ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Най-опасните и смъртоносни животни и вредители в България.

16.09.2016

В България обитават редица насекоми, гризачи, бозайници, птици, влечуги и други животински видове, част от които са вредители и в определени ситуации могат да бъдат изключително опасни и дори смъртоносни за живота на хората. За съжаление рядко се говори обективно по тази тема, като в пресата се изтъква, че едва ли не всеки месец мечки, вълци и змии убиват или нападат хора у нас, но всъщност фактите са малко по-различни. Ето защо изхождайки от опита ни в защита от вредители, който е от 2005 г. ще се радваме с тази статия да успокоим хората които излишно се притесняват от някои животни и същевременно да покажем реално какво би се случило, ако подцените най-опасните вредители.

Защо най-смъртоносни сред вредителите у нас са кърлежите?

Най-смъртоносни вредителите в България са кърлежите

На първо място по смъртоностност в България са акарите и по-точно пасищните кърлежи, които всяка година вкарват множество хора в болница, а също поразяват голям брой селскостопански и домашни животни. Проблемите идват най-често от закъсняло адекватно лечение след ухапване от заразен кърлеж с някоя от най-опасните болести пренасяни от тях – Ку треска, Лаймска болест, Марсилска треска и т.н. Освен това усложнения се получават и след неправилно проведено лечение след изваждането на кърлежа от тялото на засегнатия. В тези два случая могат да останат трайни увреждания на имуната система или да се наруши функционирането на определен орган от тялото, което след определено време може да доведе до цялостно усложнение на здравословното състояние на потърпевшия и в най-лошия случай до летален край. През последните няколко години починаха две големи български звезди в следствие настъпили усложнения от ухапване от кърлеж. През 2010 г. ни напусна Андрей Баташов, който се установи, че бил носител на Ку-треска в следствие на което се увредил черния му дроб. През 2014 година си замина и Георги Найденов - Гого от "Фамилия Тоника", чието здравословно състояние се влоши в следствие на грешно поставена диагноза и последвало неправилно лечение, като в крайна сметка се оказа, че той е бил носител на Лаймска болест повече от 30 години.

Решения срещу кърлежите (акарите):

Предлагаме както препарати и уреди за отстраняването им, така и професионално пръскане.

 

Огромните опасности които крият жилещите насекоми.

Огромните опасности които крият жилещите насекоми: оси и стършели

Не по-малко опасни са жилещите насекоми, като стършели, оси и дивите пчели. Не бъркайте дивите пчели с питомните. Разбира се пчелите не са вредители и са най-малко опасни и трудно бихте имали проблем с тях освен ако не поискате да бутнете кошера им или да изконсумирате меда събиран в него. Всъщност от жилещите насекоми населяващи България стършелите са най-опасни, а след тях осите, тъй като те за разлика от пчелите могат да жилят многократно, а и отровата в жилата им е много по-силна и концентрирана и може да причини остър анафилактичен шок на хората имащи алергии към тези насекоми. Ужилването по езика може да доведе до задушаване в следствие подуването му и трябва да бъдете много внимателни и бързи в оказването на първа помощ в такива случаи.

Решения срещу жилещи насекоми:

Изпръскване от наши специалисти или покупка на продукти от магазина ни.

 

Вредите и болестите пренасяни от гризачите и защо са на трето място в класацията на Бран Инсект?

Вредите и опасностите които причиняват гризачите: плъхове и мишки

Често срещана опасност от зарази носят и мишките и плъховете, като най-опасни са коремния тиф, лептоспирозата и на последно място чумата, която в днешно време за щастие е вече само лош спомен от миналото. Макар и изключително рядко е възможно гризач да ви ухапе, точно тогава трябва да се дезинфекцира и почисти много бързо ухапаното място, тъй като може силно да се инфектира, защото плъховете обитават канализационните мрежи в които има множество токсични вещества и при ухапването те могат да попаднат директно в кръвта на потърпевшия.

Решение против гризачите:

Професионална дератизация или закупуване на препарати и капани.

 

Колко са смъртоносни в действителност змиите населяващи България?

Колко смъртоносни и опасни са змиите пепелянка и усойница

На четвърто място поставяме змиите и най-вече пепелянките и усойниците, макар че те не се причисляват към вредителите, мнозина ги смятат за такива, но истината е че след ухапване от змия, ако сте със здраво сърце и стабилна психика е почти невъзможно да умрете, макар че спекулациите са огромни и сме се наслушали на какви ли не истории, но статистиката показва, че леталния край след ухапване е изключително голяма рядкост.

Решение срещу влечугите:

Специализиран високоефективен репелент, който може да нанесете сами или ние да го извършим вместо вас.

 

Сколопендри, стоножки или скрипи  - колко отровни могат да бъдат?

Сколопендри и скрипи - колко отровни и опасни са всъщност

Може би се питате що за животно пък е сколопендрата известна още и като скрипя? Всъщност това е хищен вредител с който се сблъскваме най-често по Черноморието ни. Тази многоножка прилича на стоножката, но е с много по-дебели крачета и тяло и със силни челюсти на главата, с които захапва жертвите си - предимно насекоми. До момента в България няма регистриран смъртен случай на човек, но във Филипините се е случвало - поне така е документирано в Уикипедия. У нас след ощипване от сколопендра (скрипя) клиенти са ни споделяли, че понякога мястото се издува и възпалява и става много болезнено, но в повечето случаи подобни инциденти протичат без особени усложнения и без алергичен шок. Все пак сколопендрите не са за подценяване щом по-големите икземпляри могат да убият дори гущер.

Решение против сколопендрите (стоножките):

Извършваме качествено унищожаване с широкоспектърен инсектицид или може да си закупите препарат против стоножки и сколопендри.

Ако тази статия ви е била полезна и сте научили поне един интересен факт, ще се радваме да я споделите с приятели за да се информират повече хора за реалните опасности които крият някои от животните или вредителите населяващи България. 


Още полезна информация от блога

Пръскане или ръсене срещу гризачи – мишки и плъхове

Пръскане или ръсене срещу гризачи – мишки и плъхове

01.08.2016
Фирма Бран Инсект унищожава плъхове, мишки, съсели и други вредни гризачи не с пръскане или ръсене, а чрез съвременни високоефективни препарати одобрени от МЗ и РЗИ. Термините „ръсене за гризачи“ или „пръскане срещу плъхове и мишки“ са неправилни и заблуждаващи, тъй като срещу тези вредители не.....

Виж още

7 полезни съвета предпазващи от усложнения при среща с кърлеж

7 полезни съвета предпазващи от усложнения при среща с кърлеж

02.12.2015
Кърлежът е един от най-опасните кръвопийци сред инсектите, тъй като има уникалната способност да остава скрит, а в същото време е основен преносител на Лаймска болест (борелиоза) и Марсилска треска, които ако не бъдат лекувани качествено и навреме, могат да доведат дори до летален изход. Кърлежите.....

Виж още

Първа помощ и спешни мерки при ухапване от змия

Първа помощ и спешни мерки при ухапване от змия

23.11.2015
Научете как да избегнете ухапване и как да разберете дали е от отровна змия? Змиите са сред представителите на животинския свят, които будят инстинктивно чувство на страх, отвращение, а в някои случаи дори на ужас. Това се дължи на демонизирането на тези неагресивни влечуги и най-вече на фаталните.....

Виж още