ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Електронна машинка против птици: лястовици, чайки, гларуси, врани...

Код на продукт: 3098-10

В наличност
Поръчките се доставят с ЕКОНТ
ПОРАДИ НЕЗАВИСЕЩИ ОТ НАС ПРИЧИНИ, ФИЗИЧЕСКИЯТ И ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ ВРЕМЕННО НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!

Електронна машинка за премахване на птици: лястовици, чайки и гларуси, свраки, врани, но не е подходящ срещу гълъби. Отблъсква също и гризачи: плъхове и мишки, като срещу тях имаме и други специализирани уреди. Издавания ултразвук не влияе на хората при никой от режимите, а също не се чува от риби и гущери.

Това е един от топ уредите ни срещу птици, който се е доказал с високата си ефективност през годините в които го продаваме. 

Уреда срещу птици е подходящ за приложение в: открити площи и понеже е със степен на защита IP44 т.е. защитен е от проникване на чужди тела по-големи от 1 мм, той може да издържи нормален дъжд от всички посоки. Следователно може да се ползва целогодишно на открити терени. Все пак за да се удължи живота на електронната машинка срещу гларуси, лястовици, чайки и гризачи е нужно да се опитате да го поставите на разумно защитена зона при по-лошо време в това число:сняг, жега и дълги периоди с температури под нула градуса и т.н.

Как работи уреда за прогонване на лястовици, чайки, гларуси и гризачи?
Уредът работи на ток, като имайте предвид, че комплекта съдържа AC/DC адаптор и удължаващ кабел с дължина около 10м., а ако закупите допълнително и  соларното захранващо устройство PS-SOLAR, вече ще може да поставите електронния уред срещу лястовици, гларуси и чайки където пожелаете стига да има дневна светлина.
Имайки предвид качеството и ефективността на този мощен уред, цена му е напълно оправдана. Той е напълно хуманен метод за борба с птиците и премахване на гризачите, като е напълно  безвреден за околната среда.

ВАЖНО: Всеки комплект от ултразвуковия електронен апарат за прогонване на вредни  птици  съдържа 8 говорителя, който покриват ефективен периметър и защитават площ с радиус 15 м т.е. с диаметър 30 м. или иначе казано малко над 700 кв.м.

Какво трябва да знаете при поставяне на ел. уреда срещу птици?
1. Изберете място, което да е в обхвата на електрически контакт и не забравяйте, че електрическия кабел с дължина около 10м., но и че може да закупите допълнително и  соларното захранващо устройство PS-SOLAR с което практически може да поставите уреда на всяко място с дневна светлина.
2. Намерете изглед без прегради и препятствия, към местата откъдето искате да прогоните птиците.
3. Машинката е ефективна в диаметър от 30 метра и 360 º.
4. Монтирайте продукта с помощта или на стенната поставка, или чрез поставката на кол – те са включени в комплекта.
5. За да защитите адаптора от външните условия е нужно да го поставите на сухо и закрито място или във водонепромокаема захранваща кутия. Включете жака във фитинга, маркиран DV 6V в основата на уреда. Когаточервената LED лампа светне това е индикация, че адаптора е включен в ел. мрежата.

6. Когато сте избрали да ползвате соларното устройство предлагано от нас червената LED лампа НЕ светва.

Видовете честоти на които работи уреда.
Ето възможностите за настройка на уреда против птици при първоначалното й поставяне, като периодично е може да се наложи да сменяте честотата или местоположението на машинката срещу птици, за да откриете идеалната комбинация в конкретната ситуация. След като отворите капака на електронния уред избирате една от следните честоти:

Честота „A” от 18 до 27 KHz. Ниска ултразвукова честота въздействаща против по-големите на размер птици, като: врани, свраки, чапли, чавки, полски врани и други. Ефективна еи против по-големите гризачи като плъховете. Понякога и по-малки кучета могат да се дразнят от този звук, но обикновено свикват с него след няколко дни.
Честота „B” от 38 до 42 KHz. По-висока честота, която е най-подходяща при борба с лястовици и гларуси. Също така е ефективна  и срещу мишки.
Честота „С” от 18 до 42 KHz. При тази настройка се комбинират всички честоти.


Избор на работен режим:
може да изберете от три различни режима:
TEST - този режим е за да тествате дали уредът работи и само при него може да чуете индикаторен звук с човешко ухо, при останалите режими не се чува.
2 min - при този режим електронния ултразвук се активира на всеки 2 минути за приблизително 5 секунди.
5 min - ултравукът се активира на всеки 5 минути за приблизително 5 секунди.
OFF - уредът срещу птици се изключва.

Уреда има и бутон за тестване, като след натискането му се чува звук, който е индикация, че уредът работи нормално.

Важно: Винаги след настройка на честотата и работния режим затваряйте внимателно гумения капака отгоре, като се уверите, че прилепва плътно.

Индикаторни светлини – на една от страните:
Синята светлина индикира, че се излъчва ултразвук.                     
Червената светлина  се задейства при натискане на бутона за тестване.

Какво да очаквате като резултати?

1. Ако една седмица след поставяне на уреда за прогонване на птици не се наблюдава намалена активност е нужно да смените настройките за честота или да промените местата на високоговорителите или и двете неща. Малко експериментиране с настройките за честота и местоположението може да е нужно, за да се намери най-добрата комбинация. Понякога птиците може да имат навици на поведение, които да са трудни за нарушаване, но с постоянство и с помощта на уреда ще ги прогоните. 
2. Звуците са така проектирани, че да объркат и стряскат птиците. С използването на таймер за променливо повторение на звука на всеки 2 или 5 минути птиците още повече се объркват.

Важно: В повечето ситуации положителните резултати се наблюдават около 5-10 дни след поставянето на мощната електронна ултразвукова машинка за отблъскване на птици: лястовици, чайки, гларуси, врани и др. Трябва да се има предвид, че все пак птиците са диви животни и резултатите не могат да бъдат предсказани винаги със 100 % точност, затова понякога отнема до 2-3 седмици за да бъдат напълно  прогонени!

Технически характеристики: Уреда е изработен от издържаща на атмосферни условия подсилена пластмаса, теглото му е 1 кг.
Наименование: Електронна ултразвукова машинка за прогонване на птици

Произход: Brighter Image Ltd - Ирландия

Гаранция на устройството:  2 години

Опаковка: 8 бр. високоговорителя + стойки за поставянето им + 10 метров кабел

 


Още ефективни продукти