0

Полезна информация при проблеми с гъсеници по безплодни дръвчета

22.03.2018
Как да се справим със змия в двора, планината или гората

Няма как да не сте усещали опияняващият аромат на току-що разцъфнал люляк. Или пък да не сте изпитали истинска възхита от уханието на вековна липа. Чисти аромати от природата, които успешно могат да се сравняват с най-шикозните и скъпи френски парфюми. С две основни разлики.  Първите са безплатни, това е ясно. Но надали по един Шанел 5 бихте видели двойка гъсеници, излезли на разходка. Дори да ги възприемате като грациозни същества, гледката едва ли ще Ви зарадва, ако докато се храните в двора си или в някой ресторант на открито ви попаднат в храната. Както и едва ли ще зарадва току-що разцъфналият се люляк в двора Ви или пък добре оформените чемшири в двора на съседите Ви.

В момента, в който забележите, че от някое клонче на Вашите дръвчета Ви наблюдават 12 броя очички, може да се замислите за проблема. Защото те са лична собственост на всяка една гъсеница. А гъсениците са вредители по растенията. Може да са по-симпатични от хлебарки, плъхове и т.н., но с тях е наложително да се води тежка и неумолима борба. Изобщо не трябва да се считате за лош човек, ако Вашето най-съкровено желание е за премахване на проблема с тези вредители. Или те, или Вашите красиви неплодни или плодни дръвчета. Това е изборът Ви. Гъсениците или Вашият люляк, любимите Ви кипариси, туи и чемшири, върху чието оформяне полагате толкова усилия. Вековната круша, череша или липа, която е засадена от пра - дядо Ви. Старата бреза или смърч, които помните от дете…

Защо агрофирмите могат да ви помогнат при защита на плодни дръвчета, а фирмите за унищожаване на вредители при неплодни дръвчета?

Унищожаването и премахването на споменатите кокорещи се гадинки е наложително, при положение, че искате да опазите дървета в двора си. Какви мерки можете да предприемете за тяхната защита? Пръскане, мазане на кората на дървото с някакъв специален препарат или собственоръчно убиване на всяка една гадинка? Ако гъсениците са нападнали плодните ви дръвчета, най-добре повикайте фирма за агрозащита. За неплодни дръвчета най-разумно и рентабилно ще ви е да поверите всички тези дейности на някоя фирма за унищожаване на вредители, каквато е Бран Инсект ЕООД.

Имайте предвид, че едва ли ще намерите фирма за агрозащита, която да се отзове да напръска дворчето на къщата ви или пък градинката пред блока срещу гъсеници, които са нападнали безплодните дръвчета, а дори и да са плодни. Това се дължи на факта, че агрофирмите са строго профилирани и заети с обработки на огромни хектари които третират с редица специализирани наземни и летателни техники, което ги прави прекалено ангажирани от началто на пролетта до късна есен. Всъщност те нямат сметка да се занимават с обработки на единични малки дворчета, като за същото време изпръскват няколко декара.

Хубавото е обаче, че за подобни малки поръчки за отстраняване на гъсеници от неплодни дръвчета, може да разчитате на фирма Бран Инсект ЕООД, която няма да ви върне или откаже, а напротив с радост ще се отзове и ще реши проблема. За плодни дръвчета за съжаление не можем да сме ви от полза.

Моля прочетете следващия линк преди да поръчате услугата за борба с гъсеници. Описали сме важни специфики.

*Ако статията ви е била полезна ще сме ви благодарни да я споделите, а ако желаете да я ползвате на ваш сайт моля поставете линк към сайта vrediteli.bg.  


Още полезна информация от блога

Само през лятото ли се срещат бълхите?

Само през лятото ли се срещат бълхите?

27.02.2014
Бълхите са по-активни в определени периоди от годината. Високите температури през лятото и влагата през пролетта и есента, създават отлични условия за тяхното по-масово размножаване. Въпреки това обаче, те са способни да живеят и в топли микро среди, като вашата къща например. В повечето случаи.....

Виж още

Ефикасно средство против хлебарки

Ефикасно средство против хлебарки

07.08.2015
Има ли такова и как да го открием? Хлебарката е от насекомите, обитаващи предимно закрити пространства, макар че има и видове които се срещат само в природата. Жилищните видове обичат топлината и влагата и спокойно можем да ги причислим към животните, обичащи домашния уют. За съжаление, колкото.....

Виж още

Бърза и ефективна защита от оси и стършели

Бърза и ефективна защита от оси и стършели

30.06.2017
Най-важното е да знаете, че жилещи насекоми каквито са осите и стършелите могат да станат изключително опасни и агресивни, особено ако са се загнездили на балкона на апартамента, в процепи около дограмата на прозоците, в подпокривното пространство на сградата, около климатика, или друго.....

Виж още