ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Какво е антикоагулант?

13.06.2018
Какво е антикоагулант - Бран Инсект

Антикоaгулант

Изобщо не си и мислим как да Ви правим живота по-скучен и досаден, занимавайки Ви с разни сложни термини, като антикоагулант. Но ако решите да ни обърнете малко внимание, ще разберете, че темата си струва.

Знаете, че има хора, които си взимат за домашен любимец от онези пухкави малки мишлета като хамстери или морски свинчета. Истински сладурчета. Стига в дома да не се появи и друг домашен любимец като котка, например. Тя също ще им се зарадва, но по съвсем друг начин. Направо ще се вкарате във филмчето Том и Джери.

Хамстерите и морските свинчета са безспорно симпатични, но надали възприемате по същия начин плъховете и мишките, които непрекъснато напомнят за своето присъствие по мазетата и таваните Ви. А средството, което обикновено използвате, за да се отървете от тях се нарича антикоагулант. Сложно име. Какво е то? След като има анти пред названието, значи би трябвало да има и коагулант. Всъщност антикоагуланти съдържат повечето съвременни отрови, която се използва като средство за борба срещу гризачите. Те принадлежат към групата на родентицидите. Тези отрови възпрепятстват нормалното съсирването на кръвта на мишките и плъховете, което довежда до вътрешни кръвоизливи в следствие на които погълналите отровата гризачи умират. Звучи малко жестоко, но всъщност сигурно дори ще вдигнете пиршество, ако се отървете от мишоците и плъхоците в мазетата, таванските помещения или апартаментите си. 

Този метод на отравяне на гризачите е измислен, тъй като със старите препарати като хинин например, те умираха до препарата и така се предупреждаваха. След което никой от останалите плъхове не консумира от поставената отрова.

Но какво ще се случи ако Ваш домашен любимец погълне подобен редентицид или дори детето Ви, което за малко сте оставили без надзор. Има регистрирани доста подобни случаи в Русия и Китай. За децата, а и за животните, тези лекарства изглеждат примамливи. За домашните любимци също, защото обикновено са овкусени с животинска мазнина или друг атрактант. Атрактант е съставката което привлича гризача да консумира даден препарат. А за децата защото гранулите имат доста набиващи се на очите цветове и приличат понякога на бонбонки. И ако решат да ги пробват, се стига до ефекта на споменатото разреждане на кръвта. За щастие процеса на натравяне при хората, а и при гризачите е бавен и трае в зависимост от приетото количество до няколко дни. Освен това съвременните родентициди умишлено се правят с горчив за хората вкус, така че дори и да изглеждат добре дечицата да не опитат голямо количество от тях. 

Спешна първа помощ при натравяне с антикоагуланти (противосъсирващи) отрови за гризачи

Ако случайно домашен любимец консумира отрова за гризачи съдържаща антикоагуланти (противосъсърващи вещества), трябва незабавно да се предизвика повръщане или да се направи промивка на стомаха. Пиене на поне 2-3 л вода (при хора), както и приема на витамин К1 са задължителна част от първата помощ след поглъщане на отрова срещу гризачи. Ако е наложително е необходимо и посещение при лекар или ветеринар – зависи дали човек или нецелевото животно се е натровило с по-голямо количество препарат. Основните симптоми при силно натравяне с родентицид съдържаш антикоагуланти са дезориентация и сънливост - това го споделяме от опита си при борба с гризачи, като плъховете и мишките.  Ако котка или куче случайно изяде натровен гризач също е възможно да изпадне в подобно състояние и тогава трябва да се приложат максимално бързо описните по-горе методи за първа помощ, като витамин К1 е най-добрия ви приятел в подобен момент. Все пак винаги предприемайте действия след като сте сигурни за проблема, а не само ако се съмнявате.

* Тази статия може да спаси човешки живот или този на домашният ви любимец. Споделете я, ако ви е била полезна. Благодарим ви.Още полезна информация от блога

Как да се справим с мишките вкъщи? - Бран Инсект

Как да се справим с мишките вкъщи?

17.04.2019
Повечето от вас, които са гледали популярното анимационно филмче Том и Джери, най-вероятно все съчувстват на горкото мишле Джери, което е преследвано от котката Том, но все успява по някакъв начин да я надхитри. В реалния живот обаче, мишките нито са толкова хитри, нито толкова симпатични, нито желани.....

Виж още

Видовете плъхове в България - Бран Инсект

Видовете плъхове в България

25.03.2019
Никак не е сложно да се досетите какво се крие зад сложните думи дезинфекция и дезинсекция, използвани редовно от фирмите за борба с вредителите. Какво обаче остава за по-неразбираемата дума дератизация?! Всъщност произходът ѝ е от латинското отрицание des  и rattus, означаващо плъх. Казано по-просто:.....

Виж още

Помощ срещу плъхове и мишки - Бран Инсект

Помощ срещу плъхове и мишки

15.02.2017
Ако имате проблем с мишки или плъхове и се нуждаете от професионален съвет и помощ срещу тези гризачи, сте попаднали на правилната фирма за борба с вредители. Бран Инсект освен, че има опит от 2005г в ДДД услугите, но и извършва посещение на място за поставяне и прилагане на най-съвременните методи и.....

Виж още