ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?

30.10.2018
Помага ли борната киселина срещу хлебарките - Бран Инсект

Помага ли борната киселина срещу хлебарките

Най-вероятно сте чували за онези китайски ферми, в които се развъждат хлебарки с цел консумация, но дори и да искате да пробвате този азиатски деликатес, надали желаете да превърнете дома си в подобна ферма. Навсякъде и по всяко време, по стени, тавани и под, да виждате пъплещите създания, които освен всичко друг оставят и следи след себе си. Същевременно Ви е писнало да купувате поредните спрейове, за да се защитите от тяхното присъствие. Знаете, че те не са ефективни и не водят до трайното им унищожаване. Всъщност са само една опростена машина за пари.

Но има и някои методи и народни средства, които можете да използвате, ако сте решили да провеждате война срещу пъплещите твари. В някои случаи може особено ефективна срещу хлебарките да се окаже борната киселина, която се продава във всяка аптека. Около 100 гр борна киселина е под 3 лв., а за унищожаването на 1 гадинка са ви достатъчни 2- 3 мг. Доста по-евтино от всякакви спрейове и аерозоли, нали?

Борната киселина, която се продава в аптеките може да е под формата на прах или примесена със спирт или вода. Вземете тази, която е на прах, защото действа по-ефективно. Не е необходимо да я разреждате по какъвто и да е начин, тъй като идеята е хлебарките да я изядат, а не да бъдат пръскани директно.

Както се казва „на война, като на война“. Т.е. необходима ви е някаква стратегия. А най-добрата в случая е да се въоръжите с търпение и няколко нощи да ставате баш „по нощите“. Тогава хлебарките са най-активни и ще можете да проследите техните убежища. Поръсете обилно скривалищата им и пътя до тях, тъй като този прах ще полепне по „космясалите“ им крачете и след като се приберат те ще искат да се почистят от него. Дори и тези вредители спазват някакви си техни хигиенни правила. „Облизвайки“ отровата от крайниците си, тя бързо ще попадне в организма им и ще ги парализира докато те не умрат от задушаване. Не изглежда много хуманно, но и те не постъпват хуманно спрямо вас със своето нашествие. Имайте предвид, че когато поръсвате с борна киселина или какъвто и да е друг прахообразен препарат (та дори и перилните препарати) възможността да попадне във вас е огромна, тъй като прахообразите препарати лесно се разместват при течение, или при преминаване в близост до тях. Именно заради този важен факт касаещ здравето ни, борната киселина макар и да е най-ефективна под формата на прах рядко е предпочитана да се ползва под тази формулация в домакинствата.  

Алтернативен вариант за използване на борната киселина спрямо хлебарки е като я смесите с брашно и жълтък. Ще се получи нещо като тесто, което можете да оформите на топчета и да поставите по пътя на убежищата им. Малко повече работа е, но пък ще стои по-компактно и няма да ръсите прах от борна киселина навсякъде из жилището си, а после да я разнасяте из всички негови части.

Все пак имайте предвид, че ако държите на 100% ефект няма да успеете да се отървете за дълго от хлебарковата напаст, ако беше толкова лесно нямаше да съществуват професионални фирми за борба с вредители каквато е Бран Инсект. Хлебаркара има рядката способност да се приспособява след време към по старите формулации на инсектицидите, та камо ли към борната киселина. Затова ежегодно световните концерни специализирани в производство на биоциди предлагат все по-иновативни продукти за защита от тези упорити насекоми.

* Ако сте научили нещо полезно за хлебарките ще сме ви благодарни да ни подкрепите като харесате и споделите тази статия. И не се колебайте да се обърнете към наш специалист дори и само за съвет.


Още полезна информация от блога

Най-важното което трябва да знаете за хлебарките! - Бран Инсект

Най-важното което трябва да знаете за хлебарките!

24.08.2019
Едно от най-важните неща, което трябва да се знае за хлебарките е, че те са преносители на над 40 опасни болести сред които: коремен тиф, салмонела, дизентерия и дори хепатит А.Не е за подценяване и факта, че все още не е измислен препарат, който да въздейства върху техните неизлюпени яйца, наречени.....

Виж още

Хлебарки - болести и зарази пренасяни от тях. - Бран Инсект

Хлебарки - болести и зарази пренасяни от тях.

28.09.2018
Има насекоми, които будят с нещо очарование у нас. Симпатичните калинки и божи кравичките. Упоритият труд на пчеличките и мравките. Песните на щурците и светлинките, които излъчват светулките. Съзираме каква прелест е създала природата и им се възхищаваме. Насекоми, които ни очароват с поведението.....

Виж още

Регент – препарат за хлебарки и дървеници (истини и митове) - Бран Инсект

Регент – препарат за хлебарки и дървеници (истини и митове)

27.08.2018
Статията е актуализирана на 27.07.2020 г.Тази статия е написано главно за да разкрие някои истини и различни митове за този продукт, който отдавна е забранен за продажба в България. Прочетете статията и ще разберете, защото е така. А сега по темата.Спомняте ли си нашумелият през 2017 година случай за.....

Виж още