ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

7 съвета как да ограничите появата на мухи в дома или търговския обект

14.03.2014
7 съвета как да ограничите появата на мухи в дома или търговския обект - Бран Инсект

Мухите обожават домове, които са уютни, топли и винаги пълни с храна. Те проникват през незащитените отворени врати и прозорци и като че ли забравят пътя обратно. Тяхното постоянно бръмчене обаче е доста досадно, а да не говорим и за нехигиеничните последици, които нанасят като оплюват съдове, храни и редица предмети. Ето някои изпитани методи и съвети, с които да държите неприятните летящи насекоми далеч от дома си:

1. Почистете кухнята старателно. Премахнете всякакви източници на храна и опаковайте добре тези, които в момента не използвате. Измивайте съдовете веднага след употреба.

2. Дръжте кофите за боклук затворени. Кошовете са основната примамка за мухите, а ако те имат достъп до тях, това може да доведе до развитието на ларвите им - бели червеи.

3. Покривайте фруктиерата или поставете плодовете в хладилника. Сушените плодове като фурми, стафиди и сини сливи са любими атрактанти на повечето видове мухи. Също така, изхвърлете презрелите плодове-те привличат плодови мушици.

4. Съхранявайте пакетите с храна за домашни любимци затворени. Разпиляната и неизядена храна също е чудесна примамка за досадните насекоми. Винаги поддържайте измита и чиста купичката на домашния любимец. Дори и малко количество останала храна е достатъчно на мухата, за да лети щастлива.

5. Почиствайте редовно домакинските уреди. Уплътнителите на хладилника, котлоните и фурната трябва да бъдат винаги в поддържан вид за да намалите числеността на дразнещите летящи насекоми.

6. Парцалът за пода и кофата с мръсната вода също привличат мухи. Затова не го оставяйте след употреба, а го почиствайте, ако не искате да се сдобиете с неочаквани гости.

7. Поставете саксии с растения, които отблъскват мухите, в близост до входните врати и прозорците. Твърди се, че листа от мента или саксия с босилек са подходящи за кухнята. Други растения, които могат да бъдат ефикасно средство в борбата с насекомите, са лавандула, джоджен, вратига, карамфил.

Летейки наоколо, мухите се превръщат в истинско неудобство в дома. Те могат да предават зарази и заболявания, ето защо е важно да предприемаме необходими мерки ефикасно и навреме. Ако все пак методите и съветите ни не подейства, то винаги може да се свържете с нашата фирма за да разрешим проблема с повечето познати видове мухи - в кратки срокове и с гарантиран ефект.

*Материала е интелектуална собственост на Бран Инсект ЕООД и ако желаете да ползвате информацията в него, ще ви помолим само да поставите линк към статията или да споменете фирмата ни. Благодарим ви.


Още полезна информация от блога

Интересни факти за зелените мухи - Бран Инсект

Интересни факти за зелените мухи

28.06.2019
Убедени сме, че смятате мухите, независимо дали говорим за обикновена домашна, конска или зелена муха, за изключително досадни и неприятни насекоми. В случая обаче ще се концентрираме само върху зелената муха, която е известна и като синьо- зелена и ще ви запознаем с някои интересни факти, свързани с.....

Виж още

Кога, къде и как се раждат мухите - Бран Инсект

Кога, къде и как се раждат мухите

06.01.2019
Мухите са онези досадни насекоми, които непрекъснато кръжат около нас и ни вбесяват със своето натрапчиво присъствие, откъдето идва и израза Досаден си като муха. Но кога, как и къде се раждат тези досадни ципокрили? Най-висока популация домашните мухи достигат през топлите летни месеци, когато.....

Виж още

Как да премахнем и убием мухите в дома? - Бран Инсект

Как да премахнем и убием мухите в дома?

24.01.2018
Мухата е истински бич Божи за съвременното домакинство и понякога изглежда, че от нейното нашествие няма отърване. Нахална е, жилава и жизнена, промъква се буквално навсякъде, плоди се сякаш от само себе си. Питате се как дали и как може да премахнете летящите натрапници, ние гарантирано можем да.....

Виж още