ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да премахнем и убием мухите - нежелания съквартирант в дома?

24.01.2018

Мухата е истински бич Божи за съвременното домакинство и понякога изглежда, че от нейното нашествие няма отърване. Нахална е, жилава и жизнена, промъква се буквално навсякъде, плоди се сякаш от само себе си. Питате се как дали и как може да премахнете летящите натрапници, ние гарантирано можем да отстраним мухите от дома или двора ви, а може да прочетете и следните съвети които сами да приложите в домашни условия.

Няколко съвета как сами да намалите популацията от домашни мухи.

Домашни мухи - как да ги убием и премахнем от дома

Разбира се, най-добре е жилището ни да е перфектно изолирано, на вратите и прозорците да има мрежи или ресни, да не държим развалена храна или гниещ плод у дома, да покриваме задължително продуктите и т.н. Това е добра защита от домашните мухи, разбира се, но дали е напълно достатъчна?

Надали. Има хора, които примерно се доверяват изцяло на т.нар. бабини деветини за убиването на мухите. Изработват си ръчно правени репеленти с масло от дафиновия лист, естрагона, орловата папрат, лавандулата или от пъпчици от карамфил, правят капани за мухи с оцет или с вода, окачват из стаите и по прозорците лепкави лентички, размахват навития на руло вестник или мухобойка, специална изработена за убиване на мухи.

Защо не трябва да подценяваме домашните мухи?

Домашната муха е хитра и коварна твар, много е бърза, а полетът и е като на летец-изпитател, така че трудно ще я премахнете с подръчни средства от дома си.

Тя е идеален боец на милиони години еволюционно развитие. Издържа на жега и на студ, завира се навсякъде, пълзи по стените, виси от тавана, лети като лястовичка и хапе понякога почти като оса – особено т.н. конски мухи. Снася стотици яйца, разнася множество болести, а на всичкото отгоре са ни познати поне 70 отделни вида мухи.

Русенци обичат да се хвалят, че мухите им са толкова големи, че могат да вдигнат филия от масата и да отлетят. Дали това е така или не, е една друга тема, но е факт, че пълчищата мухи навсякъде са огромна напаст и ни дебнат и при най-малък пропуск от наша страна, особено през горещите летни дни.

Едно е сигурно – трябва да си изработим стабилна защита от мухи, защото освен досадни, те разнасят и множество зарази, сред които холерата, бруцерозата, коремният тиф, дизентерията или конюктивитът общо над 40 болести. Кацат по храната ни и снасят яйцата си буквално навсякъде, необезпокоявани от човешкото присъствие. За краткия си живот домашната муха снася близо 120 яйца и всички те заплашват хигиената у дома до пълното отстраняване на мухите от къщи.

Кога е добре да се обърнем към професионалисти за убиване и премахване на мухите?

Методите за убиване на мухи и за защита на дома ни от тях са разнообразни и много, но независимо дали те са чисто механични, билкови – почерпени от народната практика, или пък химически – чрез използването на препарати, бъдете сигурни, че човечеството никога няма да убие и премахне напълно мухите от Земята. Обаче може да се ограничи и намали до минимум популациите им там където се ползват специализирани средства каквито са нашите в Бран Инсект ЕООД.

Затова като първа стъпка – поддържайте дома си чист. Поставете мрежи на вратите и прозорците. Дръжте боклука си навън. Не оставяйте непокрита храна. И най-важното – когато видите, че не може да се справите сами с проблема – потърсете помощта ни, та дори и само за съвет как да се защитите от мухи дома си.


* Може да ползвате спокойно този материал, ако само споменете фирма Бран Инсект ЕООД или поставете линк към сайта ни. Благодарим ви, че оценявате труда ни.


Още полезна информация от блога

Корояд и дървояд – отличителни разлики между тях?

Корояд и дървояд – отличителни разлики между тях?

19.01.2018
Няма как да не сте чували за дървояди. Сега пък и корояди? Кора и дърво ли ядат или нещо друго? И каква е отличаващата ги разлика между корояд и дървояд? Да Ви запознаем набързо с тези удивителни насекоми. Какво представлява дървояда? Дървоядът е вид дървесен червей, но възрастното насекомо не.....

Виж още

Молците – как да ги прогоним без нафталин

Молците – как да ги прогоним без нафталин

16.01.2018
Къде се заселват и крият молците причинявайки най-много неприятности? Малките сиво-кафяви пеперуди притесняват хората основно в жилищни и търговски помещения където се съхраняват дрехи или хранителни продукти. Затова не е учудващо, че този вид насекоми се срещат основно в две разновидности –.....

Виж още

Как се прогонват змиите от дворове, къщи, мазета, складове...

Как се прогонват змиите от дворове, къщи, мазета, складове...

12.01.2018
Какво не знаем за влечугите? У повечето от нас змиите предизвикват неприятно усещане и дори страх, което  до голяма степен е продиктувано от филми, книги и научно-популярни поредици, в които биват показвани най-отровните видове на Земята, способни да убият за секунди. За щастие в България има само.....

Виж още