ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да разпознаем, че имаме постелни дървеници в матрака?

09.11.2018
Как да разпознаем наличието на дървеници? - Бран Инсект

Изображение на креватна дървеница

Би било истинска изненада за нас, ако се радвате на неканени гости у дома като домашните хлебарки или постелните дървеници. Дори има не малко жени, които биха скочили на някой стол при вида на хлебарка. Макар и на вас ситуацията да ви изглежда комична, на тях надали им е особено забавно. Но, за разлика от хлебарките, които се виждат лесно и мерки срещу тяхното изтребване могат да се вземат веднага, дървениците умеят да се крият в матраците, в дюшеците, в пукнатините на диваните и фотьойлите. Обикновено са първенци на играта Криеница и установяваме тяхното присъствие чак когато е станало късно и изтребването им би отнело много повече време.

Какво представляват постелните дървеници и как да познаем, че те са намерили своето перфектно убежище в собствения ни матрак? Противно на всеобщото мнение, те не ядат дърво. Те се крият в пролуките му с единствената цел да се доберат до нашата кръв. Тя е това, с което се прехранват.

Макар и миниатюрни, тези „вампирчета“ могат да бъдат видени с просто око, ако не се криеха. Те не спазват определен хранителен режим и не ядат по часове, но са най-активни между 22 и 6 часа. Времето, през което обикновено спим и дори и да сме си поставили за цел да ги дебнем, вече гледаме с натежали от сън клепачи. Изключително предприемчиви създания. Хем се хранят с кръвта ни, хем не можем да ги „засечем“.

Все пак има няколко начина, по които да разпознаете, че сте станали неволен стопанин на дървеници. И то живеещи в матрака ви.

Начини за разпозанaване за присъствие на дървеници в леглото или стаята ви.

На първо място това е характерната им миризма, напомняща изгнили плодове, която те излъчват. Ако имате обострено обоняние не би трябвало да е проблем да я усетите. Често се сравнява с миризмата, която се усеща при гниете на малини.

Друг начин да разберете за тяхното присъствие е като започнете редовно да усещате сърбеж или пък поява на малки точици по чаршафите и матрака, които са резултат от тяхното хранене с вашата кръв. Тук е и момента да се спомене, че тези тайни обитатели на матрака ви не са никак гнусливи и се хранят на куп. т. е. можете да се събудите с ухапвания от над 30 екземпляра.

Ако сте пъргав човек може да загасите лампата в стаята в която се съмнявате, че има дървеница, да изчакате 30-на минутки полегнал или седнал на леглото си, след което рязко и бързо да включите осветлението. Следва бързо оглеждане по стените, под възглавницата, около и под матрака и леглото. Този метод е най-ефективен, ако имате съмнения, че има много дървеници в матрака например на хотелската ви стая, докато при единични екземпляри е малко вероятно да ги видите с просто око по описания начин. Все пак дървениците много бързо се укриват при наличие на светлина.

В редки случаи след ухапване от дървеници може да се стигне и до някаква алергична реакция, но като цяло тези упорити „вампирчета“ не пренасят вирусни заболявания. Лошата новина е, че се размножават изключително активно, като женската може да снесе по 5 яйца на денонощие! Ако имате и най-малкото съмнение, че имате подобни обитатели в матрака си, незабавно потърсете професионалните услуги на Бран Инсект ЕООД или друга фирма за премахване на постелни дървеници.

*Ако статията ви е развеселила поне малко и сте научили нещо полезно, ще сме Ви благодарни да я споделите за да могат повече хора да се предпазят от постелните дървеници възможно най-адекватно и бързо.


Още полезна информация от блога

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват? - Бран Инсект

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват?

02.03.2022
Подобно на хлебарките, така и дървениците са нежелани обитатели на дома ни. За разлика от първите обаче, тяхното присъствие ни въздейства пряко, защото се хранят със собствената ни кръв. Наричат се дървеници не защото похапват дървесина, а защото обикновено се крият в нея и всяка нощ излизат, за да.....

Виж още

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.  - Бран Инсект

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.

29.01.2021
Няма как да не сте чували все отнякъде, че борната киселина се справя много ефективно при борба срещу хлебарки и мравки. Да, така е. Изпитано средство от народната медицина, но което няма никакъв ефект срещу креватните дървеници, известни още и като постелни. Защото борната киселина трябва да бъде.....

Виж още

Важна, енциклопедична информация за дървениците - Бран Инсект

Важна, енциклопедична информация за дървениците

18.09.2019
В света има множество видове дървеници, но в случая ни интересуват само 20-те вида които пряко вредят на нас хората и в частност този вид който населява територията на Европа и България. Ето защо ще опишем малко по-детайлно спецификите на обикновената креватна дървеница, чието латинското.....

Виж още