ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?

30.10.2018
Помага ли борната киселина срещу хлебарките - Бран Инсект

Помага ли борната киселина срещу хлебарките

Най-вероятно сте чували за онези китайски ферми, в които се развъждат хлебарки с цел консумация, но дори и да искате да пробвате този азиатски деликатес, надали желаете да превърнете дома си в подобна ферма. Навсякъде и по всяко време, по стени, тавани и под, да виждате пъплещите създания, които освен всичко друг оставят и следи след себе си. Същевременно Ви е писнало да купувате поредните спрейове, за да се защитите от тяхното присъствие. Знаете, че те не са ефективни и не водят до трайното им унищожаване. Всъщност са само една опростена машина за пари.

Но има и някои методи и народни средства, които можете да използвате, ако сте решили да провеждате война срещу пъплещите твари. В някои случаи може особено ефективна срещу хлебарките да се окаже борната киселина, която се продава във всяка аптека. Около 100 гр борна киселина е под 3 лв., а за унищожаването на 1 гадинка са ви достатъчни 2- 3 мг. Доста по-евтино от всякакви спрейове и аерозоли, нали?

Борната киселина, която се продава в аптеките може да е под формата на прах или примесена със спирт или вода. Вземете тази, която е на прах, защото действа по-ефективно. Не е необходимо да я разреждате по какъвто и да е начин, тъй като идеята е хлебарките да я изядат, а не да бъдат пръскани директно.

Както се казва „на война, като на война“. Т.е. необходима ви е някаква стратегия. А най-добрата в случая е да се въоръжите с търпение и няколко нощи да ставате баш „по нощите“. Тогава хлебарките са най-активни и ще можете да проследите техните убежища. Поръсете обилно скривалищата им и пътя до тях, тъй като този прах ще полепне по „космясалите“ им крачете и след като се приберат те ще искат да се почистят от него. Дори и тези вредители спазват някакви си техни хигиенни правила. „Облизвайки“ отровата от крайниците си, тя бързо ще попадне в организма им и ще ги парализира докато те не умрат от задушаване. Не изглежда много хуманно, но и те не постъпват хуманно спрямо вас със своето нашествие. Имайте предвид, че когато поръсвате с борна киселина или какъвто и да е друг прахообразен препарат (та дори и перилните препарати) възможността да попадне във вас е огромна, тъй като прахообразите препарати лесно се разместват при течение, или при преминаване в близост до тях. Именно заради този важен факт касаещ здравето ни, борната киселина макар и да е най-ефективна под формата на прах рядко е предпочитана да се ползва под тази формулация в домакинствата.  

Алтернативен вариант за използване на борната киселина спрямо хлебарки е като я смесите с брашно и жълтък. Ще се получи нещо като тесто, което можете да оформите на топчета и да поставите по пътя на убежищата им. Малко повече работа е, но пък ще стои по-компактно и няма да ръсите прах от борна киселина навсякъде из жилището си, а после да я разнасяте из всички негови части.

Все пак имайте предвид, че ако държите на 100% ефект няма да успеете да се отървете за дълго от хлебарковата напаст, ако беше толкова лесно нямаше да съществуват професионални фирми за борба с вредители каквато е Бран Инсект. Хлебаркара има рядката способност да се приспособява след време към по старите формулации на инсектицидите, та камо ли към борната киселина. Затова ежегодно световните концерни специализирани в производство на биоциди предлагат все по-иновативни продукти за защита от тези упорити насекоми.

* Ако сте научили нещо полезно за хлебарките ще сме ви благодарни да ни подкрепите като харесате и споделите тази статия. И не се колебайте да се обърнете към наш специалист дори и само за съвет.


Още полезна информация от блога

Защо комарите не могат да се размножават без вода? - Бран Инсект

Защо комарите не могат да се размножават без вода?

22.10.2018
Би трябвало да сте тотален екстремист, ако тръгнете на риболов без някакво мазило или спрей срещу комари. Същото се отнася, ако решите да отидете на плаж или просто на разходка в близост до някой водоем с по-бавнотечаща вода. По тези места винаги е пълно с комари, а все още не са изобретени комарници с.....

Виж още

Как да се справим с мравки в къща или двор? - Бран Инсект

Как да се справим с мравки в къща или двор?

05.10.2018
Предполага се, че няма шанс да не сте чували Езоповата басня за мравката и щуреца, в която се обяснява колко работлива е мравката и как щурецът, който буквално си „живеел живота“, накрая умира от глад. Всъщност това е олицетворение на родната ни поговорка, дело на Ран Босилек, която гласи: „Който не.....

Виж още

Хлебарки - болести и зарази пренасяни от тях. - Бран Инсект

Хлебарки - болести и зарази пренасяни от тях.

28.09.2018
Има насекоми, които будят с нещо очарование у нас. Симпатичните калинки и божи кравичките. Упоритият труд на пчеличките и мравките. Песните на щурците и светлинките, които излъчват светулките. Съзираме каква прелест е създала природата и им се възхищаваме. Насекоми, които ни очароват с поведението.....

Виж още