ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Витамин К1- коагулант при натравяне с отрова за гризачи

04.07.2018
Витамин K1 (vitamin K1)

Витамин K1

Надяваме се, че хората които четат тази статия са уравновесени и обичащи живота си и не биха опитали умишлено да се натровят с препарат срещу гризачи, но все пак е добре да са информирани как да постъпят, ако случайно се случи подобно нещо. Все пак поглъщането на родентицид, макар и не често срещано явление, може да се случи съвсем неумишлено. Особено ако имате домашни любимци или пък малки деца. Затова ще ви запознаем с действията на витамин К1, който е основният коагулант при натравяне с отрова срещу гризачи, като: плъховете, мишките или полевките.

Как действа витамин К1 и какво всъщност е коагулант? Витамин К1 способства за нормалното кръвосъсирване. Коагулация на кръвта означава разреждане гъстотата на кръвта. Води до нейното съсирване. Отровата, която се използва срещу всякакви гризачи като плъхове, мишки и полевки има обратното действие т.е. тя е антикоагулант.

Разбираемо е да ставаме леко досадни с толкова сложни термини като антикоагуланти и коагуланти, но трябва някак си да Ви обясним защо витамин К1 е основният коагулант, който е вид противоотрова, използвана при родентицидите.

Вредители като плъхове, мишки и полевки най-ефективно се обезвреждат с родентициди (отровни препарати с антикоагулантно действие). След консумация на подобна отрова за гризачи започва бавно но постепенно разреждане на кръвта, което довежда до непрестанно кръвотечение най-често чрез вътрешни кръвоизливи. Като тук е мястото и да споменем, че има и лекарства, известни като антикоагуланти, но в случая не говорим за тях.

При поглъщането на подобен препарат, витамин К1 е основното средство, което най-бързо и най-ефективно ще доведе до кръвосъсирване.  Той е животоспасяващ медикамент, описан в протоколите на всички фирми, занимаващи се с борба с вредители като плъхове, мишки и полевки. Познати като ДДД фирми.

Естествено този витамин се среща и в природата. Във зеленолистни като спанак, рукола, айсбер, зеле и др., но при поглъщане на подобни отровни препарати няма да седнете да си правите зеленчукова салата. Нито пък плодова, защото го има и в редица плодове. Вашата заветна цел е постигане на максимално бързо кръвосъсирване. А решението - инжекция витамин К1.

Въпроси относно постигане на бързо кръвосъсирване в резултат на натравяне не биха Ви занимавали, ако  се доверите на ДДД фирма Бран Инсект ЕООД, тъй като имаме опит от 2005 г. Фирмите за обезвредяване на вредители, каквато сме и ние използват професионални средства, които в случая с мишоците се поставят в специални кутии, т.е. вашите домашни любимци и деца няма да имат достъп до тях или поне ще е силно ограничен. Ето защо набавянето на инжекции с витамин К1, няма да ви е необходимо.

Ако статията ви е била полезна, моля споделете я – така ще достигне до повече хора, които биха могли да спасят живота си при евентуално натравяне с отрова срещу плъхове и мишки.Още полезна информация от блога

Лаймска болест (Morbus laimi) или борелиоза – особености

Лаймска болест (Morbus laimi) или борелиоза – особености

21.06.2018
Шансът да не сте чували за Лаймска болест (Morbus laimi) и за това, че тя се причинява от кърлежи, не е много малък. Тя носи името си от град Лайм в американския щат Кънектикът, в който е била наблюдавана и описана за първи път, когато голям процент деца се заразяват с нея през 70- те години на миналия век......

Виж още

Най-важното за черния и сивия плъх

Най-важното за черния и сивия плъх

06.06.2018
Със сигурност би Ви било по-приятно да четете за всякакви други животинки като котки и кучета, отколкото за плъхове. Независимо дали са сиви плъхове, черни плъхове или бенбени плъхове. Просто това са вредители, от които изпитваме откровена погнуса, че дори и уплаха. Гризачи, на които можем да се.....

Виж още