ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Иксодови кърлежи - особености

06.10.2019
Иксодови кърлежи - особености - Бран Инсект

Всички кърлежи спадат към групата на паякообразните или по-точно към акарите, но те имат и някои различия помежду си. Иксодовите кърлежи обаче, които принадлежат към групата на твърдите кърлежи (заради твърдата си обвивка), се считат за едни от най-опасните поради факта, че разпространяват много болести. Опасни са за всички бозайници и птици, както и за хората.

Иксодовите кърлежи често са наричани пасищни кърлежи, тъй като преди да се впуснат в обичайния си хранителен режим, те дебнат своята жертва от храсталаци, шубраци и дървета. Там всъщност снасят своите ларви, които веднага след като се превърнат в достатъчно възрастни индивиди започват да изпитват жажда за кръв, с която се хранят. Трябва да сте много бдителни ако трябва да минавате през ливади, по които на воля пасат животни, тъй като те са сред предпочитаните жертви на пасищните кърлежи. Установено е, че сред селскостопанските животни любимата им цел са овцете и козите.

В градовете в началото на пролетта и до края на лятото се предприема масово пръскане на озеленените площи с акарициди, за да може да бъде избегнат контакта на хора и домашни любимци с тези носещи куп зарази паякообразни вампири. Това дава частичен положителен резултат, но в никакъв случай не означава, че не е останала някоя и друга гадинка, която може да нападне вас, кучето  или пък дори котката ви. Това е разбира се важи, ако сте решили, че е необходимо да ги разведете на каишка да подиша малко чист въздух, но и ако потичат дори в задния двор на блока ви съществува опасност от нападение от иксодови кърлежи.

Към особеностите на иксодовите кърлежи няма как да не се спомене огромният брой зарази, които пренасят, смучейки кръв. Всъщност няма откъде да знаете откъде е смукал кръв кърлежът, преди да попадне на вас и именно от там идват сериозните проблеми. Може да се е бил впил в плъх или мишка, в гълъб или гарга, или във ваш себеподобен, но болен от нещо.

Чували сте за Лаймската болест, която се пренася точно от иксодовите кърлежи, но те могат да ви заразят и с всякакви други заболявания, включително и смъртоносни (каквато може да бъде и самата Лаймска болест). Винаги бъдете нащрек, когато отивате да се разхождате на открито и при най-малкото подозрение, че сте били ухапани от кърлеж, потърсете медицинска помощ. Пасищните кърлежи са си вампири,  а болестите, с които има вероятност да ви предадат, могат да са фатални за здравето ви.

А ето и малко повече информация как в Бран Инсект изтребваме кърлежи


Още полезна информация от блога

Хеморагична треска - Бран Инсект

Хеморагична треска

20.01.2019
Понятието хеморагична треска е общо за няколко вида треска, които се причиняват от различни видове вируси. Общото между всички тях са проявяващите се симптоми, както и характерните кръвоизливи, които се наблюдават по цялото човешко тяло. Вирусите, които са причина да заболеете, не се предават.....

Виж още

Кърлежов енцефалит (менингоенцефалит) - Бран Инсект

Кърлежов енцефалит (менингоенцефалит)

22.12.2018
За щастие в България заболяването, известно като кърлежов енцефалит, е малко познато и рядко срещано. Но тъй като вече можем да пътуваме навсякъде из Европа, е добре да знаете, че на Стария континент всяка година са регистрирани по около 6000 случая на хора, заразени с тази предавана предимно от.....

Виж още

Кримска треска - Бран Инсект

Кримска треска

26.11.2018
Пълното наименование на Кримската треска е Конго-Кримска хеморагична треска или съкратено ККХТ. Това е изключително сериозно кърлежовопреносимо вирусно заболяване. За разлика от Ку-треската, която също се пренася предимно от кърлежи и която рядко води до смърт, ККХТ често има летален.....

Виж още