ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Кои видове капани използват ДДД фирмите срещу гризачите и кога е необходима употребата им?

04.11.2015

Гризачите са сред най-неприятните вредители, поради своя често отблъскващ вид, вредни навици и способността им да пренасят множество зарази. Вероятно знаете, че чумните епидемии, останали в историята са предизвикани именно от безконтролната популация на плъхове и мишки. Тези неприятни животинки винаги намират начин да вредят на хората, като унищожават реколтата, замърсяват селскостопанската продукция, повреждат части от обзавеждането на дома, а прогризаните от тях кабели причинява нерядко пожари в редица сгради в цял свят.

Борбата с гризачите датира още от тяхната поява и методите за борба с тях непрекъснато се променят, защото тези гадинки са хитър противник, който се научава как да избягва опасностите и да ум устоява. Дори отровите, използвани за дератизация подлежат на непрекъснато усъвършенстване, тъй като досадните вредители развиват пълна резистентност към тях и те стават практически неефективни. Разбира се професионалните ДДД фирми знаят коя отрова е най-ефективна и къде и как да бъде заложена за да даде 100% резултат.

Това, което действа добре в домашни условия срещу хитри мишки и плъхове са някои видове капани, тъй като те използват техните слабости - нуждата от храна и необходимостта да се размножават. Съвременните капани и хранилки се различават значително от тези, използвани в миналото, като днес те са много по-ефективни и безопасни за хората, които ги използват в домовете си.

Кога капанът е единствен избор?

Отровата е едно от най-често използваните средства за дератизация, но има случаи, при които тя не може или не бива да се използва. Това важи основно за жилища, в които се отглеждат деца и домашни любимци, а също и за помещения, в които се съхранява храна или земеделска продукция, като складове, магазини, ресторанти и хамбари за зърно.

В тези случаи отровата, поставена под формата на родентицид може да бъде разнесена безконтролно от гризачите и така да бъде застрашен животът и здравето на хора и животни. Друг проблем възниква и когато умиращите гризачи потърсят убежище в малки отвори и процепи, откъдето техните трупове не могат да бъдат премахнати, впоследствие. В тези случаи обикновено се прибягва към залагане на капани.

Какви видове капани използват професионалните фирми за дератизация?

Капани за еднократна употреба. Това са вид кутии, подходящи за жилища, в които има опасност малки деца и домашни любимци да достигнат до заложената в тях примамка. Тяхната конструкция е пригодена така, че само гризачите да могат да влязат вътре и да останат там до своето унищожаване. Фирма Бран Инсект не ползва този вид капани поради основният им недостатък, че са предназначени за еднократна употреба и ще трябва да закупите нови от магазина ни, ако поради завишена численост на гризачите не успеете да се справите с тях след първото залагане.

Вторият вид капани са т.н. лепливи капани - те са намазани със специално лепило, към което е добавен вид атрактант. Веднъж попаднали върху лепкавата повърхност, мишките или плъховете остават там, докато не ги отстраните. Предимство на този тип капани е, че са подходящи за труднодостъпни места, тъй като могат да се залагат и сгънати.

Третият вид капани са живоловните - те са добре познати на повечето хора, защото ги има широко разпространени в търговската мрежа. Те не са подходящи за употреба в помещения където има домашни любимци или малки деца и като цяло не са сред най-ефективните капани, тъй като изискват постоянно ръчно презареждане, а и гризачите много често ги активират, без да попаднат вътре. Явно са свикнали вече с този вид капани?

живоловен капан

Четвъртия вид капани са тези които са с натегната пружина и метална част която защипва гризача когато той стъпи върху плоскостта където е разположена примката и го поразява смъртоносно на място. Понякога тези капани са много ефективни, а в други случай след първия убит плъх спират да се улавят други негови събратя, тъй като след улавянето си той ги предупреждава с цвърченето си. И тук трябва да се внимава с децата и домашните любимци да не натиснат пластината, защото пораженията могат да бъдат еднакво неприятни и за тя, както са и за гризачите.

капан с пластина


Още полезна информация от блога

Професионална дезинсекция от лицензирана фирма Бран Инсект

Професионална дезинсекция от лицензирана фирма Бран Инсект

28.10.2015
Помощ! Нашествие на насекоми! Насекомите, макар и дребни животинки са нещо, с което определено не искаме да съжителстваме. Те са способни да предизвикат погнуса и неприязън у повечето хора, а у някои дори панически ужас. Насекомите са нещо, което не искаме нито в дома си, нито в търговския си обект, а.....

Виж още

Борба с гризачи от лицензирана фирма

Борба с гризачи от лицензирана фирма

22.10.2015
Защо трябва да подхождате сериозно при борбата с гризачите и да търсите професионална помощ? Гризачите са вредители, които тормозят човечеството от векове. Те са особено опасни, не само, поради способността им да нанесат сериозни поражения на земеделските насаждения, но защото различните видове.....

Виж още

Правилният избор на оръжие е ключът към успешната дератизация

Правилният избор на оръжие е ключът към успешната дератизация

15.10.2015
Можем ли да се справим сами? Нашествието на гризачи и по-конкретно на плъхове и мишки е нещо, с което никой не иска да се сблъсква. Тези животинки са не само неприятни, но и особено опасни, а освен това са и много труден за побеждаване противник, тъй като притежават вродена интелигентност. Тяхната.....

Виж още