екземпляри е малко вероятно да ги видите с просто око по описания начин. Все пак дървениците много бързо се укриват при наличие на светлина.

В редки случаи след ухапване от дървеници може да се стигне и до някаква алергична реакция, но като цяло тези упорити „вампирчета“ не пренасят вирусни заболявания. Лошата новина е, че се размножават изключително активно, като женската може да снесе по 5 яйца на денонощие! Ако имате и най-малкото съмнение, че имате подобни обитатели в матрака си, незабавно потърсете професионалните услуги на Бран Инсект ЕООД или друга фирма за премахване на постелни дървеници.

*Ако статията ви е развеселила поне малко и сте научили нещо полезно, ще сме Ви благодарни да я споделите за да могат повече хора да се предпазят от постелните дървеници възможно най-адекватно и бързо.


Още полезна информация от блога

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?  - Бран Инсект

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?

30.10.2018
Най-вероятно сте чували за онези китайски ферми, в които се развъждат хлебарки с цел консумация, но дори и да искате да пробвате този азиатски деликатес, надали желаете да превърнете дома си в подобна ферма. Навсякъде и по всяко време, по стени, тавани и под, да виждате пъплещите създания, които освен.....

Виж още

Защо комарите не могат да се размножават без вода? - Бран Инсект

Защо комарите не могат да се размножават без вода?

22.10.2018
Би трябвало да сте тотален екстремист, ако тръгнете на риболов без някакво мазило или спрей срещу комари. Същото се отнася, ако решите да отидете на плаж или просто на разходка в близост до някой водоем с по-бавнотечаща вода. По тези места винаги е пълно с комари, а все още не са изобретени комарници с.....

Виж още

Как да се справим с мравки в къща или двор? - Бран Инсект

Как да се справим с мравки в къща или двор?

05.10.2018
Предполага се, че няма шанс да не сте чували Езоповата басня за мравката и щуреца, в която се обяснява колко работлива е мравката и как щурецът, който буквално си „живеел живота“, накрая умира от глад. Всъщност това е олицетворение на родната ни поговорка, дело на Ран Босилек, която гласи: „Който не.....

Виж още