ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Препарат срещу дървояди (дървесни червеи) - Лигносан 30 МЕК

Код на продукт: 0082

Не е наличен
Поръчките се доставят с ЕКОНТ

Описание на препарата Лигносан: Този френски продукт за борба с дървояди (дървесни червеи) се предлагаше под формата на микроемулсионен концентрат, от който можеха да се приготвят водни работни разтвори. Прилагаше се чрез опръскване, намазване, потапяне и инжектиране в засегнатите дървени повърхности. За съжаление вече няма внос на този продукт, но добрата новина, е че В КРАЯ НА 2017 г. ОЧАКВАМЕ ОЩЕ ПО-КАЧЕСТВЕН препарат срещу дървояди.  

Начин на употреба: Задължително е премахването на всички видове покрития от дървото преди приложението на продукта. Използвайте чиста вода без утайки за приготвяне на разтвора. Напълнете на половина пръскачката с вода и добавете препарата за унищожаване на дървояди. Изчакайте 2-3 минути и разбъркайте енергично сместа. Долейте вода по норма. Изчакайте 5 минути, разклатете отново и пристъпете към прилагане на препарата за защита от дървояди. Ако обаче не желаете сами да извършите обработка срещу дървояди в жилището си, може да се доверите и свържете със специалистите на Бран Инсект.

Действие на продукта против дървесни червеи: Този препарат за дървояди с консервант в него има профилактично и лечебно приложение, както за предпазване на нападнато дърво, така е и подходящ за унищожаване на дървояди във вече заразена дървесина. Продуктът има изключително дълго остатъчно действие. Без мирис е и не оцветява дървесината , както и не омазнява.

Разходна норма на препарата срещу дървояди:
Разреждане: 40 мл от препарата в 5 литра вода
1. Лечебно третиране: 2-3 слоя през 30 минути чрез намазване с четка или чрез опръскване. За силно нападнати части: чрез инжектиране 2 пъти през 24 часа.Разходна норма: 1 литър разтвор на 3-5 м²
2. Профилактично третиране: Чрез намазване с четка на 2 слоя през 30 минути или чрез потапяне за 3 минути. Разходна норма: 1 литър от разтвора на 8-10 м².

Област на приложение: Този инсектицид е одобрен от Министерство на здравеопазването на Република България за третиране на дъски, греди, рамки, мебели и други повърхност нападнати от дървояди.

Важно: Работният разтвор с препарата Лигносан 30 МЕК да не се приготвя в по-големи количества, отколкото са необходими за еднократна употреба. Хора и животни да не влизат в контакт с третираните повърхности, докато не изсъхнат. Да се избягва вдишването, контакт с кожата и очите. Да не се яде, пие и пуши по време на работа. Много хора смятат, че дървениците и дървоядите и ларвите им - дървесните червеи, са едно и също насекомо, но това не е така. Основната разлика е, че дървояда и ларвите му нападат дървените материали, а дървениците атакуват хората, хранейки се с тяхната кръв. Ето защо предлагаме и препарати срещу дървеници

Наименование: "Лигносан 30 МЕК" - препарат за борба с дървояди

Състав (АДВ): 30 г/л бифентрин

Произход: Франция

Опаковка: 25мл и 500 мл


Още ефективни продукти