ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Болести и зарази пренасяни от хлебарките.

28.09.2018
Болести и зарази пренасяни от хлебaрките - Бран Инсект

Болести и зарази пренасяни от хлебaрките

Има насекоми, които будят с нещо очарование у нас. Симпатичните калинки и божи кравичките. Упоритият труд на пчеличките и мравките. Песните на щурците и светлинките, които излъчват светулките. Съзираме каква прелест е създала природата и им се възхищаваме. Насекоми, които ни очароват с поведението или с външния си вид. Има ги безброй.

Какво ще кажете обаче за хлебарките? Защото и те са безброй, но надали будят каквото и да е възхищение у нас. Обитават предимно каналите, които са пълни с отпадъчни води и фекалии и после с мръсните си „крака“ пълзят по храната ни, а не рядко и в леглата ни. Отвратително поведение от тяхна страна. Не само „отвратително“, но и опасно, защото тези насекоми са източник на много болести и зарази.

Какви болести и зарази пренасяни от хлебарките съществуват? Хоп, изненада- те са причинители на над 40 вида болести и зарази, които тук трудно можем да изредим. Най-често срещани са чревните заболявания като салмонела и дизентерия. Именно чрез мръсните „крака“ на тези „досадници“, които пъплят свободно и необезпокоявано навсякъде в дома ни, включително и по храната и напитките ни. Напълно възможно е да видите хлебарка и в току-що изпраното спално бельо на бебето Ви. Защото противно на всеобщото мнение, тези гадинки обичат колкото мръсотията, толкова и чистотата. Не се притесняват от нищо и виреят навсякъде чудесно, стига да не е много студено. Най-добре им се отразяват  температури между 20 и 35 градуса. Като през цялото това време са в състояние да ни „лепнат“ изключително тежки заболявания, каквито са коремния тиф и хепатит А. Заболявания, за които дори не подозирате и които могат да имат тежки последствия за човешкото здраве.

Има ли някакъв начин да се предпазите от нашествието на тези опасни гадинки?

Както вече трябва да ви е станало ясно, хлебарките не са безвредни, а опасни насекоми именно заради заразите и болестите които полепват по телцата им при преминаване през канализационната мрежа.

За да се предпазите от болести и зарази пренасяни от хлебарките е необходимо да взимате мерки срещу тях целогодишно, защото тези натрапници се развиват през всички сезони – за тях няма ваканция. Няма да е достатъчно да напръскате с някакъв силен препарат в дома си и да очаквате повече да не срещнете нито една хлебарка. Невъзможно е или поне ефекта няма да е продължителен. Третирането срещу тези насекоми се извършва периодично и за да има добър резултат трябва да се третират абсолютно всички площи в жилището ви, по възможност и в жилището на съседите ви, мазета и тавански площи. Ако разбира се искате на 100% да решите проблема с хлебарките само в дома си и не ви се занимава да уговаряте целия вход на блока ви, то тогава специалистите от Бран Инсект ЕООД са насреща. Ако пък все пак уговорите повечко хора от входа ви да напръскат, то ще ползвате преференциалните ни отстъпки за жилища.

*Ако сме ви били полезни или поне забавни с тази статия ще се радваме да я споделите с приятелите си.


Още полезна информация от блога

Най-важното което трябва да знаете за хлебарките! - Бран Инсект

Най-важното което трябва да знаете за хлебарките!

24.08.2019
Едно от най-важните неща, което трябва да се знае за хлебарките е, че те са преносители на над 40 опасни болести сред които: коремен тиф, салмонела, дизентерия и дори хепатит А.Не е за подценяване и факта, че все още не е измислен препарат, който да въздейства върху техните неизлюпени яйца, наречени.....

Виж още

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?  - Бран Инсект

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?

30.10.2018
Най-вероятно сте чували за онези китайски ферми, в които се развъждат хлебарки с цел консумация, но дори и да искате да пробвате този азиатски деликатес, надали желаете да превърнете дома си в подобна ферма. Навсякъде и по всяко време, по стени, тавани и под, да виждате пъплещите създания, които освен.....

Виж още

Регент – препарат за хлебарки и дървеници (истини и митове) - Бран Инсект

Регент – препарат за хлебарки и дървеници (истини и митове)

27.08.2018
Статията е актуализирана на 27.07.2020 г.Тази статия е написано главно за да разкрие някои истини и различни митове за този продукт, който отдавна е забранен за продажба в България. Прочетете статията и ще разберете, защото е така. А сега по темата.Спомняте ли си нашумелият през 2017 година случай за.....

Виж още