ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

От каква миризма бягат котките (Доказани методи за прогонване на котки)

05.03.2019
Миризми отблъскващи котките - Бран Инсект

Независимо дали считате котките за идеалния домашен любимец или пък ги смятате за вредители, няма да е зле да научите какви миризма ги отблъсква и кое ги дразни най-много. На всеки може да се случи домашната му котка да реши, че трябва да съсипе мебелите ви, острейки ноктите си върху тях или пък някоя улична котка да се настани в мазето на кооперацията ви и да сее бълхи навсякъде. А може пък някое симпатичното съседско коте да „вилнее“ из красиво подредените лехи на двора ви. Във всички случаи е добре да знаете каква миризма отблъсква котките и кое ги дразни най-много, защото има решение на проблема и то не едно и две.

Народни методи за отблъскване на котките - Доказано котките ги мразят !

На първо място ще се спрем върху народните методи. Като някои билки и растения, които за нас може да излъчват приятен аромат, но мъркащите създания възприемат това ухание за воня или миризма, която ги отблъсква и ги дразни най-много. Това са лавандула, здравец, розмарин и мащерка. Посейте тези растения във вашата градина и ще видите, че която и да е писана няма да припари до тях. Същото важи и в домашни условия, защото всички тези растения виреят добре и у дома. Посадете ги в саксии и ги поставете до онези мебели, до които не желаете котето ви да се доближава или пък в онези части на жилището, които то погрешно е разбрало, че са негова тоалетна.

Говорейки за растения обаче е редно да знаете и че има такива, които не само са нетърпими за тях и ще прогонят гальовните животни, но могат и да им „докарат“ сериозни здравословни проблеми, което надали желаете. Това са цветя като лилии, невени, азалии и хортензии. Някои от тях могат да бъдат дори отровни за една котка, ако случайно реши да ги пробва как са на вкус.

Миризма, която малко или много дразни котките е и онази, която идва от всички ароматизатори, които използваме, за да освежим дома си. Все пак обаче тези аромати се разсейват във въздуха т.е не е сигурно колко ефективни са срещу косматите пакостници. Твърди се, че независимо дали ще са ароматни свещи, спрейове или пък етерични масла за котката няма никакво значение. Дори нямало особено значение и какъв точно аромат ще излъчват те - мъркащите създания не ги понасяли. Въпреки това клиентите ни предпочитат да заложат на сигурни методи за отблъскване на котките, ето защо долните редове ще са ви изключително полезни в тази насока, ако търсите гарантирано качество и нямате време и нерви да експериментирате.

Професионални решения за прогонване на котки

Ако не ви се занимава с растения, билки и ароматизатори, можете да насочите вниманието си и върху някои професионални продукти срещу котки, които са създадени да ги отблъскват чрез специфични аромати. Като например немските продукти на Трикси, като:  препарата Антикот или пък т. нар. Зелен гел. Всички тези продукти са био репеленти, които не са отровни, а само отблъскват нежеланите „гости“. Някои от тях са предназначени за употреба на открити площи, а други за закрити помещения. А най-хубавото е, че не са и никак скъпи, а ефективността им е доказана.

Фирма Бран Инсект ЕООД извършва и нанасяне на безвредни за природата и котките репеленти с цел прогонването им. Те не ги убиват, а само ги отблъскват.

*Ако статията ви е била полезна ще се радваме да я споделите в някоя от социалните мрежи.


Още полезна информация от блога

Как да изгоним котките от градината и двора? - Бран Инсект

Как да изгоним котките от градината и двора?

04.04.2021
Ако отворите тема на разговор с ваши приятели или познати относно това дали котките са подходящ домашен любимец, вероятно ще се натъкнете на съвсем противоположни гледни точки относно ЗА и ПРОТИВ и то подкрепени със солидно количество доводи. Според част от въведените в разговора хора котката ще.....

Виж още

Най-опасните болести и зарази пренасяни от котките - Бран Инсект

Най-опасните болести и зарази пренасяни от котките

02.02.2018
При положение, че сте почитател на онези мъркащи създания известни като котки, то вероятно притежавате поне един екземпляр. Някоя гальовна и изискана тигрица, готвеща се да ви зарадва с шепа малки котенца. Или голям и излъчващ увереност котарак, който ако е кастриран, следи с интерес спора около.....

Виж още