ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как и кога се размножават змиите?

17.06.2019
Размножаване на змии - Бран Инсект

Любовна игра между змии по време на размножаването им

Змиите са от онези природни създания, които напразно са набедени от хората като изключително опасни, зли, противни и агресивни твари. Да, не е желателно да попаднете на анаконда, мамба или тайпан, но и вероятността за подобна среща е изключена, ако не решите да предприемете околосветско пътешествие.

В България имаме 6 вида отровни змии, чиято отрова всъщност не е толкова отровна и може да бъде опасна само за по-възрастни хора с разклатено здраве (най-вече проблеми със сърцето и кръвното) и за малки деца, които все още нямат добре изградена имунна система.

Все пак страхът от тези влечуги, който незнайно откъде сме наследили, си остава и е по-добре да знаете как и кога те се размножават, за да избегнете срещата си с тях или с техните малки.

Как се размножават змиите

Като цяло за размножаването на различните змийски твари не се знае много, но повечето от тях си се размножават като хората. Мъжките екземпляри си имат полов орган, който се нарича хемипенис и се намира в края на опашката им, а женските си имат своя утроба (няма особено общо с тази на жените), известна като клоака. Дали мъжките и женските имат някакви предпочитания спрямо това с кой ще се чифтосват все още не много ясно, както и това дали изпитват някакво удоволствие от акта. Предполага се, че като обикновени студенокръвни влечуги, които не разполагат дори с крака, сношението им е единствено с цел създаване на себеподобни и разрастване на популацията им.

Резултатите след чифтосването на различните видове змии са също различни, но при повечето от тях се стига до яйцеотлагане или снасяне на яйца, от които след време се появяват малките змийчета. Някои майки си бият шута веднага след яйцеотлагането, а други проявяват по-изострени майчински чувства и рядко се отделят от яйцата си. Такива грижливи майки са например питоните.

Има и змии, които носят яйцата в утробата си и разполагат с нещо, подобно на плацентата. Т. е. те не снасят яйца, а директно живораждат змийчета, което си е изумително.

Кога се размножават змиите?

Дотук отговорихме на въпроса как се размножават змиите, а сега да видим и кога се размножават.

В това отношение тези влечуги спазват някои строги правила и е рядкост това да не се случи през периода април-май. Именно тогава трябва да сте по-предпазливи да не попаднете на змийски яйца, защото както казахме, има и майки, които са особено грижливи за малките си. В случай, че те усетят заплаха за поколението си или се почувстват застрашени за собствения си живот, има вероятност и да ви нападнат. Важното в такива случаи е да се опитате да запазите спокойствие докато отмине опасността, а не да си плюете на петите, което е основна грешка на повечето пострадали от змийско ухапване.

Тази статия може да спаси всеки един от вас от проблеми със змиите, затова ще сме благодарни, ако я споделите в интернет.Още полезна информация от блога

Най-опасните и смъртоносни видове комари в света - Бран Инсект

Най-опасните и смъртоносни видове комари в света

07.06.2019
Ще бъде доста необмислено от ваша страна да отидете на риболов или на разходка около някой прелестен язовир или езеро без да сте се напръскали или намазали с нещо против ухапване от комари. Не за друго, а защото ухапванията от тези двукрили насекоми са доста неприятни и предизвикват подуване или.....

Виж още

Методи за прогонване на сляпо куче - Бран Инсект

Методи за прогонване на сляпо куче

28.05.2019
Сигурно сте присъствали на гледката как баба ви  е застанала в центъра на своята малка зеленчукова градина и цъка ли цъка с език, вперила поглед в поредната къртичина. Или пък на дядо ви, който откровено започва да изрежда всички псувни, които е научил през живота си, след като вижда как под носа му.....

Виж още

Как да изгоним гълъбите от терасата или балкона си? - Бран Инсект

Как да изгоним гълъбите от терасата или балкона си?

15.05.2019
Можете спокойно да наречете себе си късметлия, ако сте успели да се озовете на площад Сан Марко, намиращ се в самото сърце на романтичната Венеция. Считан от Наполеон за най-елегантния площад (той дори го е нарекъл салон) на Европа, той е любимо място не само за многобройните туристи, художници и.....

Виж още