ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Мусцид 100 СГ - Ефективен гранулат за разреждане - унищожител на мухи

Код на продукт: 0073

В наличност
ДОСТАВКА С ЕКОНТ
С 30% ОТСТЪПКА
ПОРАДИ НЕЗАВИСЕЩИ ОТ НАС ПРИЧИНИ, ФИЗИЧЕСКИЯТ И ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ ВРЕМЕННО НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!

Описание на Мусцид 100 СГ: това е инсектицид срещу мухи, който се предлага под формата на водоразтворими гранули, предназначени за употреба чрез разреждане с вода за контрол на всички видове мухи, обитаващи закрити помещения.

Начин на употреба: Тъй като препаратът е гранулат, от него се приготвят водни работни разтвори, с които третирането може да става чрез намазване с четка или опръскване с ръчна или гръбна пръскачка. В зависимост от начина на третиране и конфигурацията на помещението, продуктът се разрежда съобразно инструкциите и се прилага по следния начин:

Разходна норма за опаковките от 25 г и 750 г:

 • при обработка чрез намазване:
  - при 25 грамовата опаковка, се долива до горе със студена вода и се намазват 3 петна с размери 10 х 30 см върху осветени зони и чисти повърхности. Стига за 10 кв.м.;
  - при 250 г разфасовка се добавя 160 мл вода за 100 м2 обработваема площ. Намазват се 30 петна с размери 10 х 30 см.
 • При третиране чрез опръскване:  
  - съдържанието на 25 грамовата опаковка се разтваря в 250 мл вода. Полученият разтвор се разбърква или разклаща енергично, след което се опръскват местата, където мухите кацат или преминават. Нанася се най-лесно, чрез пулверизатор за цветя. Обработват се местата, където кацат мухи, като се опръсква 1/3 от повърхността на желаната площ, а не цялата площ.
  -  При 250 г опаковка се добавят 2.5 л вода за 100 м2 площ, като отново е необходимо да се опръска само 1/3 от цялата площт.


ВАЖНО
: И в двата случая се обработва с Мусцид 100 СГ около прозорци и врати, както и стени, когато това е възможно. При третиране във ферми, обработката може да се направи в присъствието на животните, като се внимава третираните повърхности да не са пряко достъпни и да не попада от инсектицида върху храната и водата на животните.

Действие на продукта: инсектицида Мусцид 100 СГ има тройно привличащо действие, благодарение на съдържащите се в него два хранителни атрактанта и сексуален феромон (мускалур). Препаратът съдържа ново поколение активно вещество (ацетамиприд) от групата на нео-никотиноидите, притежаващ стомашно и контактно действие, при което мухите спират да се хранят и умират веднага. Продуктът няма мирис, не оставя следи и се разтваря и прилага лесно. Има дълго остатъчно действие – минимум 30 дни, но често и повече от 60-90 дни. Все пак при рискови обекти и такива с голяма численост на мухи и е добре да се обработва на около 30 дни за да се презастраховате.

Област на приложение: Този нетоксичен препарат с атрактант е одобрен от Министерство на здравеопазването на Република България за борба с мухи на закрито в промишлени, жилищни и обществени сгради, както и в животновъдството – ферми, стопански постройки и др.

Важно: Спазвайте стриктно правилата за безопасно приложение на препарата описани в инструкциите. Съхранявайте далеч от достъпа на деца, хранителни продукти, напитки и фуражи. При завишена численост от мухи е добре да си закупите и уред за убиване на насекоми или друго средство.

Наименование: Мусцид 100 СГ

Състав (АДВ): ацетамиприд – 10 г/100 г; мускалур – 0.05 г/100 г.

Произход: Франция

Опаковка:  25 г и 750 г


Още ефективни продукти
Алфабан 10 СК - качествен препарат против мухи - Бран Инсект

Алфабан 10 СК - качествен препарат против мухи

69.00 лв.
Не е наличен
Kyzone - Високоефективен нетоксичен капан за мухи - Бран Инсект

Kyzone - Високоефективен нетоксичен капан за мухи

9.80 лв.
Не е наличен