ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да изгоним плъховете от дома или двора си?

18.04.2021
Как да изгоним плъховете от дома или двора си? - Бран Инсект

В Китай от години вече има ферми за отглеждане на хлебарки, предназначени да попаднат в супата или в основното ви ястие. Въпрос на вкусови предпочитания. Във Виетнам пък плъховете са истински деликатес и стотици ловци на тези гризачи припечелват прехраната си, продавайки ги на търговците. Отново въпрос на вкусови предпочитания, но все пак ще се съгласите, че е едно да пробвате хлебарка, специално отглеждана във ферма и такава, която пъпли из собствения ви дом. Както и че е едно да се престрашите да вкусите плъх, хванат из оризовите плантации и такъв, който се наслаждава на каналните води. Разликата не е от небето до земята, но все пак я има…

Дори и без провеждане на анкета е ясно, че повечето от нас не биха пробвали подобни екзотично ястия и биха се ужасили при вида на хлебарки или плъхове. Тъй като сегашната тема е само върху гризачите, ще разгледаме дали има ефективни начини да изгоним плъховете от дома или двора си.

Методи за изгонване и унищожаване на плъховете от домовете, дворовете и градинките.

Ето основните методи за унищожаване и изгонване на плъхове от всякакви открити или закрити обекти.

Дали да не си взема котка?

Да, първото логично нещо, което може да ви хрумне е да си развъдите и отгледате котки, които по естествен начин да изгонят всички вредни гризачи от дома или двора си. Но това ще е пълен абсурд - котките ловят мишки, а не големи гризачи, като каналните плъхове, които понякога дори ги превъзхождат по размери.

А дали да не заложа капан срещу плъхове?

Поставянето на капани е някакъв вариант, но не особено ефективен, тъй като не могат да се борят с регулирането на цели популации от гризачи. Дори и да им предложите за ядене някое по-скъпо швейцарско сирене, с което да ги примамите, не е гаранция, че те ще се хванат на номера ви. А и дори да се хващат после ще трябва вие да изваждате убитите в капана плъхове и да го зареждате наново. След време плъховете въобще ще спрат да влизат в капана, тъй като се предупреждават един друг за всякакви опасности, виж при  мишките капана може да действа ефективно доста по-дълго – просто интелекта им е по-малко.

Ултразвуков уред срещу гризачи

Друга идея е да се снабдите с онези машинки, които често се рекламират по телевизията и за които се твърди, че са идеалното средство да изгоним всякакви вредители от дома или двора си. Да, някои от тях наистина служат за отблъскването на плъхове, мишки и други гризачи. Уредите, които са разработени на базата на ултразвуковото прогонване. 

Знае се, че мишките и повечето гризачи комуникират помежду си на други ултразвукови честоти, които ние не долавяме и че именно такива машинки биха могли да са от полза при борбата с гризачите. Проблемът при тях е, че всъщност понякога не са достатъчно ефективни, а и при по-дълга употреба дори и човек може да усети звуковото налягане на някои модели. Но всичко зависи от честотите които се излъчват, а също дали периодично се подменят автоматично и още ред специфики, ето защо в онлайн магазина ни имаме специална селекция от най-добрите ултразвукови устройства срещу гризачи.

Родентицидите – мощни отрови срещу плъхове

За да изгоним плъховете от дома или двора си трябва да вземем драстични мерки и да се доверим на родентицидите. По своята същност това са онези отрови, които ще ви лишат качествено и трайно от присъствието на всякакви гризачи. Защото когато става дума за адаптивни и издръжливи животни, пренасящи стотици болести, човек не трябва да има и капка жал. По-добре един умрял плъх, отколкото вие или близките ви да бъдат сполетени от болести като лептоспироза, коремен тиф, туларемия или дори чума (за която се твърди, че уж вече не съществува, но в миналото е убила милиони хора именно пренасяна от бълхите живеещи по гризачите). При метода с залагане на родентициди т.е. отрови е важно да се обърне внимание на безопасността на хората и особено на децата и нецелевите животни, ето защо обработките на закрито и открито с отрови е добре да се извършват от професионални фирми, каквато е и Бран Инсект ЕООД. А ето и линк към услугата по унищожаване на плъхове. Дори и да имате нужда от съвет не се колебайте да ни потърсите.


Още полезна информация от блога

Плъховете - Бран Инсект

Плъховете

07.11.2019
Изследванията показват, че родът на плъховете Rattus е възникнал от семейство Мишкови (Muridae) преди милиони години. Знае се със сигурност, че тяхната родина е Северен Китай. В Европа са били пренесени от там през 16 век, укривайки се в трюмовете на корабите и товарите които били пренасяли чрез тях. Два века.....

Виж още