ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Естествени методи и средства за премахване и справяне с хлебарките

07.03.2014
Естествени методи и средства за премахване и справяне с хлебарките - Бран Инсект

Сигурно сте се запитвали как и дали въобще човек може сам да се справи и да унищожи напълно хлебарките, без чужда помощ и без да закупува препарати от аптеката? В тази статия ще ви опишем няколко естествени метода и съвета за премахване на хлебарките по естествен начин, които ако ви се експериментира може на ваш риск да приложите и тествате в дома си, в противен случай може да прочете защо да се доверите на нас и да ползвате професионалните ни услуги за убиване на тези вредители. Дали ще пожелаете да опитате да се преборите с тях сами зависи от вас и от това дали искате трайно разрешаване на проблема.

Хлебарките може би са едни от най-ужасните представители на насекомите, които намират убежище в домовете ни, тъй като изключително лесно привикват към повечето съвременни инсектициди. Ако все пак във вашето жилище са се настанили тези неприятни вредители и искате да опитате сами да се справите с проблема за да се отървете от тях без да заплащате почти никакви пари, може да им приложите някои естествени средства, които според някой хора могат да се окажат доста добър начин за прогонването им.

Полезни съвети как да се справим с хлебарките

  • Според някой мнения едно от най-ефективните и безопасни средства за прогонване и справяне с хлебарките е използването на маслата от чаено дърво, цитронела, розмарин, както и кочата билка, дафиновите листа и бораксът. За да си направите препарат от тях може да смесите няколко капки от трите вида масла с вода и да напръскате добре местата, където се срещат хлебарките.
  • Дафиновите листа и кочата билка може да стриете или да ги поставите в подходящи съдове, в близост до уязвимите области.
  • Съществуват мнения, че бораксът действа на принципа на дехидратация на екзоскелета на вредителите и ги унищожава много ефективно. За приготвянето на подобен домашен препарат, освен боракс, е необходима и захар (гранулирана или на прах). Съотношението на бораксът към захарта е 3:1. Захарта просто действала като стръв. Трябва да се прилага колкото е необходимо - до пълно изчезване на вредителите. Хлебарките консумират сместа, защото са привлечени от захарта. Веднъж погълнат, бораксът започвал да въздейства пагубно върху храносмилателната система и екзоскелета на насекомите. Действието му е подобно на това на борната киселина, но струвал много по-малко.
  • В най-засегнатите места може да поставите капани, съдържащи еднакво количество сода за хляб и захар. Содата влияе зле върху стомасите на тези вредни насекоми и в крайна сметка има твърдения, че така може да се преборим с хлебарките, тъй като тази смес ги убивала.

Важно: Въпреки гореописаните естествени методи и средства за унищожаване и прогонване, моля имайте предвид, че хлебарките са един от най-срещаните домашни вредители именно поради факта, че не се повлияват от домашно направени препарати и дори много лесно развиват резистентност (приспособеност) към тях, като в последствие борбата с тях става много по-трудна. Ето защо ако искате да се справите бързо, качествено и да имате гаранция за дълготрайна защита на вашия дом или търговски обект от хлебарки, можете да ни се доверите и да прочетете повече за нас в нашия сайт. Все пак лицензирани фирми като Бран Инсект ЕООД имат повече практически опит от което и да е домакинство или търговски обект, а също и множество доказани в практиката методи за борба и бързо убиване на хлебарките и останалите вредители, които отстраняваме успешно от 2005 г. до днес. Бъдете сигурни, че успехите ни в премахването и справянето с хлебарките, не се случайни и че понякога си заслужава човек да има на кой да се довери за подобна специфична услуга. Ще се радваме това да сме ние.


Още полезна информация от блога

Най-важното което трябва да знаете за хлебарките! - Бран Инсект

Най-важното което трябва да знаете за хлебарките!

24.08.2019
Едно от най-важните неща, което трябва да се знае за хлебарките е, че те са преносители на над 40 опасни болести сред които: коремен тиф, салмонела, дизентерия и дори хепатит А.Не е за подценяване и факта, че все още не е измислен препарат, който да въздейства върху техните неизлюпени яйца, наречени.....

Виж още

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?  - Бран Инсект

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?

30.10.2018
Най-вероятно сте чували за онези китайски ферми, в които се развъждат хлебарки с цел консумация, но дори и да искате да пробвате този азиатски деликатес, надали желаете да превърнете дома си в подобна ферма. Навсякъде и по всяко време, по стени, тавани и под, да виждате пъплещите създания, които освен.....

Виж още

Хлебарки - болести и зарази пренасяни от тях. - Бран Инсект

Хлебарки - болести и зарази пренасяни от тях.

28.09.2018
Има насекоми, които будят с нещо очарование у нас. Симпатичните калинки и божи кравичките. Упоритият труд на пчеличките и мравките. Песните на щурците и светлинките, които излъчват светулките. Съзираме каква прелест е създала природата и им се възхищаваме. Насекоми, които ни очароват с поведението.....

Виж още