ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да премахнем и убием мухите - нежелания съквартирант в дома?

24.01.2018

Мухата е истински бич Божи за съвременното домакинство и понякога изглежда, че от нейното нашествие няма отърване. Нахална е, жилава и жизнена, промъква се буквално навсякъде, плоди се сякаш от само себе си. Питате се как дали и как може да премахнете летящите натрапници, ние гарантирано можем да отстраним мухите от дома или двора ви, а може да прочетете и следните съвети които сами да приложите в домашни условия.

Няколко съвета как сами да намалите популацията от домашни мухи.

Домашни мухи - как да ги убием и премахнем от дома

Разбира се, най-добре е жилището ни да е перфектно изолирано, на вратите и прозорците да има мрежи или ресни, да не държим развалена храна или гниещ плод у дома, да покриваме задължително продуктите и т.н. Това е добра защита от домашните мухи, разбира се, но дали е напълно достатъчна?

Надали. Има хора, които примерно се доверяват изцяло на т.нар. бабини деветини за убиването на мухите. Изработват си ръчно правени репеленти с масло от дафиновия лист, естрагона, орловата папрат, лавандулата или от пъпчици от карамфил, правят капани за мухи с оцет или с вода, окачват из стаите и по прозорците лепкави лентички, размахват навития на руло вестник или мухобойка, специална изработена за убиване на мухи.

Защо не трябва да подценяваме домашните мухи?

Домашната муха е хитра и коварна твар, много е бърза, а полетът и е като на летец-изпитател, така че трудно ще я премахнете с подръчни средства от дома си.

Тя е идеален боец на милиони години еволюционно развитие. Издържа на жега и на студ, завира се навсякъде, пълзи по стените, виси от тавана, лети като лястовичка и хапе понякога почти като оса – особено т.н. конски мухи. Снася стотици яйца, разнася множество болести, а на всичкото отгоре са ни познати поне 70 отделни вида мухи.

Русенци обичат да се хвалят, че мухите им са толкова големи, че могат да вдигнат филия от масата и да отлетят. Дали това е така или не, е една друга тема, но е факт, че пълчищата мухи навсякъде са огромна напаст и ни дебнат и при най-малък пропуск от наша страна, особено през горещите летни дни.

Едно е сигурно – трябва да си изработим стабилна защита от мухи, защото освен досадни, те разнасят и множество зарази, сред които холерата, бруцерозата, коремният тиф, дизентерията или конюктивитът общо над 40 болести. Кацат по храната ни и снасят яйцата си буквално навсякъде, необезпокоявани от човешкото присъствие. За краткия си живот домашната муха снася близо 120 яйца и всички те заплашват хигиената у дома до пълното отстраняване на мухите от къщи.

Кога е добре да се обърнем към професионалисти за убиване и премахване на мухите?

Методите за убиване на мухи и за защита на дома ни от тях са разнообразни и много, но независимо дали те са чисто механични, билкови – почерпени от народната практика, или пък химически – чрез използването на препарати, бъдете сигурни, че човечеството никога няма да убие и премахне напълно мухите от Земята. Обаче може да се ограничи и намали до минимум популациите им там където се ползват специализирани средства каквито са нашите в Бран Инсект ЕООД.

Затова като първа стъпка – поддържайте дома си чист. Поставете мрежи на вратите и прозорците. Дръжте боклука си навън. Не оставяйте непокрита храна. И най-важното – когато видите, че не може да се справите сами с проблема – потърсете помощта ни, та дори и само за съвет как да се защитите от мухи дома си.


* Може да ползвате спокойно този материал, ако само споменете фирма Бран Инсект ЕООД или поставете линк към сайта ни. Благодарим ви, че оценявате труда ни.


Още полезна информация от блога

Интересни факти за зелените мухи - Бран Инсект

Интересни факти за зелените мухи

28.06.2019
Убедени сме, че смятате мухите, независимо дали говорим за обикновена домашна, конска или зелена муха, за изключително досадни и неприятни насекоми. В случая обаче ще се концентрираме само върху зелената муха, която е известна и като синьо- зелена и ще ви запознаем с някои интересни факти, свързани с.....

Виж още

Кога, къде и как се раждат мухите - Бран Инсект

Кога, къде и как се раждат мухите

06.01.2019
Мухите са онези досадни насекоми, които непрекъснато кръжат около нас и ни вбесяват със своето натрапчиво присъствие, откъдето идва и израза Досаден си като муха. Но кога, как и къде се раждат тези досадни ципокрили? Най-висока популация домашните мухи достигат през топлите летни месеци, когато.....

Виж още

Мухата цеце - какви опасности крие ухапването ѝ? - Бран Инсект

Мухата цеце - какви опасности крие ухапването ѝ?

29.12.2014
Мухите цеце не са типични за ареалите на България и Европа, но през лятото на 2014 година получихме необичайно оплакване от град Шумен. Потърпевшата госпожа М.С. на 50г. ни описа как е установила, че в продължение на около седмица невинно ухапване по кожата на крака ѝ прераснало в болезнена рана в.....

Виж още