ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да се справим с мишките вкъщи?

17.04.2019
Как да се справим с мишките вкъщи - Бран Инсект

Капан за улавяне на мишки

Повечето от вас, които са гледали популярното анимационно филмче Том и Джери, най-вероятно все съчувстват на горкото мишле Джери, което е преследвано от котката Том, но все успява по някакъв начин да я надхитри. В реалния живот обаче, мишките нито са толкова хитри, нито толкова симпатични, нито желани вкъщи. Възприемат се като вредители, които са способни да унищожават тонове с посеви, да прегризват кабели и да сеят всякакви болести. Изключение правят единствено някои мишлета, като китайските например, които хората обичат да отглеждат като домашни любимци. Но дотук с изключенията, защото повечето хора всъщност ги вълнува въпроса как да се справим с мишките вкъщи.

Най-често срещана е домашната мишка, на която можете да се натъкнете редовно в случай, че живеете в къща. Тя е плашлива, но не би се поколебала да претършува всички долапи, в които може да намери храна. Вариант в този случай ще е просто да си вземете една или няколко котки, защото този вид мишоци представляват истинско предизвикателство за тях. 

Не си мислете, че котката ще ги изяде при положение, че ѝ предоставяте храна. Тя ще се забавлява с тях докато не ги убие и не ви ги поднесе в краката с цел да получи похвала за добре свършената от нея работа. Недостигът на този метод е, че първо надали ще искате да виждате мишка в краката си, и второ, че котката трябва да има всички ваксини и реваксинации срещу болестите, предавани от тези гризачи.

Всъщност, като се замислите, пускането на котка или котки не е особено адекватен отговор на въпроса как да се справим с мишките вкъщи. Има и по-добри отговори като тези да се снабдите с капан за гризачи или пък да си вземете от онези ултразвукови устройства, които отблъскват не само мишоци, но и плъхове. 

…Но и тези средства имат своите недостатъци. При положение, че заложите на капани за улавянето на мишките, то тогава не очаквайте, че ще излезете победител в битката срещу тях. Дори и да поставите най-скъпото швейцарско сирене в него, то ще можете да уловите само една мишка, а не цялото поколение, което тя грижливо ви е завещала. Освен това ако се окаже, че имате проблем с плъхове, то имайте предвид, че те се предупреждават помежду си, тъй като са изключително интелигентни животни. Иначе казано дори един плъх да усети опасност от поставения капан, той ще предупреди останалите гризачи.

Ултразвуковите устройства са по-ефективни в сравнение с капаните за гризачи, но при прекомерната им употреба е възможно и вие да усетите дразнещия им звук, а не само гризачите… Разбира се повечето качествени ултразвукови уреди не се чуват, но пък ако бяха на 100% ефективни дали щеше да съществуват фирми като Бран Инсект ЕООД?

Има ли начин да се справим с мишките вкъщи тогава? Да, ще ви напомним за прословутия цитат Учение му е майката, но ще го променим в наша полза на Дератизация му е майката. Без да се доверите на дератизацията (поставяне на отрова за гризачи, целяща трайното им унищожаване) като метод за борба с мишките вкъщи, няма да постигнете трайни и ефективни резултати. А фирмите за борба с вредители са истински майстори по отношение на дератизацията, така че тя да бъде извършена по начин, който не крие никакви рискове за вашето здраве или това на домашните ви любимци.

Не се колебайте да потърсите наш специалист при нужда от избавяне от мишки.


Още полезна информация от блога

Видовете плъхове в България - Бран Инсект

Видовете плъхове в България

25.03.2019
Никак не е сложно да се досетите какво се крие зад сложните думи дезинфекция и дезинсекция, използвани редовно от фирмите за борба с вредителите. Какво обаче остава за по-неразбираемата дума дератизация?! Всъщност произходът ѝ е от латинското отрицание des  и rattus, означаващо плъх. Казано по-просто:.....

Виж още

Какво е антикоагулант? - Бран Инсект

Какво е антикоагулант?

13.06.2018
Изобщо не си и мислим как да Ви правим живота по-скучен и досаден, занимавайки Ви с разни сложни термини, като антикоагулант. Но ако решите да ни обърнете малко внимание, ще разберете, че темата си струва. Знаете, че има хора, които си взимат за домашен любимец от онези пухкави малки мишлета като.....

Виж още

Помощ срещу плъхове и мишки - Бран Инсект

Помощ срещу плъхове и мишки

15.02.2017
Ако имате проблем с мишки или плъхове и се нуждаете от професионален съвет и помощ срещу тези гризачи, сте попаднали на правилната фирма за борба с вредители. Бран Инсект освен, че има опит от 2005г в ДДД услугите, но и извършва посещение на място за поставяне и прилагане на най-съвременните методи и.....

Виж още