ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Препарат против лястовици и други птици

Код на продукт: 0056

В наличност
ДОСТАВКА С ЕКОНТ
С 30% ОТСТЪПКА
ПОРАДИ НЕЗАВИСЕЩИ ОТ НАС ПРИЧИНИ, ФИЗИЧЕСКИЯТ И ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ ВРЕМЕННО НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!

Описание на препарата срещу лястовици и др. птици

Имаме наличност от течния препарат за прогонване на лястовици от 450 мл, 1 л и туби от 3.7 л.  

Това е един от най-качествените ни продукти, доказал многократно през годините, че е изключително ефективен за отблъскване на лястовици
от местата където се опитват да гнездят или да кацат. Този течен био репелент е готов за употреба продукт, подходящ за защита и прогонване на лястовици, а също и на други по-малки птици. Не съдържа биоциди, тежки метали или други вредни за природата или човека химически вещества. Той премахва птиците от местата по които кацат или гнездят без да ги унищожава или отравя. Разработен е по нова формула, като не e токсичен, много е леплив и има продължително действие - от 9 до 12 месеца. Подходящ е за вътрешна и външна употреба. Гарантираме, че това е неразреден продукт, които е многократно тестван и с доказан ефект. Когато се прилага правилно е най-добър за отблъскване и  борба с лястовици, врабчета, косове. Дава добри резултати и против гълъби и гугутки, но най-вече срещу по-дребни птици. В случай на масирано нападение от по-едри птици като свраки, възрастни гълъби и чайки може да се наложи неколкократно нанасяне на течността. Повърхностите, които се третират трябва да бъдат чисти и сухи – без птичи изпражнения. Течността трябва да се нанася плътно върху третираната повърхност на ивица с ширината на четка около 8-10 см. Обработват се места, където птиците най-често кацат или там където се опитват да изградят своите гнезда. При лястовиците се обработва най-често на 5 см под ъгъла където се събират вертикалната стена и тази на тавана – любимото им място за изграждане на гнездо. Продукта не съдържа никаква токсична съставка, вредна за насаждения или животни.

Начин на употреба: Използвайте течността при подходящи атмосферни условия (сухо и спокойно време) и при температури по-високи от 10 градуса по Целзий, за да улесните изсъхването и да избегнете разтичане на препарата против лястовички.

Преди употреба задължително трябва да го подгреете в кофа с много топла вода за около 15-20 минути или на котлон и след това добре да го разклатите (разбъркате). Внимавайте разтвора да не заври. Трябва само да се затопли добре, защото течния препарат срещу лястовици е активен в температурен диапазон от -10 до +90 градуса по Целзий. Преди и по време на употреба винаги разбърквайте добре и ако е нужно го подгрявайте отново.

Важно: В момента на нанасянето цветът на продукта е мътно бял, след което бързо изсъхва и се превръща в прозрачен филм, който в 90% от случаите е незабележим, но при някои мазилки са възможни леки промени в тоналността на цвета. Нанасянето му се извършва най – лесно с бояджийска четка. Може и с аерозолна помпа, но налягането й не трябва да превишава 6 атмосфери и течността вътре трябва да е постоянно топла. За по-прецизно нанасяне използвайте четка, за да избегнете разтичане по стените или покапване по пода, а и защото почистването и е много по-лесно.

Разходна норма: В зависимост от повърхността върху която се нанася препарата и вида на четка при сграда от около 80 кв.м. за да се обработи срещу лястовици пространството около терасите и около прозорците са нужни около 400 – 500 мл. био препарат. Ако се наложи третиране на по-големи повърхности, моля имайте предвид, че 1 литър от репелента покрива около 25-35 линейни метра с широчина на ивицата 16-20 см. т.е. една ивица от 8-10 см. по вертикалната повърхност на мазилката на стената и една ивица от 8-10 см. по хоризонталната повърхност т.е. под самата стряхата - там където прави ръб със стената и където всъщност обичат да гнездят и свиват гнездата си лястовичките. Ако ви е нужно за квадратни метри 1 литър покрива около 5-7 кв.м.

Действие на продукта: Репелента срещу лястовици и други дребни птици действа между 9 и 12 месеца, като на пролет е препоръчително да се третира отново, тъй като отрицателните зимни температури намаляват прогонващото му действие.

Внимание: Не разпръсквайте препарата във въздуха или върху самите птици. Не използвайте разредител. Разклатете разтвора добре или разбъркайте до дъното. Ако вече има изградени гнездата, първо се уверете, че няма снесени яйца и едва след това ги премахнете и обработете повърхностите, върху които не желаете птиците повече да гнездят и кацат. За почистване на препарата против лястовици използвайте минерален спирт, нафта или прахообразни почистващи препарати. В зависимост от запрашеността на мястото обработено с продукта за отблъскване на лястовички, то може леко да потъмнее след няколко месеца в следствие на полепналия уличен прах.

Предпазни мерки: По време на използване на прогонващия лястовиците разтвор ползвайте предпазни средства като: гумени ръкавици, маска, очила, шапка или каска, работни обувки с неплъзгащи се подметки. Дръжте бариерата против лястовици и други птици далеч от деца.

Наименование: Прогонващ течен продукт срещу лястовици

Произход: САЩ


Още ефективни продукти