ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Най-страшните, неприятни и убиващи хората вредители в света

01.02.2018

Вредителите са проблем навсякъде по света, като разликата е единствено във вида на конкретния неприятел. Докато за нашите географски ширини сред най-страшните вредители се числят кърлежа, осата, плъха и сколопендрата, то в световен мащаб нещата стоят малко по-различно. В статията ще ви запознаем с вредителите които е добре да не срещате, ако живеете или пътувате в континенти като Азия, Америка и Африка, защото там може да попаднeте на много по-опасни от срещаните у нас натрапници.

Кои са най-опасните и страшни групи вредители в света?

Преди да посочим различни видове неприятни вредни животни, носещи най-голяма опасност за живота и здравето на хората е необходимо да уточним, че като биологичен вид това са, разбира се насекомите, гризачите и змиите. Тези групи животни са смятани за изключително опасни на много места по света, като тук ще посочим най-опасните индивиди от различни групи, степенувайки ги в обратен ред.

Паякът от вида Тaрантула

Паяк Тарантула - ухапване

Тaрантулите са огромно подразделение на семейство паяци, като под това име се срещат над 900 вида. За разлика от паяците, които се срещат у нас, тарантулите са способни да хапят, когато се почувстват застрашени, като тяхното ухапване понякога може да бъде и смъртоносно, макар че в повечето случаи последиците са продължително неразположение, треска и силна болка. По-големите екземпляри убиват без проблем птици, мишки, гущери и по-малки змии.


Тигров комар

Тигров комар - най-страшния и смъртоносен вид комар в света

Тигровият комар е основен преносител на едни от най-опасните заразни заболявания, с които хората се сблъскват от векове. Маларийната треска, характерна за южните райони на Азия и до днес взема не малко жертви, въпреки мерките предприети от Световната Здравна Организация. Имунизациите понякога са неефективни при голямо присъствие на тигрови комари в даден регион и там епидемиите от малария все още се срещат.

Други заболявания, пренасяни от неприятните и опасни тигрови комари са:

  • Зика;

  • Жълта треска;

  • Енцефалит Сейнт Луис;

  • Западнонилски енцефалит;

  • Чикунгуня;

  • Денга;

  • Дирофилариоза – главно по домашните кучета и котки.

Африканска медоносна пчела (Apis mellifera scutellata)

Африканска медоносна пчела (Apis mellifera scutellata)

Това уж полезно животно е едно от петте най-опасни за живота насекоми в света. Позната под наименованието Apis mellifera scutellata, тя е всъщност изкуствено създаден хибрид при кръстоска между европейска и африканска пчела, чието предназначение е било да може да оцелява в джунглата. Ефектът е постигнат – тази пчела оцелява при трудни условия и обитава освен Централна и Южна Африка и някои региони на Югозападна Америка. Изключително агресивно насекомо с много мощна отрова, африканската пчела отнема хиляди животи годишно.

Африкански скорпион

Изключително коварно и страшно насекомо е скорпионът, населяващ районите на Африка и Азия убива безотказно, защото има рядката способност да дозира количеството токсин, който освобождава при ужилването, според големината на своята жертва. Оцелява както при големите африкански горещини, така и при много ниски температури в Хималаите. Смъртта на жертвата настъпва поради задушаване, тъй като отровата поразява малкия мозък, спирайки работата на белите дробове.

Черна мамба (Black Mamba)

Черна мамба (Black Mamba) най-отровната змия в света

Черната мамба е от групата на влечугите и срещата с нея рядко завършва благоприятно за другия индивид. Тази змия е единствената, която може да ви ухапе по лицето, защото е способна да се издигне с 2/3 от тялото си над земята. Хапе многократно, когато нападне, отделяйки от 60 до 120 мг отрова, като едва 10-20 мг са напълно достатъчни да убият възрастен индивид.

Смъртта, предизвикана от ухапването на това зловещо влечуго е много страшна болезнена и мъчителна. Отровата на черната мамба съдържа нервотоксин, който парализира гръдните мускули и диафрагмата, при което жертвата умира от задушаване в рамките на около 15 минути. Напада основно когато ловува или се почувства застрашена.

*  Ако желаете да ползвате информацията от материала, тъй като е наша интелектуална собственoст ще ви помолим да поставите линк към сайта ни или да посочите името на фирма Бран Инсект. Смятаме, че инфото е изключително полезно за всички хора живеещи или пътуващи извън България и ще се радваме да достигне до повече наши съграждани.Още полезна информация от блога

Първа помощ при ухапване от сколопендра (скрипя) - Бран Инсект

Първа помощ при ухапване от сколопендра (скрипя)

14.09.2018
Сигурно не всеки знае какво представлява насекомото сколопендра или още популярно като скрипя? Все пак е много вероятно все някога да сте попадали на тези не толкова приятни за допир твари, особено по време на морската ви почивка в България. Към края на статията ще намерите и линк с нашите.....

Виж още

Най-красивите вредители в света и у нас - Бран Инсект

Най-красивите вредители в света и у нас

09.05.2018
Трудно бихте си представили, че можем да съзираме каквато и да е красота в хлебарки, дървеници, дървояди, кърлежи, бълхи и всякакви акари. Но за вредители могат да бъдат приемани и птици, кучета и котки. Не като домашни любимци, естествено. Птици, съсипващи реколтата. Улични кучета и котки. Първите.....

Виж още

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия? - Бран Инсект

Инсектофобия, ентомофобия или насекомофобия?

16.04.2018
Дори и да се правите на Супермен пред останалите хора, е почти сигурно, че и Вие страдате от някаква фобия. Изпитвате от нещо страх и уплаха. Клаустрофобия, при която се паникьосвате от затворени пространства. Агорафобия, при  която се паникьосвате от отворени пространства. Акрофобия, изразяваща се.....

Виж още