ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Уреди и устройства за борба с лястовици

Лястовиците са миловидни малки птички, които винаги се радваме да видим през пролетта. Лястовичите гнезда са нещо, което обаче понякога загрозява фасадите на къщи, хотели и жилищни блокове, а изпражненията им отблъскват мнозина. Ето защо за да не убиваме лястовиците, тъй като са много полезни птици (хранят се с комари и други насекоми), а и са защитен вид, ние от Бран Инсект ЕООД, предлагаме няколко изключително качествени уреда за борба с лястовици, а също и други устройства и препарати за дълготрайна защита от тях. 

 
Запознайте се с реалната вреда на лястовиците
Препарат против лястовици и други птици - Бран Инсект

Препарат против лястовици и други птици

65.00 лв.
Не е наличен
Соларен мобилен ултразвуков уред за прогонване на лястовици и чайки  - Бран Инсект

Соларен мобилен ултразвуков уред за прогонване на лястовици и чайки

71.90 лв.
Не е наличен
Метални шипове срещу птици - Бран Инсект

Метални шипове срещу птици

4.50 лв.
Не е наличен

Полезна информация за лястовиците и продуктите ни

Лястовиците, както и всички останали птици са преносители на паразити – основно бълхи и кърлежи. Обитавайки в близост до нашите жилища, те пренасят тези паразити във вътрешните помещения, особено когато построят своите гнезда в близост до прозорци, тераси, входове и др. Тези приятни малки птички, освен това имат неприятното свойство да цапат. Техните изпражнения са нещо, с което трябва да се борим ежедневно.

В случай че не желаете лястовиците или други дребни или едри птици да гнездят върху и около вашия дом, търговски обект или друг вид частна и обществена собственост, фирма Бран Инсект ви дава възможност да решите проблема с тях по възможно най-хуманния начин – като ги отблъснете от своя имот и ги държите на определена дистанция чрез уреди или електронни устройства за прогонване на птици.

За клиентите които предпочитат да ползват машинки за борба с лястовици предлагаме отлично съвременно решение, което прогонва надалеч и множество едри птици: чайки, гларуси, врани и свраки. 

Друг метод са препаратите за прогонване на лястовици, които са безвредни течни или гелообразни репеленти. Те не съдържат опасни за здравето компоненти и не отделят токсични изпарения. Репелентите срещу лястовици са без цвят и мирис, което ви дава възможност да ги използвате без никакъв риск върху первази на прозорци, в близост до входове, върху стрехи и т.н. Особеното при репелентите срещу лястовици е, че те са с много висока концентрация, което допринася за тяхната ефективност и продължително действие. Те, освен това са силно лепливи, което дава възможност да се задържат по-дълго върху обработената повърхност.

Имайте предвид, че репелентите срещу дребни птици намаляват своето действие при минусови температури, поради което е наложително да направите нова обработка в началото на пролетта, преди лястовиците да са започнали да гнездят. Ако се налага да премахвате вече съществуващи гнезда е редно да го направите преди лястовиците да започнат да ги обитават.

В случай, че искате да премахнете лястовиче гнездо на по-късен етап е необходимо да се уверите, че в тях няма снесени яйца. Не унищожавайте гнезда, в които има яйца или новоизлюпени птички, защото това е нехуманно. Ако сте закъснели с обработката срещу лястовици е по-удачно да изчакате те да отлетят, след което да изградите защита срещу тяхната повторна поява през следващата пролет. Освен препарати може да ползвате някой от уредите ни или да заложите шипове срещу птици или плашило или друго средство за отблъскването им. Предлагаме редица качествени методи, препарати и устройства за борба с лястовици, като според обекта зависи и избора ви, но може би най-добър и бърз ефект има при нанасянето на течния препарат срещу лястовици.

Репелентите срещу лястовици са лесни за приготвяне и нанасяне, но въпреки това, те изискват малко повече усилия от ваша страна отколкото например поставянето на плашило или ултразвуков уред за прогонване на лястовичките. Задължително следвайте стриктно указанията за употреба и прилагайте според съветите на производителя или тези на нашите експерти. Правилното съхранение на закупените от нашия магазин препарати, уреди и други средства за борба и отблъскване на лястовици също е важен фактор, определящ ефективността на мероприятията срещу тези птици.

В случай че се наложи обработка на повърхности, намиращи се на солидна височина (покриви, стрехи, високи тераси) задължително използвайте обезопасителна екипировка или си закупете ултразвуков уред за борба с лястовички. При работа с препаратите обезателно ползвайте работно облекло, ръкавици и маски за лице.