ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

От каква миризма бягат котките и кое ги дразни най-много?

05.03.2019
Миризми отблъскващи котките

Независимо дали считате котките за идеалния домашен любимец или пък ги смятате за вредители, няма да е зле да научите какви миризма ги отблъсква и кое ги дразни най-много. На всеки може да се случи домашната му котка да реши, че трябва да съсипе мебелите ви, острейки ноктите си върху тях или пък някоя улична котка да се настани в мазето на кооперацията ви и да сее бълхи навсякъде. А може пък някое симпатичното съседско коте да „вилнее“ из красиво подредените лехи на двора ви. Във всички случаи е добре да знаете каква миризма отблъсква котките и кое ги дразни най-много, защото има решение на проблема и то не едно и две.

Народни методи за отблъскване на котките

На първо място ще се спрем върху народните методи. Като някои билки и растения, които за нас може да излъчват приятен аромат, но мъркащите създания възприемат това ухание за воня или миризма, която ги отблъсква и ги дразни най-много. Това са лавандула, здравец, розмарин и мащерка. Посейте тези растения около цветните си лехи и ще видите, че която и да е писана няма да припари до тях. Същото важи и в домашни условия, защото всички тези растения виреят добре и у дома. Посадете ги в саксии и ги поставете до онези мебели, до които не желаете котето ви да се доближава или пък в онези части на жилището, които то погрешно е разбрало, че са негова тоалетна.

Говорейки за растения обаче е редно да знаете и че има такива, които не само са нетърпими за тях и ще прогонят гальовните животни, но могат и да им „докарат“ сериозни здравословни проблеми, което надали желаете. Това са цветя като лилии, невени, азалии и хортензии. Някои от тях могат да бъдат дори отровни за една котка, ако случайно реши да ги пробва как са на вкус.

Миризма, която отблъсква и дразни най-много котките е и онази, която идва от всички ароматизатори, които използваме, за да освежим дома си. Дали ще са ароматни свещи, спрейове или пък етерични масла - за котката няма никакво значение. Дори няма особено значение и какъв точно аромат ще излъчват те - мъркащите създания не ги понасят.

Професионални решения за прогонване на котки

Ако не ви се занимава с растения, билки и ароматизатори, можете да насочите вниманието си и върху някои професионални продукти срещу котки, които са създадени да ги отблъскват чрез специфични аромати. Като например немските продукти на Трикси, като:  препарата Антикот или пък т. нар. Зелен гел. Всички тези продукти са био репеленти, които не са отровни, а само отблъскват нежеланите „гости“. Някои от тях са предназначени за употреба на открити площи, а други за закрити помещения. А най-хубавото е че не са и никак скъпи, а ефективността им е доказана.

Фирма Бран Инсект ЕООД извършва и нанасяне на безвредни за природата и котките репеленти с цел прогонването им. Те не ги убиват, а само ги отблъскват.

*Ако статията ви е била полезна ще се радваме да я споделите в някоя от социалните мрежи.


Още полезна информация от блога

Най-вредните видове гъсеници в България

Най-вредните видове гъсеници в България

17.02.2019
За разлика от пеперудите, на чието пърхане се наслаждавате винаги, когато ги видите, гъсениците не са толкова очарователни. Някои от тях дори са ви противни и изпитвате истинска погнуса от тях, макар да знаете, че и те в някакъв момент ще се превърнат в прелестни пеперуди. Може би единствените техни.....

Виж още

Видовете стършели в България

Видовете стършели в България

05.02.2019
Стършелите са онези жилещи насекоми, които на външен вид приличат доста на осите и пчелите, но са с по-големи размери от тях и с доста по-различни интереси и привички. По света има около 25 вида такива насекоми, но в България е най-разпространен Европейският стършел. Защо трябва да внимаваме със.....

Виж още

Хеморагична треска

Хеморагична треска

20.01.2019
Понятието хеморагична треска е общо за няколко вида треска, които се причиняват от различни видове вируси. Общото между всички тях са проявяващите се симптоми, както и характерните кръвоизливи, които се наблюдават по цялото човешко тяло. Вирусите, които са причина да заболеете, не се предават.....

Виж още