ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Био препарат срещу змии и други влечуги

Код на продукт: РЕ 008

В наличност
или

Заявете покупка

Поръчките се доставят с ЕКОНТ, а всички над 100 лв. са безплатни

Описание на препарата срещу змии: Това е един от най-качествените ни продукти, който не е отровен, а представлява високо концентриран гранулиран био препарат за борба против змии. С песъчлива структура е, която поради сиво-черния си цвят остава незабележима при нанасяне върху пръст или тревни площи. Препарата е без аналог на българския пазар, като не унищожава змиите и гущерите, а съдържа ароматни есенции, които действат отблъскващо на влечугите, без да вреди на тях или на други животни и растения. Гарантираме, че това е високо концентриран и неразреден продукт, които е многократно тестван през годините и е с доказан отблъскващ ефект срещу змии и други влечуги. Изключително подходящ е за закрити площи както и за места с по-буйна растителност.

Начин на употреба: Разпръснете неотровния продукт с ръкавици върху пространството, по което не искате да проникват влечугите - по градини, около палатки, каравани, цветни лехи, дървени трупи, мазета, складове и др. Не нанасяйте продукта от много високо, а по-близко до повърхността, която ще обработвате, защото така ще се постигне по-добър отблъскващ ефект. Нанасяйте предимно върху земя, озеленени терени или закрити площи където вятъра няма да разнася препарата.

Когато нанасяте био репелентната бариерата в закрити площи, като халета, мазета, тавани и др. е добре да оставите ивица (пътека),  без препарат, по която змиите и другите влечуги да напуснат по-лесно и бързо обекта ви. Добре е тази пътека да е около 1 м. Ако проблема е в мазе, трябва след нанасяне на продукта да поставите и дървена греда към оставения отворен прозорец, по която по-лесно влечугите да напуснат помещението. В закрити площи може да нанасяйте и в купички био препарата за защита от змии. При открити площи не нанасяйте продукта върху циментови плочи или асвалт, защото от там лесно може да бъде разнесен от вятъра, което нарушава действието му.

Действие на препарата: Между 5 и 72 часа след поставяне на препарата змиите и гущерите напускат местата, които са обработени с него.

Важно: Не използвайте продукта за цели, различни от предназначението му. Не го съхранявайте заедно с хранителни продукти. Био репелента за прогонване на влечуги е водоразтворим и трябва да се нанася само на сухи места. При външни обработки, няколко дена след като е валял дъжд се прави ново третиране. При по-обилни валежи за да се подсили действието на продукта се прави обработка веднага след като почвата изсъхне. Понякога е нужно да изминат няколко дни, докато всички влечуги напуснат обработените места и изградят навик, че не трябва да ги посещават повече. Препата за прогонване на нежелани рептили може да предизвика чувствителност при контакт с кожата, затова се препоръчва да се нанася с подходящи ръкавици. Избягвайте контакт с очите и кожата. В случай на контакт с очите и кожата изплакнете обилно с хладка вода.

Разходна норма: За да направите защитна бариера на открити площи (около сгради, огради и т.н) се прилагат по 3-4 гр. от продукта на линеен метър на ширина от 20 - 25 см., а за закрити площи или по-рискови зони (силно затревени райони и т.н.) се залага 6-12 гр. на кв.м.

Една стандартна пластмасова чаша за еднократна употреба (за безалкохолни напитки), напълнена почти догоре събира 100 – 110 гр. от продукта.

Опасности за околната среда: Както описахме и по-горе това не е отрова за змии, а репелент за прогонването им. Ето някои специфики при използването на препарата. Не трябва да се употребява директно в зарибени водоеми, или на места, където повърхностните води би могло да замърсят потоци или езера, нито пък в откритите за приливи места от бреговата ивица под средната висока водна линия. Да се съхранява на сухо и хладно място, което е недостъпно за деца и животни.

Съдържание: Съдържа инертни и глинени материали и ароматни есенции (5% камфорово масло).

Произход: Италия

Опаковка: 200 г, 500 г, 1кг, 2 кг, 3 кг и 5 кг


Още ефективни продукти