ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Мощен птицегон за 4 дка срещу: врабчета, скорци, косове, врани, свраки, пойни дроздове, пчелояди и др. на батерии и ток

Код на продукт: 4325-10

В наличност
ДОСТАВКА С ЕКОНТ
С 30% ОТСТЪПКА
ПОРАДИ НЕЗАВИСЕЩИ ОТ НАС ПРИЧИНИ, ФИЗИЧЕСКИЯТ И ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ ВРЕМЕННО НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!

Срещу кои вредители действа птицегона?

Мощният уред птицегон срещу хвъркати вредители, който може да работи както на ток, така и на батерии, излъчва характерни за хищните птици звуци, който стресира по-малките диви птици. Отблъскването на диви врабчета, скорци, косове, врани, пчелояди, свраки, пойни дроздове и др. дребни птици в радиус от 4 дка. е гарантирано, без самите те да бъдат наранявани.

Важно:

  • Този птицегон е водоустойчив т.е. издържа на намокряне от дъжд.
  • Градските птици, като врабчета и гълъби е възможно да не се повлияят от звуците на хищни птици излъчвани от уреда, поради простата причина, че не са ги чували никога в града. За всички останали диви техни събратя уредът е безпощаден.
  • Уреда не действат на лястовици и бързолети, защото те се движат по-бързо и маневрират по-добре от соколи, орли, ястреби и други грабливи птици, които не се явяват реална заплаха за тях.

Къде може да се прилага уреда срещу дребни птици?

Уредът за прогонване на птици може да бъде използван из всички открити пространства, където дребните птици биха се превърнали във вредители, застрашаващи посевите, реколтата, както и собственото ви спокойствие. Такива са земеделски имоти с плодове, зеленчуци и лозови масиви, складове и хангари за складиране на земеделска продукция и всякакви други терени 

Как работи мощният уред птицегон срещу птиците?

Устройството има 4 режима на работа и може да излъчва силен звук, наподобяващ 3 различни крясъци на хищни птици. В режим „А“, той е изключен; в режим „В“ се включва PIR датчика при засичане на движение на птици, появили се пред него в радиус от 15 м при 60 градусов ъгъл; в режим „С“ за 5 сек. се излъчва силен звук, наподобяващ хищна птица, който се повтаря на всеки 5 мин.; в режим „D“ продължаващият 5 сек крясък на птица - хищник се повтаря през 10 мин. Независимо кой режим на работа изберете, можете да сте сигурни, че ще имате защитен периметър от 4 дка площ.

По отношение на избора ви на режим на звук можете да избирате между

  • 1 - заплашителен писък на ястреб;
  • 2 - писък на гларус;
  • 3 - писъци на цяло ято от уплашени птици.

Мощният уред птицегон работи с 4 бр батерии тип LR14 – C ( не са включени в опаковката и цената на продукта) или чрез адаптер (включен е в цената на птицегона), който се включва към електрическата мрежа.

Монтиране на птицегона

Монтирането на птицегона може да стане върху стени или пилони чрез държач или с помощта на кол да бъде забит в земята. И държачът за стенен монтаж, и колът за забиване в почвата, са включени в опаковката.

Важно! 

1. Силните звуци на хищни птици като сокол, мишелов, ястреб и т.н., излъчвани от устройството безспорно действат ефективно за защита от дребните птици, но това не става мигновено. В повечето случаи ефекта настъпва до 14 дни, но понякога може да отнеме време до 4 седмици, като се вземе предвид и факта, че споменатите хищни птици нямат сблъсък с градските гълъби и врабчета, поради което вторите нямат причина да изпитват страх от техните крясъци. 

2. Дивите птици, които нападат посевите ви и унищожават реколтата ви обаче ще изпитват страх от подобни застрашителни крясъци и независимо от първоначалните им реакции (някои птици могат или от уплах или поради нарушен слух дори да се приближат до птицегона), те неминуемо ще започнат да странят от охраняваната от уреда територия. По този начин ще си осигурите спокойствие от дребните птици на площ от цели 4 дка.

Внимание: В случай, че решите да използвате птицегонът на ток, е наложително да приложите гумената изолация (включена е в опаковката) за да предпазите буксата на захранващия адаптер.

Наименование: Outdoor Pest Repeller

Гаранция: 24 месеца

Произход: Procter Bros Ltd,  Англия/ PEST STOP.CO.UK , Англия

Опаковка: 1 бр.


Още ефективни продукти