ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Дезинфекция на пясъчници в детски сгради, училища, строителни обекти и т.н.

22.12.2017

Фирма Бран Инсект ЕООД извършва дезинфекция на всякакви по размер пясъчници според законовите изискванията на РЗИ, БАБХ и МЗ. Чрез напръскването с широкоспектърен инсектицид се унищожават паразити, микроби и всякакви болестотворни микроорганизми в пясъчниците на детски градини, комплекси от затворен тип, детски центрове, спортни площадки, строителни обекти и т.н.

Какво трябва да знаем за дезинфекцията на пясъчник и поддръжката му?

Дезинфекция на пясъчник и обезпаразитяване на пясък

1. Съгласно наредба № 3 от 5 февруари 2007 г. на МЗ за здравните изисквания в детските, чл. 7 (3) „Пясъкът в пясъчниците периодично се подменя и допълва и се обработва с инсектициди.“ Като е важно да се знае, че не трябва да се допуска замърсяване особено, когато пясъчника е в детска ясла (виж наредба 26 от 18 ноември 2008 г. на МЗ за устройството и дейността на детските ясли...)

2. Периода за подмяна на пясъчника зависи от редица фактори и затова в наредбата не е конкретизирано. Имайте обаче предвид, че е препоръчително поне два пъти в годината да се подменя пясъка – пролет и към края на лято, защото повечето пясъчници са на открито и не се използват през зимата. Ако сте сигурни, че няма достъп на животни или други замърсители на пясъчника може да извършвате само периодична дезинфекция – също два или три пъти годишно.

3. Когато пясъчника не се използва, задължително трябва да се покрива с непромокаемо платнище или дебел найлон – така ще предотвратите случайно преминаващи животни да придобият навика да се изхождат в пясъка – любимото им място за тези техни нужди.

4. Най-важното когато ни се обадите за дезинфекция на пясъчник е да си подготвите и права лопата и човек който след като напръскаме да преобърне обработения с качествен широкоспектърен инсектицид пясъчник, след което ние отново ще изпръскаме сухата част от пясъка,тъй като мократа ще отиде на нейното място.

5. Като допълнителен стимул за отблъскване на котките и кучета от пясъка, може да се ползват и някои препарати за прогонване им.

Каква е цената за услугата обезпаразитяване на пясъчник

Обезпаразитяването на пясъка и крайната цена зависят от квадратурата на пясъчника, местоположението му и спешността на заявката, но минималната стойност за подобна услуга е 45 лв. В цената на обезпаразитяването е включен транспорта, труда, препарата, данъците и всички произтичащи разходи. Крайна цена се определя след уточняване на праметрите.

*Тази статия е интелектуална собственост на фирма Бран Инсект ЕООД и затова ви молим, ако решите да я ползвате да поставите само линк към източника т.е. към статията или към сайта www.vrediteli.bg. Благодарим ви за разбирането и подкрепата.Още полезна информация от блога

Какво е репелент? Как се използват и кои са видове репеленти?

Какво е репелент? Как се използват и кои са видове репеленти?

15.12.2017
Какво беше това репелент? Това не бяха ли онези спрейчета, с които жена ми се пръска, когато разхожда кучето в парка или отидем за риба с палатката? Сега за да стане по-ясно що е репелент и как се прилага, сме ви приготвили една кратка и полезна статийка. Какво наистина е репелент? Репелентът е всяка.....

Виж още

Как да защитим насаждения и земеделски култури от подземни вредители

Как да защитим насаждения и земеделски култури от подземни вредители

05.12.2017
Хората, обработващи земята влагат много труд, време и средства, за да отгледат своите растителни земеделски култури. В тяхната работа има много фактори, които могат да унищожат цялата реколта и един от тях са подземните и надземни вредители. Земеделските стопани и градинарите се нуждаят от.....

Виж още

Съвети как да се справим с дървоядите!

Съвети как да се справим с дървоядите!

30.11.2017
Повечето хора дори не подозират, че имат дървояди в дома си, а те се срещат в почти всяка по-стара къща. Тези насекоми са изключително коварен враг, защото остават скрити почти през цялото време на своето пребиваване – обикновено разбираме, че са се настанили неканени в нашия дом, едва когато е.....

Виж още