ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Дезинфекция на мазета

03.03.2023
Дезинфекция на мазета  - Бран Инсект

Мазетата и таванските помещения са принадлежащи към жилището ни части, в които сме свикнали да събираме всякакви вещи, които не използваме в ежедневието си. Трупаме и трупаме, но за разлика от жилището си , което почистваме редовно, рядко се случва да отидем до мазето с цел да го почистим. Складираме в него вече прочетени книги, празни буркани и бидони или дори дърва за огрев, без да се замисляме, че то се явява едно от най-влажните помещения. С течение на времето от влагата по стените се образува мухъл, а плесените са фактор за заразяването на помещението с всякакви микроорганизми. Бактериите, гъбичките и всички миниатюрни вируси са невидими за човешкото око, но са предпоставка за влошаване на здравословното ни състояние. Редовната дезинфекция на мазетата е задължителна, за да можем да сме сигурни, че сме го обеззаразили и пребиваването ни в него не крие рискове за здравето ни.

  • Дезинфекцията на мазетата и абонатните станции се извършва от лицензирана фирма Бран Инсект ЕООД, предлагаща ДДД услуги от 2005г. в над 20 града в България, включително: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Перник, Божурище, Елин Пелин, Ямбол, Несебър, Слънчев бряг, Созопол и много други.
  • За контакти с нас: 0878 20 12 21 и 0888 44 99 49.

Единствено тази услуга би ви гарантирала качествено обеззаразяване, защото екипите ѝ преминават специални курсове на обучение и полагат изпит, доказващ че имат необходимите знания как се извършват мероприятията по дезинфекция (унищожаване на невидимите за човек патогенни микроорганизми, като вируси, паразити и др.), дезинсекция ( унищожаване на насекомите - вредители като хлебарки, дървеници, дървояди и т.н.)  и дератизация ( унищожаване на по-едрите вредители като мишки, плъхове и др). Лицензираните ДДД фирми работят единствено с препарати, които са безвредни както за вас и вашите домашни любимци, така и за околната среда и са одобрени от РЗИ, Министерството на здравеопазването и БАБХ ( Българска Агенция по Безопасност на Храните). 

Няма никакво съмнение, че когато говорим за мазета е напълно възможно редовно да прибягвате и до услуги като дезинсекция и дератизация, особено ако живеете в голяма кооперация или жилищен блок, в който често виждате разхождащи се необезпокоявано хлебарки и плъхове. Доказано е, че тези услуги са по-често търсени от хората, защото виждат с очите си вредителите, забравяйки че опасност крият и микроорганизмите, които са невидими за човешкото око.

Без да подценяваме по никакъв начин мероприятията, които се провеждат с цел дезинсекция и дератизация, е важно да не забравяте и за дезинфекцията на мазетата. В случай, че в действителност живеете в по-голяма жилищна кооперация или блок е добре да обсъдите въпроса по обеззаразяване на мазетата със съседите си, защото често при обработката на по-големи площи ДДД- фирмите предлагат отстъпка в редовната цена за дезинфекция.

Кога се налага дезинфекция на мазето и абонатната станция

Винаги след наводнения на мазетата или след наличието на гризачи, като плъхове и мишки се налага да се извърши профилактична или наложителна дезинфекция. Разбира се в тези случаи освен пръскане на дезинфектанти от най-висок клас на коридорите на мазите е добре е да третира и абонатната станция. Това е мястото, където се помещава отоплителната система на входа на жилищата ви. 

Какво трябва да подсигурите преди самата процедура по обезпаразитяване

За самата дезинфекция на мазетата не е необходимо нищо друго освен да осигурите достъп на персонала на фирмата, извършваща обеззаразяването им, но за в бъдеще е добре да имате наум, че не всички вещи са подходящи за складиране в тези помещения. Така например избягвайте да оставяте в мазето си стари книги, детски играчки или дървен материал, не само защото влагата би ги съсипала, но и защото тя ще предизвика поява на мухъл и съответно наличие на болестотворни микроорганизми. За да избегнете това е важно да премисляте какво оставяте на съхранение в помещенията, които се характеризират с висока влажност на въздуха, както и редовно да се възползвате от услугите по дезинфекция на фирмите, специализирали се в тази дейност. Не е добре да държите и малотрайни продукти за ядене. Те привличат, не само гризачите, но и бездомните котки. 
За поръчки на услугите ни: 0878 20 12 21 и 0888 44 99 49


Още полезна информация от блога

Дезинфекция на дома от професионалисти с опит - Бран Инсект

Дезинфекция на дома от професионалисти с опит

02.07.2020
Сигурно се чудите какво е същността на дезинфекцията на дома и има ли значение дали е направена от професионалисти с опит? Дали наемането на някоя фирма за почистването му отгоре до долу - прозорци, повърхности, подови настилки  и т.н. ще унищожи успешно всички вируси и други опасни микрооранизми?.....

Виж още