ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Народни методи и средства за борба със змиите

08.03.2020
Народни методи и средства за борба със змиите  - Бран Инсект

От началото на пропукването на пролетта до късна есен ежегодно в България се сблъскваме с проблема от неканените влечуги (змии и гущерчета) в домовете, гаражите, тревните площи, лехите с зеленчуци или около палатките в къмпингите. Ето защо в някои части на България (предимно Варна и Бургас и прилежащите им области и селца) змиите са си сериозен проблем. Ако сте в града има много решения за защита от змиите за които също ще споменем по-долу, но ако сте на село и искате да действате с подръчни средства, ви трябват народни методи за защита от влечуги като змиите.  А сега в по-небрежен и дори весел тон продължаваме статията си.

Може да не сте чували за древното схващане, че в душата на всяка жена живее поне по една змия, но пък сигурно знаете типично българската поговорка, че жената е като змията. Или пък също „нашенският“ си виц, че разликата между змиите и жените е, че между първите има и неотровни. Но каквито и прилики да се правят между жените и тези влечуги, със сигурност би ви било по-приятно да се натъкнете на някоя жена в двора си, отколкото на змия. Особено ако сте представители на силния пол.

И следвайки хумористичния тон на статията ни е добре да се отбележи, че все още не са открити народни методи за борба с жените, но пък има такива за борба със змиите. Тук ще ви запознаем именно с тях.

Основи народни методи и средства за ограничаване достъпа на змии и намаляване на популацията им

1. Сред най-утвърдените народни методи за борба с тези влечуги спада този с поставянето на нишки от естествена вълна по протежение на оградата на дворното място. За вас тя няма да излъчва неприятна миризма, но ще е прекалено натрапчива за змиите и те няма да искат да припарят до площта, която сте оградили с нея.

2. Друг метод е редовно да почуквате по земята с някаква тояга или просто да стъпвате по-силно, така че неволно натрапилите се влечуги да усетят, че има вибрации. Те са от плашливите животинки, които не желаят да се натрапват на хората и не търсят никакъв контакт с тях. Особено плашливи са при звука на пусната косачка за трева.

3. Сред народните методи и средства за прогонване на змиите е и поръсването със сяра около местата където не искате да достъпват змии.

4. Още едно много просто правило е да не предоставяте удобно място, на което една змия би заживяла и би създала свое семейство. Важно е единствено да следите дали неволно не сте създали идеални условия за създаване на змийско гнездо. За целта разчистете всички нежелани храсти и шубраци от градината си, бъдете предпазливи с неволното застояване на боклуци на открито или пък създаването на сметища от шума и не оставяйте висока трева в двора си. За тези влечуги описаните местообитания ще са идеалните скривалища, сред които да могат на спокойствие да снесат яйцата си и да отгледат своите малки. С което ще превърнат живота ви във филм на ужасите.

5. Лишете змиите от естествената им храна. Представителите на този вид влечуги обожават да похапват мишки и други по-малки гризачи. Което пък опира до факта, че трябва да се борите и с тези вредители. Понякога липсата на хигиена в даден двор или търговски обект води и до вторични негативни последици като посещения от змии, но все пак всеки разумен човек би предпочел да няма нито гризачи, нито змии в двора си, ето защо превенцията срещу плъхове и мишки дава благотворен ефект и при защитата от змии. Тук ние от Бран Инсект сме в свои води и имаме редица продукти срещу пълзящите натрапници, и срещу вредните гризачи, а също предлагаме професионални услуги срещу гризачи и змии, но темата са народните средства и методи за борба с змиите. Затова продължаваме по същество.

6. Създайте условия за живот на естествените врагове на змиите, а всички знаем, че това са симпатичните, но бодливи таралежи. Трудно е да отглеждате, възпроизвеждате или задържите насила таралеж в двора си (от опит го знаем), но има как да ги привлечете сами да го посещават. Посадете плодни дръвчета – ябълките и крушите са сред любимите паднали плодове по земята, които таралежковците използват за да се изхранят. 

Ами това са средствата които екипът на Бран Инсект знае и споделя с вас, а другото е във ваши ръце. Ако статията ви е била полезна, моля подкрепете ни като я популяризирате, чрез социалните бутони по-долу или като копирате директно линка на страницата ни и го споделите с приятели. Благодарим ви и дано нямате сериозни проблеми със змиите, но и да имате поне вече знаете за много народни методи и професионални решения на проблема.


Още полезна информация от блога

Как и кога се размножават змиите (Яйца и Раждане) - Бран Инсект

Как и кога се размножават змиите (Яйца и Раждане)

17.06.2019
Змиите са от онези природни създания, които напразно са набедени от хората като изключително опасни, зли, противни и агресивни твари. Да, не е желателно да попаднете на анаконда, мамба или тайпан, но и вероятността за подобна среща е изключена, ако не решите да предприемете околосветско.....

Виж още

Основателен ли е страхът ни от змии и други влечуги? - Бран Инсект

Основателен ли е страхът ни от змии и други влечуги?

15.03.2018
Самото споменаване на думите ‘’Змия’’ или ‘’Влечуги’’ предизвиква у повечето от нас неприятно усещане. Докато болшинството хора изпитват предимно неприязън към тези пълзящи животинки, то една не малка част от човечеството страда от съвсем реална и тежка фобия от влечуги, за която често няма.....

Виж още

Как се прогонват змиите от дворове, къщи, мазета, складове... - Бран Инсект

Как се прогонват змиите от дворове, къщи, мазета, складове...

12.01.2018
Какво не знаем за влечугите? У повечето от нас змиите предизвикват неприятно усещане и дори страх, което  до голяма степен е продиктувано от филми, книги и научно-популярни поредици, в които биват показвани най-отровните видове на Земята, способни да убият за секунди. За щастие в България има само.....

Виж още