ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Електронен уред за борба и защита от котки, кучета и едри животни

Код на продукт: 0156

Не е наличен
Поръчките се доставят с ЕКОНТ
ПОРАДИ НЕЗАВИСЕЩИ ОТ НАС ПРИЧИНИ, ФИЗИЧЕСКИЯТ И ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ ВРЕМЕННО НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!

Електронния уред прогонва и отблъсква: котки, кучета, лисици, катерици, белки, невестулки, хермелини, норки, зайци още дребни животни,  а също глигани, елени и други големи животни.

Подходящ за приложение в: дворове, градинки и други открити зелени площи, тъй като е влагоустойчив и работи с 4 батерии и допълнителна соларна батерия. Не  използвайте на закрито! Честотите на  ултразвуковите сигнали на уреда за защита от дребни животни т.е. при Позиция 1 и 2 не се чуват от хората, а при едри животни т.е. на Позиция 3 се чуват от хората.  Освен този качествен уред, предлагаме и джобни кучегони, както и няколко доказани препарати срещу котки и кучета.

Как работи уреда за борба с котки, кучета, лисици и катерици? Този изключително качествен електронен уред изработен в Швейцария е напълно безопасен за живата природа и хората. Машинката притежава вграден сензор с датчик за движение и след улавяне на движение устройството изпраща 5 секунден звуков залп с чистота между 13 000 и 60 000 Hz, като това прогонва навлезлите в обекта ви котки, кучета и други неприятели. При излъчването на звука сензорът на уреда започва да мига в зелен цвят. Обсега на устройството за борба с вредители е до 10 метра  с дъга 120 градуса и защитава площ над 100 кв.м.

Важно: За да настъпи пълен ефект от ултразвука срещу кучета, котки и др. вредители - той трябва да стои непрекъснато включен на светло място, без да му се променя местоположението в продължение на 7 и 14 дни. Устройството се захранва от четири АА Mignon (NiMH 1,2V) батерии , които са включени към цената му и ги даваме напълно безплатно. Тези акумулаторни батерии, се зареждат от соларния панел през деня, за да се осигури захранването на уреда през нощта, когато няма слънчева светлина, ето защо уреда е нужно да стои на светло място в двора ви. Точно това е предимството му, че при всяко изчерпване през нощта, се зареждат от соларния панел на другия ден. Батериите трябва да бъдат никел-метал-хидрит (NiMh), защото литиево-йонните батерии са неподходящи, тъй като технологията им изисква пълно изтощаване и пълно зареждане за да са дълготрайни и ефективни. Това е предимството на технологията NiMh, при която независимо от запаса на енергия, могат да се зареждат дори и с частичен запас енергия в тях, без това да влияе негативно на ефективността на ултразвуковия уред. Пред уреда не трябва да има непрекъснато мърдащи неща - например: веещи се от вятъра храсти или треви, постоянно преминаващи хора, автомобили и т.н. защото тези постоянни движения ще задействат нон стоп чувствителния му сензор и така уреда ще изтощи, макар и мощните си батериите. 

Монтаж на електронния уред: Чрез кръстата отвертка, махнете задния капак на уреда за борба с котки и кучета и пъхнете четирите батерии (уверете се, че полярността е правилна). Поставете ги в устройството и затворете плътно с капака. Завъртете дясното копче на отпред на "off" за да предотвратите нежелано потребление на електричество. След това завинтете металния прът от кутията в основата на устройството и изберете къде да поставите уреда, като обърнете внимание на следното: 

  1. 1. Сензора на уреда да е насочен към мястото, от което искате да изгоните котките, кучетата, катериците или лисиците – ефективната защитена площта е 10 m от устройството и 120° дъга.
  2. 2. Ултразвукът излъчван от устройството не преминава през твърди и обемни обекти, като: огради, дървета, градинска мебел или стени и трябва да го поставите на място с минимални прегради и максимален обсег.
  3. 3. Устройството трябва да бъде далеч от други източници на висок шум, като натоварени пътища, площадки за игра и т.н.
  4. 4. Слънчевия панел от горната страна на устройството е нужно да получава колкото си може повече слънчева светлина, за да бъдат батериите добре заредени, затова изберете слънчево място.
  5. 5. Уреда е напълно устойчив на валежи и може да бъде ползван на всякакви открити терени.
  6. 6. Металния прът на уреда се забива в почвата (земята), докато не застане на около 15 cm над земята.


Важно
: Пръта на уреда трябва да е вертикално разположен, за да може сензорът да е насочен право напред, а не нагоре или надолу. Не се опитвайте да отваряте уреда или да достигате до вътрешните му части.Ултразвуковото устройство няма да засегне електронното оборудване, включително и пейсмейкъри, отварящи устройства на гаражни врати, дистанционни устройства и подобни. Не употребявайте ел. уреда в близост до домашни любимци като хамстери, морски свинчета, мишки, плъхове и друг гризачи или до зайци, катерички и домашни порове. Пълен ефект настъпва когато уреда  е бил непрестанно включен в продължение на 7-14 дни.

Настройки на уреда срещу котки, кучета, лисици и др. нетипични вредители:
Дясно копче
 - Това е ключа off', а също и 3-позиционен селектор, който позволява да изберете типа животно, което искате да прогоните:
Позиция 1: Прогонва мишки и плъхове
Позиция 2: Подходящ освен за борба с плъхове и мишки, но и за защита от котки, белки, невестулки, хермелини, норки, зайци, катерици и други дребни животни
Позиция 3: Отблъсква изброените по-горе плюс лисици, кучета, глигани, елени и други големи животни. Важно е да запомните, че при Позиция 3, устройството започва  да излъчва, както ултразвук, така и звук, който може да се чуе от хора.
Ляво копче – чрез него се настройва разстоянието, в което да работи електронния уред. Завъртайки копчето по часовниковата стрелка, се повишава площта от нула до максимум 10 m и също се повишава чувствителността на сензора.

Наименование: Външен соларен ултразвуков уред за прогонване на едри и дребни животни модел: SW-1231000 + 4 бр. батерии

Произход: Swissinno - Швейцария

Гаранция: 2 години

Опаковка: 1 бр.

Тегло: 390 г


Още ефективни продукти
Репелент срещу кучета с аромат на чесън. Не е подходящ против котки  - Бран Инсект

Репелент срещу кучета с аромат на чесън. Не е подходящ против котки

16.00 лв.13.00 лв.
Не е наличен