ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Защо е нужно да има бърза и ефективна защита срещу осите и стършелите?

30.06.2017

Ефективна защита срещу оси и стършели

Най-важното е да знаете, че жилещи насекоми каквито са осите и стършелите могат да станат изключително опасни и агресивни, особено ако са се загнездили на балкона на апартамента, в процепи около дограмата на прозоците, в подпокривното пространство на сградата, около климатика, или друго специфично място където са скрили осарниците си. Ето защо премахването им трябва да стане много внимателно и с правилните средства и методи.

Не подценявайте осите и стършелите, тъй като това са много опасен вид жилещи инсекти. При ужилване могат да настъпят сериозни здравословни проблеми, като анафилактичен шок или масиран оток съчетан с повръщане, а в по-леките случаи се наблюдава само силна и продължителна болка и издуване на поразеното място.

Предпоставка за наличието на оси и стършели са сладките напитки и наличието на повече узрели плодове през лятото и есента от които се носи аромат на голямо разстояние.


Какви методи да изполвате при борбата с жилещите насекоми?

Ако решите сами да се справите с премахването на оси или стършели съществуват следните варианти:

1. На първо място за защита може да използвате аерозолни флакони изпращащи мощна и дълга до 4 метра струя – така вие оставате на сравнително безопасно разстояние от осарника и ще получите бърз и видим ефект. Все пак риска да ви нажилят оси или стършели, макар и минимален си остава съвсем реален. Затова е добре да облечете и пчеларско було, което да ви защити от разярените ципокрили.

2. Друг метод за премахването им е да закупите качествен инсектицид за борба със стършели и оси - подходящ за нанасяне с помощта на професионална машина (пръскачка), чиято струя да достига на разстояние до около 8 метра. Тук риска да не намерите най-подходящия препарат в комбинация с правилната машина е много голям, но ако все пак успеете, възможността да бъдете нажилени ще е значително по-малка, но не и невъзможна. Затова и при този метод е препоръчително да се ползва пчеларско було за по-добра защита на откритите части от тялото.

3. Съществува и вариант да заложите  капан за оси, в който няма химикали, а само безвреден атрактант за улавяне на жилещите инсекти. Така ефекта ще се види по-бавно, а не след 24 до 72 часа, както е при пръскането с някои инсектициди, но пък няма да рискувате да бъдете нажилени.

4. Може да заложите и димка, но този метод е подходящ само за закрити помещения и то такива, които са затворени почти херметично, тъй като отделящия се дим е силно задушлив и отровен не само за насекомите, но и за хората и нецелеви животни.

Внимание: Не ви препоръчваме да изгаряте гнездата на оси или стършели, тъй като така се излага на риск цялата покривна конструкция, имайки предвид, че в 90% от случаите тя е изработена от лесно запалим дървен материал. Освен опасността от пожар, чрез този опасен метод рискувате да подплашите насекомите и да опитате силата на тяхното жило и отрова.

Кой е най-сигурния и безопасен метод за унищожаване на оси или стършели?

Ако не желаете да рискувате здравето на вашето семейство, тогава може да се свържете с професионалните "Наемни Убийци" на вредители от Бран Инсект ЕООД. Необходимо е само да опишете накратко от къде се забелязва да прелитат и най-вече къде кацат (ако мястото е видимо) осите и стършелите и ние ще поемем нещата до пълното им унищожаване. Наистина услугата ще ви струва малко по-скъпо, но рисковете които се крият при обработките срещу опасните жилещи насекоми ще са  за наша сметка. А ние имаме защитни облекла, специализирана техника, специализирани препарати с гарантиран ефект, а и дългогодишен опит, който ще направи мисията ни по унищожаването им много по-лесна, бърза и ефективна.

* Ако статията ви е била от полза и желаете да я споделите на ваш сайт, ще сме благодарни да цитирате онлайн платформата ни www.vrediteli.bg или да поставите линк към нея. Благодарим Ви за подкрепата - тя е важна за нас.


Още полезна информация от блога

Какво е ДДД договор и как се определя цената му?

Какво е ДДД договор и как се определя цената му?

20.04.2017
ДДД договора е документ който се изисква при отваряне на обект свързан с производството, продажбата или съхранението на храни. Контролните органи които проверяват тази документация са РЗИ (Регионална здравна инспекция) и БАБХ (Българска агенция по безопасост на храните), а МЗ (Министерство на.....

Виж още

Помощ срещу плъхове и мишки

Помощ срещу плъхове и мишки

15.02.2017
Ако имате проблем с мишки или плъхове и се нуждаете от професионален съвет и помощ срещу тези гризачи, сте попаднали на правилната фирма за борба с вредители. Бран Инсект освен, че има опит от 2005г в ДДД услугите, но и извършва посещение на място за поставяне и прилагане на най-съвременните методи и.....

Виж още

Инсектицид

Инсектицид

18.01.2017
Знаете ли всъщност какво е инсектицид? Думата произлиза от английската дума „insect“– насекомо, която пък произлиза от латинската „insectum” – насекомо. Инсектицидите са всички химически съединения от който са направени препаратите за борба срещу вредните насекоми. По-долу в статията може да.....

Виж още