ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Димки или димни патрони против къртици и сляпо куче (5 бр)

Код на продукт: 0143

В наличност
Поръчките се доставят с ЕКОНТ
ПОРАДИ НЕЗАВИСЕЩИ ОТ НАС ПРИЧИНИ, ФИЗИЧЕСКИЯТ И ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ ВРЕМЕННО НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!

Описание на димките: Тези димки са подходящи за прогонване и премахване на къртици, но често се ползват успешно и за прогонване на сляпо куче. Важно е да знаете, че димките са регистрирани, като продукт отблъскващ само къртиците.  Те са под формата на димни патрони, който са изключително лесни за употреба. Продават се на лица над 18 години и могат да се ползват само на открито: в дворове, градинки, разсадници и други места.

Начин на употреба срещу къртици: Отваря се дупка на къртицата в земята (при сляпото куче е описано по-долу как се процедира), премахва се хартиената опаковка в единия край на димния патрон и след което запалва и се поставя бързо и внимателно възможно най-дълбоко в дупката на подземните вредители, като горящата част на димката да е навътре към дупката, така че да не се опира в пръстта, а струята дим да да отиде максимално навътре в тунела. След това отвора на дупката бързо се запушва плътно с пръст и се отдалечавате на поне 8 метра от дупката на къртиците. 

Как да поставяме димките при борба със сляпо куче: Спазвате всичко от описаното за начин на приложение при къртиците (вижте абзаца по-горе) и освен това поради спецификата на живота и навиците на сляпото куче, преди да започнете залагане на димки срещу него трябва да се уверите, че сте запушили всички дупки в земята и сте оставили отворена само дупката през която да пуснете димката. Имайте предвид, че сляпото куче винаги оставя отворени дупките си, докато къртиците винаги издигат купчинка пръст над отворите си.
Следете за нови дупки и поставяйте веднага димки щом ги забележите, като отново добре се оглеждайте да не сте пропуснали да оставите незакрита дупка на сляпо куче, защото от там може да излезне димът и така да не постигнете желания ефект.   След запушване на отворите на дупките от сляпото куче с пръст и поставянето на димката и запушването съответно и на отвора на дупката в която е поставена, трябва бързо се отдалечавате на поне 8 метра от дупката на сляпото куче.

Действие на димките срещу къртици и сляпо куче: Премахва и отблъсква къртици и слепи кучета от подземните им местообитания. Пълни инструкции за употреба на димните патрони за прогонване на къртици има на самите опаковки на димките. Продукта е разрешен за ползване в градините.

Разходна норма: В зависимост от заселеността и гъстотата на дупките на подземните вредители, но не повече от една димка в дупка.  Повтаряйте процедурата още при появата на първата къртичина или оставена отворена дупка от сляпо куче.

Внимание: Димките за прогонване на къртици след запалване не се държат в ръка и неправилната им употреба може да доведе до наранявания и пожар. Димите не убиват, а отблъскват къртиците и слепите кучета. Винаги след обработка с димките още на следващия ден заравнявайте всички купчинки с пръст за да разберете, ако някъде се появят нови. 

Наименование: Димни патрони срещу къртици

Състав (АДВ): пиротехническо средство

Произход: Китай

Опаковка: 5 броя димки в кутия

 


Още ефективни продукти
Течен препарат срещу къртици - Бран Инсект

Течен препарат срещу къртици

84.00 лв.
Не е наличен
Талпа Раус е био репелент за прогонване на сляпо куче и други подземни гризачи и насекоми - Бран Инсект

Талпа Раус е био репелент за прогонване на сляпо куче и други подземни гризачи и насекоми

17.20 лв.
Не е наличен