ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Вечната война между хората и хлебарките

21.07.2015

Или как да излезем победители в двубоя с хлебарките

Хлебарката обитава нашата планета много преди нас - хората. Тя вероятно ще продължи да живее и след нашата гибел, след като е факт, че може да издържи на всякакви екологични и метеорологични катаклизми, с изключение единствено на арктически студ.

борба с хлебаркитеНа Земята има над 4000 познати вида хлебарки, но тези, които обезпокояват нашия живот са предимно два - черната (ориенталска) и кафявата (германска) хлебарки, обитаващи без проблем всякакви закрити помещения, канализации, електрически уреди и инсталаци и които са практически способни да вгорчат живота ни навсякъде.

Хлебарките, както всички останали вредители се размножават изключително бързо. В подходящи условия, при наличие на топлина и влага, една женска хлебарка, в зависимост от вида си може да излюпи над 240 малки за период от 20-30 дни, което да Ви изправи пред сериозни предизвикателства.

Защо не бива да съжителстваме с хлебарките?

Дори да сте от онзи странен тип хора, които намират хлебарките за симпатични (вероятно има и такива), те не са подходяща компания за Вас и Вашето семейство. Хлебарките са преносители на над 40 вида опасни болести, сред които дизентерия, тиф, салмонела, хепатит и полиомиелит, с които едва ли бихте желали да се сблъскате някога.

Хлебарките имат практиката да облазват както храната, така и домакинските съдове, оставяйки огромно количество болестотворни микроби, които макар и да не забелязвате с просто око са там - можете да бъдете сигурни в това.

Как да водим войната с хлебарките?

Предвид факта, че хлебарките могат без проблем да преживеят ядрен взрив, едва ли е нужно да Ви казваме, че тази война не може да се води без добри познания, правилна стратегия и достатъчно ефективни средства и методи?

Спрейовете за домашно ползване, които се продават свободно в мрежата могат да убият хлебарка само ако я напръскате директно, а това едва ли ще Ви помогне особено, предвид факта, че в дома си вероятно имате милиони.

Най-добрият начин да се преборите успешно с хлебарките си остават специализираните фирми, работещи под контрола на РЗИ (бивше ХЕИ). Те са, не само компетентни специалисти, но и използват ефективни, съвременни и сертифицирани препарати, които няма как да си набавите свободно.

Предимството на професионалните препарати е, че притежават дълго остатъчно действие, продължаващо с месеци, но само в случай, че препаратът не бъде отмит, поне през първите 14 дни. Този тип отрови действат безотказно, като ефективността им се влияе пряко от това, колко хлебарки ще преминат през препарата, т.е. колкото по-дълго не отмиете отровата, толкова по-бърз и продължителен ще бъде резултатът от него и повече от насекомите ще занесат частици от него в гнездата си, където ще заразят и всички останали.

За да бъде по-дълготраен ефектът от третирането е добре да прилагате и допълнителни, превантивни мерки, които ще Ви спасят от ново нашествие на неприятните гадинки. Важно е да поддържате добра хигиена в дома си, да запушите всички отвори, през които хлебарките могат да пропълзят и да извършвате профилактично пръскане с подходящ препарат на поне 6 месеца, тъй като е по-добре, щом веднъж сме решили проблема, да се пръска превантивно, вместо числеността им да се повиши и да създаде опасност за Вашето здраве.


Още полезна информация от блога

Рецепта за качествена дератизация

Рецепта за качествена дератизация

16.07.2015
Гризачите, които най-често съпътстват и усложняват живота на хората са мишките и плъховете. Те могат да внесат смут, не само в стопанските постройки, канализациите, мазетата и селскостопанските открити площи, но и дори в жилищните помещения, където тяхното присъствие е още по-нежелано и.....

Виж още

Договор с лицензирани фирми за дезинфекция за търговските обекти

Договор с лицензирани фирми за дезинфекция за търговските обекти

07.07.2015
Всички търговски и обществени обекти и в частност хранителните магазини, барове, дискотеки, заведения за бързо хранене, хотели, авто и жп гари и т.н са задължени да притежават ДДД договор с лицензирана ДДД фирма т.е. такава, занимаваща се с дезинсекция, дератизация и дезинфекция. Това изискване се.....

Виж още

Мухата цеце - какви опасности крие ухапването ѝ?

Мухата цеце - какви опасности крие ухапването ѝ?

29.12.2014
Мухите цеце не са типични за ареалите на България и Европа, но през лятото на 2014 година получихме необичайно оплакване от град Шумен. Потърпевшата госпожа М.С. на 50г. ни описа как е установила, че в продължение на около седмица невинно ухапване по кожата на крака ѝ прераснало в болезнена рана в.....

Виж още