ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

От какво бягат бълхите и как да ги отблъснем и прогоним?

22.04.2020
От какво бягат бълхите и как да ги отблъснем и прогоним? - Бран Инсект

Вероятно се чудите от какво бягат бълхите и бихте потънали вдън земя от срам, ако жилището или двора ви бъдат нападнати от скокливите насекоми. Някои дори го считат не за срам, а направо позор! Дори може да смятате, че тези кръвосмучещи „твари“ нападат само запуснатите имоти и се срещат сред най-долната и бедна прослойка на обществото, която не съумява да спазва и най-елементарна хигиена. Какво ще си кажат съседите сега за вас? Всъщност обаче не винаги хигиена предопределя дали ще имате бълхи или не. По-важното е, че трябва веднага да вземете мерки и то не само заради това какво биха си казали другите. Шансът тялото ви (най-вече краката) ще се покрият с отвратителни белези от ухапвания. Да не забравяме и че тези вампирясали инсекти могат да са преносители на такива болести като хепатит, енецефалит, коремен тиф, листериоза, чума и др. 

Спокойно, има начин да се отървете от бълхите и то не един метод. Ето няколко интересни възможности за отблъскването и прогонването им.

Народни методи прогонване и отблъскване на бълхите

Народната медицина е открила някои отговори на въпроса – От какво бягат бълхите? Така например поръсването със сол може да има ефект, стига популацията им да не е огромна (което често се случва). Не е ясно точно по какъв начин, но се твърди, че солта отблъсква тези твари и те бягат с 200 км/ч от нея, образно казано. 

Бълхите стават добри спринтьори и ако се сблъскат с миризмата на чесън,  лавандула, ябълков оцет, евкалиптово масло и др. Това означава, че ще стоят настрана от вас докато описаните аромати се усещат, но след изветряването и отслабването на миризмата те могат да ви нападнат  отново т.е. ще ги отблъснете за кратко време, но няма да ги прогоните завинаги. Ето защо нашите клиенти предпочитат и си поръчват от нас унищожаване на бълхи, чрез инсектицидна обработка, вместо да експериментират с народни методи за прогонването им. 

Биоциди за убиване на бълхи

Има и редица доста силни биоциди т.е. препарати за убиване на тези вредители, но имайте предвид, че те могат да бъдат понякога и силно токсични. Освен това пръскането с тях не е никак лесно както навън, така и в затворени помещения или изисква специализирана машина и поне мъничко опит. 

При положение, че ще пръскате на открито трябва да вземете предвид климатичните условия. Не трябва да се очакват дъждове, защото те ще отмият препарата и той няма да има никакво действие. Също така не трябва и да е прекалено горещо, защото той ще се изпари и всичките ви усилия и инвестирани средства ще бъдат напразни. Разбира се има и фотостабилни професионални препарати срещу бълхи които не ги прогонват или отблъскват, а директно ги убиват дори и при по-високи външни температури. Това ние от Бран Инсект го знаем и можем, но то зависи от това дали искате професионалисти да поемат задачата или вие да разучите сами, от какво бягат бълхите. 

Все пак, ако решите да пръскате у дома си, трябва много да внимавате с какво точно и как пръскате. Както казахме, тези препарати могат и да са по-силно токсични, някои са лесно запалими, други пък могат да предизвикат тежки алергични реакции. Необходимо е щателното пръскане не само на подовите настилки, но и на стените, тъй като тези кръвопийци успешно практикуват всякакви скокове и нямат никакъв страх от височини. Разбира се около 1-2 метра височина в повечето случаи е напълно достатъчно.

За тези които търсят пълна гаранция най-ефикасните мерки, които можете да вземете за да овладеете създалата се ситуация, е като се обадите на фирма, посветила дейността си на унищожаването на всякакви вредители. В това число и бълхи. Все пак изборът е ваш, а ние от Бран Инсект ЕООД сме насреща дори и само за съвет. 


Още полезна информация от блога

Как да се отървем от бълхите в блокове, къщи, мазета и дворове? - Бран Инсект

Как да се отървем от бълхите в блокове, къщи, мазета и дворове?

07.09.2018
Нашествието от бълхи може да сполети всеки един дом, независимо дали става въпрос за луксозен градски апартамент, офис или най-обикновена „спретната селска къщурка“.  Те виреят еднакво добре навсякъде, стига да имат с какво да се хранят, а именно кръв. Могат да се прикрепят по козината на домашния.....

Виж още

Против бълхи вкъщи - Бран Инсект

Против бълхи вкъщи

07.10.2015
Какво можем да направим и защо е важно да действаме бързо? Бълхите са сред насекомите, които са почти постоянни спътници на хората, както по селата, а вече все по често и в градовете, но ако повечето насекоми са просто досадни, то бълхите са сред опасните видове, тъй като те пренасят зарази, а тяхното.....

Виж още

Само през лятото ли се срещат бълхите? - Бран Инсект

Само през лятото ли се срещат бълхите?

06.03.2014
Бълхите са по-активни в определени периоди от годината. Високите температури през лятото и влагата през пролетта и есента, създават отлични условия за тяхното по-масово размножаване. Въпреки това обаче, те са способни да живеят и в топли микро среди, като вашата къща например. В повечето случаи.....

Виж още