ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Полезна информация при проблеми с гъсеници по безплодни дръвчета

22.03.2018
Как да се справим със змия в двора, планината или гората - Бран Инсект

Няма как да не сте усещали опияняващият аромат на току-що разцъфнал люляк. Или пък да не сте изпитали истинска възхита от уханието на вековна липа. Чисти аромати от природата, които успешно могат да се сравняват с най-шикозните и скъпи френски парфюми. С две основни разлики.  Първите са безплатни, това е ясно. Но надали по един Шанел 5 бихте видели двойка гъсеници, излезли на разходка. Дори да ги възприемате като грациозни същества, гледката едва ли ще Ви зарадва, ако докато се храните в двора си или в някой ресторант на открито ви попаднат в храната. Както и едва ли ще зарадва току-що разцъфналият се люляк в двора Ви или пък добре оформените чемшири в двора на съседите Ви.

В момента, в който забележите, че от някое клонче на Вашите дръвчета Ви наблюдават 12 броя очички, може да се замислите за проблема. Защото те са лична собственост на всяка една гъсеница. А гъсениците са вредители по растенията. Може да са по-симпатични от хлебарки, плъхове и т.н., но с тях е наложително да се води тежка и неумолима борба. Изобщо не трябва да се считате за лош човек, ако Вашето най-съкровено желание е за премахване на проблема с тези вредители. Или те, или Вашите красиви неплодни или плодни дръвчета. Това е изборът Ви. Гъсениците или Вашият люляк, любимите Ви кипариси, туи и чемшири, върху чието оформяне полагате толкова усилия. Вековната круша, череша или липа, която е засадена от пра - дядо Ви. Старата бреза или смърч, които помните от дете…

Защо агрофирмите могат да ви помогнат при защита на плодни дръвчета, а фирмите за унищожаване на вредители при неплодни дръвчета?

Унищожаването и премахването на споменатите кокорещи се гадинки е наложително, при положение, че искате да опазите дървета в двора си. Какви мерки можете да предприемете за тяхната защита? Пръскане, мазане на кората на дървото с някакъв специален препарат или собственоръчно убиване на всяка една гадинка? Ако гъсениците са нападнали плодните ви дръвчета, най-добре повикайте фирма за агрозащита. За неплодни дръвчета най-разумно и рентабилно ще ви е да поверите всички тези дейности на някоя фирма за унищожаване на вредители, каквато е Бран Инсект ЕООД.

Имайте предвид, че едва ли ще намерите фирма за агрозащита, която да се отзове да напръска дворчето на къщата ви или пък градинката пред блока срещу гъсеници, които са нападнали безплодните дръвчета, а дори и да са плодни. Това се дължи на факта, че агрофирмите са строго профилирани и заети с обработки на огромни хектари които третират с редица специализирани наземни и летателни техники, което ги прави прекалено ангажирани от началто на пролетта до късна есен. Всъщност те нямат сметка да се занимават с обработки на единични малки дворчета, като за същото време изпръскват няколко декара.

Хубавото е обаче, че за подобни малки поръчки за отстраняване на гъсеници от неплодни дръвчета, може да разчитате на фирма Бран Инсект ЕООД, която няма да ви върне или откаже, а напротив с радост ще се отзове и ще реши проблема. За плодни дръвчета за съжаление не можем да сме ви от полза.

Моля прочетете следващия линк преди да поръчате услугата за борба с гъсеници. Описали сме важни специфики.

*Ако статията ви е била полезна ще сме ви благодарни да я споделите, а ако желаете да я ползвате на ваш сайт моля поставете линк към сайта vrediteli.bg.  


Още полезна информация от блога

Как да спася чемшира от гъсеници? - Бран Инсект

Как да спася чемшира от гъсеници?

25.01.2021
Знаете, че чемшира е декоративен храст, който не ражда плодове или зеленчуци. Служи само за красота и нищо повече. За какво тогава ви е притрябвало да се грижите чак толкова за него, камо ли да си задавате въпроса Как да спася чемшира от гъсеници и буболечки? Но ако сте имали щастието да попаднете в.....

Виж още

Най-вредните видове гъсеници в България - Бран Инсект

Най-вредните видове гъсеници в България

17.02.2019
За разлика от пеперудите, на чието пърхане се наслаждавате винаги, когато ги видите, гъсениците не са толкова очарователни. Някои от тях дори са ви противни и изпитвате истинска погнуса от тях, макар да знаете, че и те в някакъв момент ще се превърнат в прелестни пеперуди. Може би единствените техни.....

Виж още