ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Най-опасните и страшни болести и зарази, пренасяни от котките

02.02.2018

При положение, че сте почитател на онези мъркащи създания известни като котки, то вероятно притежавате поне един екземпляр. Някоя гальовна и изискана тигрица, готвеща се да ви зарадва с шепа малки котенца. Или голям и излъчващ увереност котарак, който ако е кастриран, следи с интерес спора около приемането на Истанбулската конвенция. Да знае като какъв може да се самоопредели. Но дори и като собственик на котка, който е привикнал да се примирява с изпокъсани пердета и прилежно изподрана мебелировка, няма как да не ви интересуват и някои по- сериозни проблеми, свързани с отглеждането на тези домашни любимци. А именно кои са най-страшните и опасни болести и зарази, пренасяни от котките.

Опасни и страшни болести и зарази пренасяни от котките

Преди да разгледаме по-подробно най-неприятните и опасни зарази и болести пренасяни от котките, е важно обаче да припомним, че имунизацията и реимунизацията на гальовните животинки  е изключително важна. Наистина не се налага да бъдат разхождани подобно на кучетата, а и котките рядко ще се натъкнат на бълхи или кърлежи, ако са отглеждани в апартамент. Но надали и вие знаете какво точно сте приютили в подметките или дрехите си на път към дома и вашия любимец. Без да искате, е възможно самите Вие да сте носител на опасност от пренасяне и разпространение на зарази и болести. Така че никога не забравяйте за редовните имунизации и реимунизации на любимите Ви мъркащи същества. А също имайте предвид, че има полезни препарати за отблъскаване на необезпаразитени котки от дворове и зелени площи или пък на домашните котенца от растения и мебелите които не искате да дъвчат.  Тези продукти по никакъв начин не вредят на вас, децата ви или котките.

А сега към темата. Ето кои са най-опасните и разпространени болести и зарази, пренасяни от котките  и как може да предотвратим разспространението им у дома:

Котешка тения

Досетихте се. Разпространението на онези отвратителни червейчета, които са с големина от 1, 5 до 5 см и които буквално се наслаждават на гостоприемството на човешкия организъм. Но не търсете вина веднага в котката си. Ако тя няма достъп до околната среда, най-вероятно вие самият сте довлекли яйца на котешките тении с обувките си. От тях се пренасят към котката, а от нея към вас. Това е една от най-опасните и неприятни болести и зарази, пренасяни от котките.

Токсоплазмоза

Особено разпространена е във Франция заради френското a la anglaisе, т.е. от похапването на месо алангле. Просто не давайте на котката си да яде месо, което не е било подложено на достатъчна топлинна обработка. Крие голяма опасност за бременните жени, тъй като болестта се пренася и в плода.

Котешки глисти

Няма да ви досаждаме с това какво са глистите. Отново червейчета и отново опасност за човешкия организъм. Проверявайте редовно котешката тоалетна, защото те са видими в изпръжненията им и не забравяйте за таблетките против котешки глисти, които трябва всеки месец да давате на любимия си котарак. Сред всички котки най-засегнати са малките котенца.

Алергия към котки

Буквално ще сте голям експериментатор, ако си вземете котка при положение, че имате алергия към тези космати създания. Предполага се, че при вас всичко е наред, но е възможно детето ви да има алергия към котки без да подозирате. Опасност, при която няма спасение. Намерете нов дом на животинката за да не изпаднете в страхова невроза.

Анкилостома

Тя сред по-рядко разпространените зарази и болести при котките. Но опасност има и за човешкото здраве. Решението - лекарства срещу анкилостома за Вашите довереници котките.


* Информацията е изцяло авторска, но ако поставите директен линк към сайта vrediteli.bg може да я ползвате на колкото места поискате. Благодарим ви за разбирането и подкрепата.


Още полезна информация от блога

Най-страшните, убиващи и неприятни вредители в света

Най-страшните, убиващи и неприятни вредители в света

01.02.2018
Вредителите са проблем навсякъде по света, като разликата е единствено във вида на конкретния неприятел. Докато за нашите географски ширини сред най-страшните вредители се числят кърлежа, осата, плъха и сколопендрата, то в световен мащаб нещата стоят малко по-различно. В статията ще ви запознаем с.....

Виж още

Как да премахнем и убием мухите в дома?

Как да премахнем и убием мухите в дома?

24.01.2018
Мухата е истински бич Божи за съвременното домакинство и понякога изглежда, че от нейното нашествие няма отърване. Нахална е, жилава и жизнена, промъква се буквално навсякъде, плоди се сякаш от само себе си. Питате се как дали и как може да премахнете летящите натрапници, ние гарантирано можем да.....

Виж още

Корояд и дървояд – отличителни разлики между тях?

Корояд и дървояд – отличителни разлики между тях?

19.01.2018
Няма как да не сте чували за дървояди. Сега пък и корояди? Кора и дърво ли ядат или нещо друго? И каква е отличаващата ги разлика между корояд и дървояд? Да Ви запознаем набързо с тези удивителни насекоми. Какво представлява дървояда? Дървоядът е вид дървесен червей, но възрастното насекомо не.....

Виж още