ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Билки които отблъскват и прогонват молците

06.12.2018
Билки за гонене и отблъскване на молците - лавандула - Бран Инсект

Лавандула - мощна билка срещу молците

Съзирайки някоя цветна пърхаща пеперуда около вас, няма ли да ви се прииска и вие да можете да се реете толкова безгрижно като нея? За съжаление не всички летящи насекоми са толкова красиви или пък предизвикващи нашето възхищение. Гледката на един реещ се молец из вече направените на дупки ваши дрехи е типичен пример за това. Или пък на молци, които пърхат необезпокоявано из цялата ви кухня в търсене на хранителни провизии. Истински кошмар!

Много често тези грозни пеперуди могат да се превърнат в истинско бедствие за вас, с което да не можете да се защитите и справите сами. Тогава на помощ в борбата с тях веднага ще се отзове някоя фирма за борба с вредители като Бран Инсект ЕООД, която ще намери най-доброто решение за справяне с проблема.

Друг вариант е да се снабдите с препарати срещу летящи насекоми, които обикновено отблъскват и прогонват и молците. Или пък с онези ленти, които са намазани с феромони, привличащи и хващащи гадинките в капан.

Има и доста билки, които отблъскват и прогонват молците. На първо място това са лавандулата и розмарина, които имат приятно и нежно ухание за нас, но се възприемат като истинска смрад за всеки един молец, който е решил да се навърта около дома ви. И двете билки можете да отглеждате в саксия, като по този начин ще ароматизирате приятно и жилището си. В случай, че не ви се занимава с поливане на саксийни растения, можете да си ги закупите и под формата на изсушени стръкове или пък етерично масло.

Други билки, които отблъскват и гонят молци, са ментата и по-екзотичния женшен, за които вероятно си мислите, че служат само за приготвянето на ароматен чай. Нищо подобно. Те са сред най-мощните народни средства срещу молци и освен, че могат да бъдат отглеждани в саксия е възможно да бъдат поставени като пакетчета чай из гардеробите и раклите ви.

Чували ли сте за лимонената трева, която се използва все по-често и в нашата кухня? С нея се подправят различни салата, ястия от птиче месо и морски дарове, супи и т.н. Макар да се свързва най-вече с мечтаните ни Кариби или с азиатската кухня като цяло, може лесно да се намери и в България, особено под формата на чай или подправка.

Сред другите билки, които отблъскват и прогонват мъхнатите летящи вредители са дафиновия лист, евкалипта и карамфила. Ако си направите торбички, пълни с някоя от тези билки или направо микс от всичките, те ще се превърнат в ефикасно средство, което да прогонва всеки един молец, дръзнал да нападне любимия ви плетен пуловер.

Е след такава палитра от билкови смеси искаме да ви успокоим, че ако все пак те не подействат, екипите на Бран Инсект ЕООД със сигурност ще унищожат молцовите пеперуди, независимо дали са молци по дрехите или по хранителните продукти.

Ще сме благодарни да споделите статията с приятели за да научат многото възможности, които предлага природата срещу тези вредни летящи насекоми. А ако не ви се занимава сами да гоните молците, винаги може да се доверите на фирма Бран Инсект ЕООД.Още полезна информация от блога

Кримска треска - Бран Инсект

Кримска треска

26.11.2018
Пълното наименование на Кримската треска е Конго-Кримска хеморагична треска или съкратено ККХТ. Това е изключително сериозно кърлежовопреносимо вирусно заболяване. За разлика от Ку-треската, която също се пренася предимно от кърлежи и която рядко води до смърт, ККХТ често има летален.....

Виж още

Как се разбира дали имаме дървеници в матрака - Бран Инсект

Как се разбира дали имаме дървеници в матрака

09.11.2018
Би било истинска изненада за нас, ако се радвате на неканени гости у дома като домашните хлебарки или постелните дървеници. Дори има не малко жени, които биха скочили на някой стол при вида на хлебарка. Макар и на вас ситуацията да ви изглежда комична, на тях надали им е особено забавно. Но, за разлика.....

Виж още

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?  - Бран Инсект

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?

30.10.2018
Най-вероятно сте чували за онези китайски ферми, в които се развъждат хлебарки с цел консумация, но дори и да искате да пробвате този азиатски деликатес, надали желаете да превърнете дома си в подобна ферма. Навсякъде и по всяко време, по стени, тавани и под, да виждате пъплещите създания, които освен.....

Виж още