ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да изгоним котките от градината и двора с билки, народни методи и препарати?

04.04.2021
Как да изгоним котките от градината и двора с билки, народни методи и препарати? - Бран Инсект

Ако отворите тема на разговор с ваши приятели или познати относно това дали котките са подходящ домашен любимец, вероятно ще се натъкнете на съвсем противоположни гледни точки относно ЗА и ПРОТИВ и то подкрепени със солидно количество доводи. Според част от въведените в разговора хора котката ще бъде представена като едно мъркащо, гальовно и изключително чисто животно, което е направо перфектен избор за домашен любимец. Но според останалите тя ще бъде възприемана като един егоистичен и агресивен „бълхарник“, който може да ви донесе куп болести, рови постоянно в двора на къщата ви или в градинката пред блока ви и оставя своите екстременти там. В конкретния случай няма да заставаме зад нито едно от споменатите мнения, защото във всяко от тях има доза истина, а и всеки има право на своя собствена гледна точка. Светът е интересен, именно защото е толкова „шарен“ откъм мнения и светогледи.

В нашата тема ще се занимаем с котките, без значение от техния вид и текущ здравословен статус. Иначе казано ще обърнем внимание на тези мяукащи косматковци, които ровичкат и развалят така старателно поддържаната ви градинка, играят весело из лехите ви, разравят луковиците на току-що посадените растения в двора или пък превръщат свежият ви райграс в тяхна котешка тоалетна, оставяйки изпражненията си където им падне, включително и в детските пясъчници. Накратко пакостниците, които маркират котешката си територия и само дето още не са поставили табелка на нея, че е частен имот, а не котешки. 

Няколко начина да изгоним котките от градината и двора с билки и народни методи?

При положение, че разполагате с поддържана градина, вероятно обичате да се занимавате и със садене и разсаждане на различни растения. Бинго! Просто включете към колекцията си от растения и билки, като: лавандула, розмарин, мащерка или пък здравец. Красива и полезна зеленина, която същевременно е непоносима за свободно щъкащите писани.

Ароматът на цитруси като портокал, грейпфрут, киви или пък лимон е направо ужасяващ за една котка. Ще бяга като дявол от тамян. Същото важи и ако поставите на местата, на които не искате котката да се разхожда, кори от банан. Естетически няма да е издържано, но тези народни рецепти понякога вършат добра работа.

Друг начина да изгоним писаните от градината е като поръсим с лют червен пипер онези части от нея, до които не желаем котките да припарват. Лютият червен пипер не излъчва непоносима за тях миризма, но ще полепне по лапите им и когато решат, че в време за котешкото къпане ще са неприятно изненадани. Може да не ви изглежда особено хуманно, но и вие сигурно все някога сте се подлютявали. Неприятно е, но не е болка за умиране. Така ще знаете другият път да сте по-предпазливи, както и ще се случи с нежеланите ви мъркащи гости. Няма да припарят повече.

Всичко това са само идеи, но някои от тях са трудно изпълними, а и за да има бърз и продължителен ефект трябва да комбинирате повече от един метод. 

Професионални, но лесно приложими от непрофесионалисти бързи решения

Ето защо има специализирани фирми които разработват именно продукти за прогонване и борба с котките от дворове и градинки. Така те ни улесняват максимално и ни помагат да изгоним писаните от любимите им местенца с много по-лесни и сигурни методи.

Препарати за борба и прогонване на котките

Можете например да напръскате всички градински площи с някои от тези препарати предназначени за отблъскване на котки. Така няма да е нужно да се занимавате със садене, поливане, ръсене на пипер или пък поставяне на бананови кори. Доверете се на изпитани препарати като течния Антикот, или зеления гел, или някой от спрейовете ни, които определено ще ви улеснят живота.

Уреди за защита и отблъскване на котки

Ако не ви се занимава да нанасяте периодично препарати в градината си, то има и още по-мързелив и сигурен начин да се справите с котките. Може да си закупите някои от тези уреди срещу котки. Все пак обаче е добре да знаете, че най-дълготрайна защита и същевременно най-бърз ефект се постига, ако комбинирате някой от препаратите ни с някой от уредите ни. Така ще действате на две нива и по суша и по въздух и ще си гарантирате 100% ефективност. 
Всичко зависи от бюджета, който желаете да отделите за прогонването на котките и времето и нервите които искате да си спестите, останалото е обикновена аритметика.

И един бонус съвет за финал на статията. Не хранете котките в близост до местата които искате да защитите от самите тях и не им създавайте удобства, като постлано одеялце или купичка с млекце. Все пак естествения инстинкт понякога е по-силен и надделява, а и знаете приказката, че гладът е по-силен от всичко. Затова хранете котките на други места, а не там където не искате да ги забелязвате. 

Още полезна информация от блога

Миризмите дразнещи котките - Бран Инсект

Миризмите дразнещи котките

05.03.2019
Независимо дали считате котките за идеалния домашен любимец или пък ги смятате за вредители, няма да е зле да научите какви миризма ги отблъсква и кое ги дразни най-много. На всеки може да се случи домашната му котка да реши, че трябва да съсипе мебелите ви, острейки ноктите си върху тях или пък някоя.....

Виж още

Най-опасните болести и зарази пренасяни от котките - Бран Инсект

Най-опасните болести и зарази пренасяни от котките

02.02.2018
При положение, че сте почитател на онези мъркащи създания известни като котки, то вероятно притежавате поне един екземпляр. Някоя гальовна и изискана тигрица, готвеща се да ви зарадва с шепа малки котенца. Или голям и излъчващ увереност котарак, който ако е кастриран, следи с интерес спора около.....

Виж още