ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Защо е нужно да има бърза и ефективна защита срещу осите и стършелите?

30.06.2017

Ефективна защита срещу оси и стършели

Най-важното е да знаете, че жилещи насекоми каквито са осите и стършелите могат да станат изключително опасни и агресивни, особено ако са се загнездили на балкона на апартамента, в процепи около дограмата на прозоците, в подпокривното пространство на сградата, около климатика, или друго специфично място където са скрили осарниците си. Ето защо премахването им трябва да стане много внимателно и с правилните средства и методи.

Не подценявайте осите и стършелите, тъй като това са много опасен вид жилещи инсекти. При ужилване могат да настъпят сериозни здравословни проблеми, като анафилактичен шок или масиран оток съчетан с повръщане, а в по-леките случаи се наблюдава само силна и продължителна болка и издуване на поразеното място.

Предпоставка за наличието на оси и стършели са сладките напитки и наличието на повече узрели плодове през лятото и есента от които се носи аромат на голямо разстояние.


Какви методи да изполвате при борбата с жилещите насекоми?

Ако решите сами да се справите с премахването на оси или стършели съществуват следните варианти:

1. На първо място за защита може да използвате аерозолни флакони изпращащи мощна и дълга до 4 метра струя – така вие оставате на сравнително безопасно разстояние от осарника и ще получите бърз и видим ефект. Все пак риска да ви нажилят оси или стършели, макар и минимален си остава съвсем реален. Затова е добре да облечете и пчеларско було, което да ви защити от разярените ципокрили.

2. Друг метод за премахването им е да закупите качествен инсектицид за борба със стършели и оси - подходящ за нанасяне с помощта на професионална машина (пръскачка), чиято струя да достига на разстояние до около 8 метра. Тук риска да не намерите най-подходящия препарат в комбинация с правилната машина е много голям, но ако все пак успеете, възможността да бъдете нажилени ще е значително по-малка, но не и невъзможна. Затова и при този метод е препоръчително да се ползва пчеларско було за по-добра защита на откритите части от тялото.

3. Съществува и вариант да заложите  капан за оси, в който няма химикали, а само безвреден атрактант за улавяне на жилещите инсекти. Така ефекта ще се види по-бавно, а не след 24 до 72 часа, както е при пръскането с някои инсектициди, но пък няма да рискувате да бъдете нажилени.

4. Може да заложите и димка, но този метод е подходящ само за закрити помещения и то такива, които са затворени почти херметично, тъй като отделящия се дим е силно задушлив и отровен не само за насекомите, но и за хората и нецелеви животни.

Внимание: Не ви препоръчваме да изгаряте гнездата на оси или стършели, тъй като така се излага на риск цялата покривна конструкция, имайки предвид, че в 90% от случаите тя е изработена от лесно запалим дървен материал. Освен опасността от пожар, чрез този опасен метод рискувате да подплашите насекомите и да опитате силата на тяхното жило и отрова.

Кой е най-сигурния и безопасен метод за унищожаване на оси или стършели?

Ако не желаете да рискувате здравето на вашето семейство, тогава може да се свържете с професионалните "Наемни Убийци" на вредители от Бран Инсект ЕООД. Необходимо е само да опишете накратко от къде се забелязва да прелитат и най-вече къде кацат (ако мястото е видимо) осите и стършелите и ние ще поемем нещата до пълното им унищожаване. Наистина услугата ще ви струва малко по-скъпо, но рисковете които се крият при обработките срещу опасните жилещи насекоми ще са  за наша сметка. А ние имаме защитни облекла, специализирана техника, специализирани препарати с гарантиран ефект, а и дългогодишен опит, който ще направи мисията ни по унищожаването им много по-лесна, бърза и ефективна.

* Ако статията ви е била от полза и желаете да я споделите на ваш сайт, ще сме благодарни да цитирате онлайн платформата ни www.vrediteli.bg или да поставите линк към нея. Благодарим Ви за подкрепата - тя е важна за нас.


Още полезна информация от блога

Видовете оси, живеещи в България - Бран Инсект

Видовете оси, живеещи в България

27.04.2020
За разлика от Великобритания, която подписа своята раздяла с Европейския Съюз, има много видове оси, които настояват да си останат негови почетни членове и се наслаждават на приятната обстановка във всички европейски държави, включително и на климата в България.Видовете оси, живеещи в България не.....

Виж още

Каква е разликата между пчела и оса? - Бран Инсект

Каква е разликата между пчела и оса?

11.07.2019
Пчелите и осите са онези жилещи насекоми, които са оцветени в жълти и черни райета. Това и баба го знае, както се казва. Но мнозина от нас не правят никаква разлика между това какво е оса и какво е пчела. И двете са с еднаква окраска, и двете летят, и двете жилят и от двете ни е страх. Но всъщност те никак.....

Виж още

Какво е анафилактичен шок и как да го предотвратим? - Бран Инсект

Какво е анафилактичен шок и как да го предотвратим?

14.05.2018
С цел да си придават важност или пък интелектуален вид, много българи започват да използват чужди думи или фрази. За предпочитане английски. Нали уж искаме да стигнем американците, както пееше Т. Колев.  Събитието става хепънинг, а изтриването е делийтване. Странна работа по отношение на подобни.....

Виж още