ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Билки които отблъскват и прогонват молците

06.12.2018
Билки за гонене и отблъскване на молците - лавандула - Бран Инсект

Лавандула - мощна билка срещу молците

Съзирайки някоя цветна пърхаща пеперуда около вас, няма ли да ви се прииска и вие да можете да се реете толкова безгрижно като нея? За съжаление не всички летящи насекоми са толкова красиви или пък предизвикващи нашето възхищение. Гледката на един реещ се молец из вече направените на дупки ваши дрехи е типичен пример за това. Или пък на молци, които пърхат необезпокоявано из цялата ви кухня в търсене на хранителни провизии. Истински кошмар!

Много често тези грозни пеперуди могат да се превърнат в истинско бедствие за вас, с което да не можете да се защитите и справите сами. Тогава на помощ в борбата с тях веднага ще се отзове някоя фирма за борба с вредители като Бран Инсект ЕООД, която ще намери най-доброто решение за справяне с проблема.

Друг вариант е да се снабдите с препарати срещу летящи насекоми, които обикновено отблъскват и прогонват и молците. Или пък с онези ленти, които са намазани с феромони, привличащи и хващащи гадинките в капан.

Има и доста билки, които отблъскват и прогонват молците. На първо място това са лавандулата и розмарина, които имат приятно и нежно ухание за нас, но се възприемат като истинска смрад за всеки един молец, който е решил да се навърта около дома ви. И двете билки можете да отглеждате в саксия, като по този начин ще ароматизирате приятно и жилището си. В случай, че не ви се занимава с поливане на саксийни растения, можете да си ги закупите и под формата на изсушени стръкове или пък етерично масло.

Други билки, които отблъскват и гонят молци, са ментата и по-екзотичния женшен, за които вероятно си мислите, че служат само за приготвянето на ароматен чай. Нищо подобно. Те са сред най-мощните народни средства срещу молци и освен, че могат да бъдат отглеждани в саксия е възможно да бъдат поставени като пакетчета чай из гардеробите и раклите ви.

Чували ли сте за лимонената трева, която се използва все по-често и в нашата кухня? С нея се подправят различни салата, ястия от птиче месо и морски дарове, супи и т.н. Макар да се свързва най-вече с мечтаните ни Кариби или с азиатската кухня като цяло, може лесно да се намери и в България, особено под формата на чай или подправка.

Сред другите билки, които отблъскват и прогонват мъхнатите летящи вредители са дафиновия лист, евкалипта и карамфила. Ако си направите торбички, пълни с някоя от тези билки или направо микс от всичките, те ще се превърнат в ефикасно средство, което да прогонва всеки един молец, дръзнал да нападне любимия ви плетен пуловер.

Е след такава палитра от билкови смеси искаме да ви успокоим, че ако все пак те не подействат, екипите на Бран Инсект ЕООД със сигурност ще унищожат молцовите пеперуди, независимо дали са молци по дрехите или по хранителните продукти.

Ще сме благодарни да споделите статията с приятели за да научат многото възможности, които предлага природата срещу тези вредни летящи насекоми. А ако не ви се занимава сами да гоните молците, винаги може да се доверите на фирма Бран Инсект ЕООД.Още полезна информация от блога

Молците – как да ги прогоним без нафталин - Бран Инсект

Молците – как да ги прогоним без нафталин

16.01.2018
Къде се заселват и крият молците причинявайки най-много неприятности? Малките сиво-кафяви пеперуди притесняват хората основно в жилищни и търговски помещения където се съхраняват дрехи или хранителни продукти. Затова не е учудващо, че този вид насекоми се срещат основно в две разновидности –.....

Виж още