ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Естествени методи и средства за премахване на хлебарките

27.02.2014

Сигурно сте се запитвали как и дали въобще човек може сам да се справи и да унищожи напълно хлебарките, без чужда помощ и без да закупува препарати от аптеката? В тази статия ще ви опишем няколко естесвени метода и съвета за премахване на хлебарките по естествен начин, които ако ви се експериментира може на ваш риск да приложите и тествате в дома си, в противен случай може да прочете защо да се доверите на нас и да ползвате нашите професионални услуги. Дали ще пожелаете да опитате да се преборите с тях сами зависи от вас и от това дали искате трайно разрешаване на проблема.

Хлебарките може би са едни от най-ужасните представители на насекомите, които намират убежище в домовете ни, тъй като изключително лесно привикват към повечето съвременни инсектициди. Ако все пак във вашето жилище са се настанили тези неприятни вредители и искате да опитате сами да се справите с проблема за да се отървете от тях без да заплащате почти никакви пари, може да им приложите някои естествени средства, които според някой хора могат да се окажат доста добър начин за прогонването им.

Полезни съвети и начини при борба с тях

Според някой мнения едно от най-ефективните и безопасни средства за прогонване и премахване на хлебарките е използването на маслата от чаено дърво, цитронела, розмарин, както и кочата билка, дафиновите листа и бораксът. За да си направите препарат от тях може да смесите няколко капки от трите вида масла с вода и да напръскате добре местата, където се срещат хлебарките.

Дафиновите листа и кочата билка може да стриете или да ги поставите в подходящи съдове, в близост до уязвимите области.

Съществуват мнения, че бораксът действа на принципа на дехидратация на екзоскелета на вредителите и ги унищожава много ефективно. За приготвянето на подобен домашен препарат, освен боракс, е необходима и захар (гранулирана или на прах). Съотношението на бораксът към захарта е 3:1. Захарта просто действала като стръв. Трябва да се прилага колкото е необходимо - до пълно изчезване на вредителите. Хлебарките консумират сместа, защото са привлечени от захарта. Веднъж погълнат, бораксът започвал да въздейства пагубно върху храносмилателната система и екзоскелета на насекомите. Действието му е подобно на това на борната киселина, но струвал много по-малко.

В най-засегнатите места може да поставите капани, съдържащи еднакво количество сода за хляб и захар. Содата влияе зле върху стомасите на тези вредни насекоми и в крайна сметка има твърдения, че така може да се преборим с хлебарките, тъй като тази смес ги убивала.

Важно: Въпреки гореописаните естествени методи и средства за унищожаване и прогонване, моля имайте предвид, че хлебарките са един от най-срещаните домашни вредители именно поради факта, че не се повлияват от домашно направени препарати и дори много лесно развиват резистентност (приспособеност) към тях, като в последствие борбата с тях става много по-трудна. Ето защо ако искате да се справите бързо, качествено и да имате гаранция за дълготрайна защита на вашия дом или търговски обект от хлебарки, можете да ни се доверите и да прочетете повече за нас в нашия сайт. Все пак лицензирани фирми като Бран Инсект ЕООД имат повече практически опит от което и да е домакинство или търговски обект, а също и множество доказани в практиката методи за борба с хлебарките и останалите вредители, които премахваме успешно от 2005 г. до днес. Бъдете сигурни, че успехите ни в унищожаването на хлебарките, не се случайни и че понякога си заслужава човек да има на кой да се довери за подобна специфична услуга. Ще се радваме това да сме ние.


Още полезна информация от блога

Лекарство за хлебарки?

Лекарство за хлебарки?

30.04.2018
Може би сте си задавали въпроса има ли някакво изпитано лекарство за хлебарки, но всъщност това е малко подвеждащо. Затова е важно да се знае, че лекарства срещу хлебарки няма, но има редица методи за отблъскването им и най-вече за изтребването на тези гнусни гадинки.  Реално има и такива хора,.....

Виж още

Ефективни ли са повечето масови препарати срещу хлебарки?

Ефективни ли са повечето масови препарати срещу хлебарки?

23.02.2018
Дори да сте сред най-големите привърженици на азиатската кухня, надали бихте си поръчали за вечеря пържени хлебарки. Или супа от хлебарки, които са все още живи и нервно мърдат крачетата си, опитвайки се да избягат от бульона, в който са натикани. Истински деликатес е в редица азиатски държави! Но не и.....

Виж още

Защо имамe хлебарки в дома си – основни причини?

Защо имамe хлебарки в дома си – основни причини?

30.09.2016
Все повече хора се чудят защо имат хлебарки в стаите на жилищата си независимо дали обитават панелен или тухлен апартамент или къща. Все пак в къщите хлебарките се разпространяват по-трудно и доста по-рядко в сравнение с панелните блокове, но и живеещите там не са застраховани от набезите им. .....

Виж още