ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Естествени методи и средства за премахване на хлебарките

07.03.2014
Естествени методи и средства за премахване на хлебарките

Сигурно сте се запитвали как и дали въобще човек може сам да се справи и да унищожи напълно хлебарките, без чужда помощ и без да закупува препарати от аптеката? В тази статия ще ви опишем няколко естесвени метода и съвета за премахване на хлебарките по естествен начин, които ако ви се експериментира може на ваш риск да приложите и тествате в дома си, в противен случай може да прочете защо да се доверите на нас и да ползвате нашите професионални услуги за убиване на тези вредители. Дали ще пожелаете да опитате да се преборите с тях сами зависи от вас и от това дали искате трайно разрешаване на проблема.

Хлебарките може би са едни от най-ужасните представители на насекомите, които намират убежище в домовете ни, тъй като изключително лесно привикват към повечето съвременни инсектициди. Ако все пак във вашето жилище са се настанили тези неприятни вредители и искате да опитате сами да се справите с проблема за да се отървете от тях без да заплащате почти никакви пари, може да им приложите някои естествени средства, които според някой хора могат да се окажат доста добър начин за прогонването им.

Полезни съвети и начини за убиване и борба с тези насекоми

Според някой мнения едно от най-ефективните и безопасни средства за прогонване и премахване на хлебарките е използването на маслата от чаено дърво, цитронела, розмарин, както и кочата билка, дафиновите листа и бораксът. За да си направите препарат от тях може да смесите няколко капки от трите вида масла с вода и да напръскате добре местата, където се срещат хлебарките.

Дафиновите листа и кочата билка може да стриете или да ги поставите в подходящи съдове, в близост до уязвимите области.

Съществуват мнения, че бораксът действа на принципа на дехидратация на екзоскелета на вредителите и ги унищожава много ефективно. За приготвянето на подобен домашен препарат, освен боракс, е необходима и захар (гранулирана или на прах). Съотношението на бораксът към захарта е 3:1. Захарта просто действала като стръв. Трябва да се прилага колкото е необходимо - до пълно изчезване на вредителите. Хлебарките консумират сместа, защото са привлечени от захарта. Веднъж погълнат, бораксът започвал да въздейства пагубно върху храносмилателната система и екзоскелета на насекомите. Действието му е подобно на това на борната киселина, но струвал много по-малко.

В най-засегнатите места може да поставите капани, съдържащи еднакво количество сода за хляб и захар. Содата влияе зле върху стомасите на тези вредни насекоми и в крайна сметка има твърдения, че така може да се преборим с хлебарките, тъй като тази смес ги убивала.

Важно: Въпреки гореописаните естествени методи и средства за унищожаване и прогонване, моля имайте предвид, че хлебарките са един от най-срещаните домашни вредители именно поради факта, че не се повлияват от домашно направени препарати и дори много лесно развиват резистентност (приспособеност) към тях, като в последствие борбата с тях става много по-трудна. Ето защо ако искате да се справите бързо, качествено и да имате гаранция за дълготрайна защита на вашия дом или търговски обект от хлебарки, можете да ни се доверите и да прочетете повече за нас в нашия сайт. Все пак лицензирани фирми като Бран Инсект ЕООД имат повече практически опит от което и да е домакинство или търговски обект, а също и множество доказани в практиката методи за борба и бързо убиване на хлебарките и останалите вредители, които отстраняваме успешно от 2005 г. до днес. Бъдете сигурни, че успехите ни в премахването на хлебарките, не се случайни и че понякога си заслужава човек да има на кой да се довери за подобна специфична услуга. Ще се радваме това да сме ние.


Още полезна информация от блога

Само през лятото ли се срещат бълхите?

Само през лятото ли се срещат бълхите?

06.03.2014
Бълхите са по-активни в определени периоди от годината. Високите температури през лятото и влагата през пролетта и есента, създават отлични условия за тяхното по-масово размножаване. Въпреки това обаче, те са способни да живеят и в топли микро среди, като вашата къща например. В повечето случаи.....

Виж още

Отрова против змии и влечуги

Отрова против змии и влечуги

05.03.2014
Фирма Бран Инсект е дистрибутор не на отрова, а на изключително качествени и безвредни препарати против змии и гущери. Продуктите ни са от най-ново поколение и при правилно нанасяне не могат да навредят на хора или домашни любимци, тъй като имат репелентно действие. Както уточнихме това не е.....

Виж още

Как да различим ухапването от дървеници?

Как да различим ухапването от дървеници?

04.03.2014
От 2009 г. зачестиха сигналите за ухапване от дървеници, както в частни жилища, така и в обществени обекти - хотели, ресторанти и т.н.За задълбочаването на проблема оказва значение и факта, че при повечето случаи потърпевшите първоначално се заблуждават, че са ухапани от комари или бълхи и по този начин.....

Виж още