ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

7 съвета как да ограничите появата на мухи в дома или търговския обект

14.03.2014
7 съвета как да ограничите появата на мухи в дома или търговския обект

Мухите обожават домове, които са уютни, топли и винаги пълни с храна. Те проникват през незащитените отворени врати и прозорци и като че ли забравят пътя обратно. Тяхното постоянно бръмчене обаче е доста досадно, а да не говорим и за нехигиеничните последици, които нанасят като оплюват съдове, храни и редица предмети. Ето някои изпитани методи и съвети, с които да държите неприятните летящи насекоми далеч от дома си:

1. Почистете кухнята старателно. Премахнете всякакви източници на храна и опаковайте добре тези, които в момента не използвате. Измивайте съдовете веднага след употреба.

2. Дръжте кофите за боклук затворени. Кошовете са основната примамка за мухите, а ако те имат достъп до тях, това може да доведе до развитието на ларвите им - бели червеи.

3. Покривайте фруктиерата или поставете плодовете в хладилника. Сушените плодове като фурми, стафиди и сини сливи са любими атрактанти на повечето видове мухи. Също така, изхвърлете презрелите плодове-те привличат плодови мушици.

4. Съхранявайте пакетите с храна за домашни любимци затворени. Разпиляната и неизядена храна също е чудесна примамка за досадните насекоми. Винаги поддържайте измита и чиста купичката на домашния любимец. Дори и малко количество останала храна е достатъчно на мухата, за да лети щастлива.

5. Почиствайте редовно домакинските уреди. Уплътнителите на хладилника, котлоните и фурната трябва да бъдат винаги в поддържан вид за да намалите числеността на дразнещите летящи насекоми.

6. Парцалът за пода и кофата с мръсната вода също привличат мухи. Затова не го оставяйте след употреба, а го почиствайте, ако не искате да се сдобиете с неочаквани гости.

7. Поставете саксии с растения, които отблъскват мухите, в близост до входните врати и прозорците. Твърди се, че листа от мента или саксия с босилек са подходящи за кухнята. Други растения, които могат да бъдат ефикасно средство в борбата с насекомите, са лавандула, джоджен, вратига, карамфил.

Летейки наоколо, мухите се превръщат в истинско неудобство в дома. Те могат да предават зарази и заболявания, ето защо е важно да предприемаме необходими мерки ефикасно и навреме. Ако все пак методите и съветите ни не подейства, то винаги може да се свържете с нашата фирма за да разрешим проблема с повечето познати видове мухи - в кратки срокове и с гарантиран ефект.

*Материала е интелектуална собственост на Бран Инсект ЕООД и ако желаете да ползвате информацията в него, ще ви помолим само да поставите линк към статията или да споменете фирмата ни. Благодарим ви.


Още полезна информация от блога

Интересна информация за живота на гущерите и опашките им

Интересна информация за живота на гущерите и опашките им

13.03.2014
По-възрастните от нас със сигурност си спомнят как като деца са виждали или откъсвaли несъзнателно опашката на някой уловен с ръце гущер. Това наистина необичайно явление за хората всъщност е типично за гущерите и е тяхна естествена защитна реакция срещу хищниците. Сигурно сте си задавали въпроса.....

Виж още

10 Изумителни интересни неща за хлебарките

10 Изумителни интересни неща за хлебарките

12.03.2014
Неприятни, отблъскващи, загадъчни, интересни или опасни вредители? За хлебарката, за разлика от повечето други неприятели може да се каже и напише много. В следващите редове ще прочетете едни от най-изумителните неща, които доказват още повече уникалността на това насекомо пред останалите. 1. През.....

Виж още

Арахнофобия или страхът от паяци

Арахнофобия или страхът от паяци

11.03.2014
Арахнофобията е една от десетте най-често срещани фобии в цял свят. Девет от десет жени се отвращават от паяци, докато само 1/10 от мъжкото население страда от арахнофобия. Според някои твърдения страхът от тези насекоми е естествена част от нашата еволюция. В Африка хората изпитват ужас от големи.....

Виж още