ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Най-опасните и страшни болести и зарази, пренасяни от котките

02.02.2018

При положение, че сте почитател на онези мъркащи създания известни като котки, то вероятно притежавате поне един екземпляр. Някоя гальовна и изискана тигрица, готвеща се да ви зарадва с шепа малки котенца. Или голям и излъчващ увереност котарак, който ако е кастриран, следи с интерес спора около приемането на Истанбулската конвенция. Да знае като какъв може да се самоопредели. Но дори и като собственик на котка, който е привикнал да се примирява с изпокъсани пердета и прилежно изподрана мебелировка, няма как да не ви интересуват и някои по- сериозни проблеми, свързани с отглеждането на тези домашни любимци. А именно кои са най-страшните и опасни болести и зарази, пренасяни от котките.

Опасни и страшни болести и зарази пренасяни от котките

Преди да разгледаме по-подробно най-неприятните и опасни зарази и болести пренасяни от котките, е важно обаче да припомним, че имунизацията и реимунизацията на гальовните животинки  е изключително важна. Наистина не се налага да бъдат разхождани подобно на кучетата, а и котките рядко ще се натъкнат на бълхи или кърлежи, ако са отглеждани в апартамент. Но надали и вие знаете какво точно сте приютили в подметките или дрехите си на път към дома и вашия любимец. Без да искате, е възможно самите Вие да сте носител на опасност от пренасяне и разпространение на зарази и болести. Така че никога не забравяйте за редовните имунизации и реимунизации на любимите Ви мъркащи същества. А също имайте предвид, че има полезни препарати за отблъскаване на необезпаразитени котки от дворове и зелени площи или пък на домашните котенца от растения и мебелите които не искате да дъвчат.  Тези продукти по никакъв начин не вредят на вас, децата ви или котките.

А сега към темата. Ето кои са най-опасните и разпространени болести и зарази, пренасяни от котките  и как може да предотвратим разспространението им у дома:

Котешка тения

Досетихте се. Разпространението на онези отвратителни червейчета, които са с големина от 1, 5 до 5 см и които буквално се наслаждават на гостоприемството на човешкия организъм. Но не търсете вина веднага в котката си. Ако тя няма достъп до околната среда, най-вероятно вие самият сте довлекли яйца на котешките тении с обувките си. От тях се пренасят към котката, а от нея към вас. Това е една от най-опасните и неприятни болести и зарази, пренасяни от котките.

Токсоплазмоза

Особено разпространена е във Франция заради френското a la anglaisе, т.е. от похапването на месо алангле. Просто не давайте на котката си да яде месо, което не е било подложено на достатъчна топлинна обработка. Крие голяма опасност за бременните жени, тъй като болестта се пренася и в плода.

Котешки глисти

Няма да ви досаждаме с това какво са глистите. Отново червейчета и отново опасност за човешкия организъм. Проверявайте редовно котешката тоалетна, защото те са видими в изпръжненията им и не забравяйте за таблетките против котешки глисти, които трябва всеки месец да давате на любимия си котарак. Сред всички котки най-засегнати са малките котенца.

Алергия към котки

Буквално ще сте голям експериментатор, ако си вземете котка при положение, че имате алергия към тези космати създания. Предполага се, че при вас всичко е наред, но е възможно детето ви да има алергия към котки без да подозирате. Опасност, при която няма спасение. Намерете нов дом на животинката за да не изпаднете в страхова невроза.

Анкилостома

Тя сред по-рядко разпространените зарази и болести при котките. Но опасност има и за човешкото здраве. Решението - лекарства срещу анкилостома за Вашите довереници котките.


* Информацията  в тази статия е изцяло авторска, но ако поставите директен линк към сайта vrediteli.bg може да я ползвате свободно. Благодарим ви за разбирането и подкрепата и знайте, че и ние обичаме котките и точно заради това никога не сме ги убивали или улавяли. Единствено ползваме безвредни за  здравето им репеленти, които ги прогонват от местата където не са желани. 


Още полезна информация от блога

Как да изгоним котките от градината и двора? - Бран Инсект

Как да изгоним котките от градината и двора?

04.04.2021
Ако отворите тема на разговор с ваши приятели или познати относно това дали котките са подходящ домашен любимец, вероятно ще се натъкнете на съвсем противоположни гледни точки относно ЗА и ПРОТИВ и то подкрепени със солидно количество доводи. Според част от въведените в разговора хора котката ще.....

Виж още

Миризмите дразнещи котките - Бран Инсект

Миризмите дразнещи котките

05.03.2019
Независимо дали считате котките за идеалния домашен любимец или пък ги смятате за вредители, няма да е зле да научите какви миризма ги отблъсква и кое ги дразни най-много. На всеки може да се случи домашната му котка да реши, че трябва да съсипе мебелите ви, острейки ноктите си върху тях или пък някоя.....

Виж още