ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да разпознаем ухапването от дървеници?

04.03.2014
Как да разпознаем ухапването от дървеници? - Бран Инсект

Статията е актуализирана на 28.05.2020 

От 2009 г. зачестиха сигналите за ухапване от дървеници, както в частни жилища, така и в обществени обекти - хотели, ресторанти и т.н.
За задълбочаването на проблема оказва значение и факта, че при повечето случаи потърпевшите първоначално се заблуждават, че са ухапани от комари или бълхи и по този начин не вземат навременни мерки, което в последствие води до по - трудното унищожаване на дървениците.

Разлика между нахапване от дървеници и ужилване от комар

Самото ухапване от дървеници наподобява много на ужилване от комари, но за разлика от тях при нахапването от дървеници, много често поразеното място е и доста болезнено. Основната разликата обаче е, че докато комарите поразяват само откритите части на тялото, то дървениците без особен проблем кръвосмучат и там където тялото е покрито с дрехи. Най-често може да се забележи ухапване от дървеници по корема и гърба на потърпевшия, като рядко има нахапвания и в областта на интимните части.

А ето и разликите при нахапване причинено от бълха и ухапване от дървеница

Както споменахме и по-горе, не рядко ухапването от дървеници се бърка и с ухапване от бълхи. Може би това се дължи на обяснението, че голяма част от хората вече са се сблъсквали с тези неприятели, докато спомените за дървениците са останали малко по-назад в миналото. Истината обаче е, че бълхите нападат както през деня, така и през нощта и то предимно необезпаразитени котки и кучета. Ако по случайност налазят човек, те много лесно могат да бъдат усетени и видяни с просто око. За съжаление това обаче не може да се случи при ухапване от дървеници, защото те започнат да кръвосмучат, когато човешкото тяло е в пълен покой. Освен това дървениците отделят по време на самото ухапване специфичен обезболяващ секрет. Благодарение на този способ, с който ги е надарила природата, те необезпокоявани се насмукват с кръв и без дори да подозираме напускат телата ни. Разбира се ако проблема е от по-дълго време може да забележите дървеници, ако бързо включите нощна лампа и ги потърсите под възглавниците, под чаршафите и матраците.

Симптоми на ухапване от дървеници

Поради скромните си размери, както и поради прикритият начин на живот, който водят, наличието на дървеници рядко се открива навреме. Докато бълхите подскачат из жилището ви, а комарите се чуват със специфичното си и дразнещо слуха жужане, дървениците просто си кротуват, чакайки да падне нощта. За присъствието им в дома ви, ще разберете единствено ако сте запознати със симптомите от ухапването им, които ще разгледаме по-подробно в следните няколко реда.

Как изглежда ухапването от дървеници?

На снимката по-горе сме показали как изглежда нахапаното място. Като цяло се наблюдава зачервяване в областта на ухапаното място и множество пъпки, които понякога варират от по-ситни до по-едри наподобяващи дори ухапване на комар. Размерът на пъпките зависи от това дали и колко е алергичен човек и дали ги разчесва често! Иначе казано е твърде специфично и индивидуално.

Какви са симптомите на ухапване от дървеници

От показаната снимка ясно се вижда, че симптомите от ухапването от дървеници се изразяват в появата не червени петънца, които могат да доведат не само до сърбеж, но и до доста по-неприятни последствия.

Сърбеж

Определено сърбежът, а не появилите се по кожата ви червени петънца, са непоносимата част от симптомите от ухапването на тези кръвопийци. Това същевременно е и най-важният показател за наличието на дървеници в дома ви. И при най-малките съмнения, че сте нападнати от тях, откровено ви препоръчваме да се възползвате от предлаганите от нас ДДД услуги, свързани с унищожаването на дървеници.

Други симптоми

Освен сърбеж хората, нападнати от дървеници, често усещат и парене по кожата- симптом, който предизвиква неистово разчесване на мястото на ухапването. Тук сякаш е правилният момент да ви напомним, че дървениците действат като опитни анестезиолози и отделят обезболяващо вещество в момента на атаката си. Вие не усещате веднага тяхното присъствие, което им дава шанс да изчезнат незабелязано от „мястото на местопрестъплението“.

Възможно ли е да получим алергия от ухапване от дървеници?

За съжаление отговорът на този въпрос е положителен и именно това е причината възможно най-бързо да се доверите на предлаганите от нас ДДД услуги за унищожаване на дървеници. Макар да не е често срещана алергичната реакция от ухапване от дървеници, тя може да е също толкова опасна за хората, колкото и алергичната реакция от ужилването от пчели, оси и т.н. Е разбира се не чак толкова опасна за живота им, но все пак изключително неприятна, особено ако не бъдат взети правилните навременни мерки за противодействие.

Как да се лекуваме от ухапване от дървеници?

Лечението от ухапване от дървеници може да стане както с нанасянето на успокояващ крем, така и с прилагането на други алтернативни методи, които са не по-малко ефективни.

Успокояващ крем

Не е необходимо да търсите скъпоструващи кремове, за да се лекувате от ухапване от дървеници. Бихме ви препоръчали традиционния български крем Здраве или Невен, защото те съдържат успокояващи кожата съставки.

Други средства за успокояване след ухапване от дървеница

Ако не разполагате с никакъв успокояващ крем, то използвайте природни антисептични средства: компреси от лайка, жълт кантарион, бял равнец, цариче и естествено - невен. Ако пък отглеждате Алое Вера в дома си не се колебайте да използвате сока, който се намира в листата му, за лечение и облекчение на раните от ухапването от дървеници.

Тази статия цели единствено да ви покаже как да установите наличието на дървеници в дома ви, но трайното им гарантирано унищожаване може да бъде извършено единствено след като се възползвате от предлаганите от нас ДДД услуги. Не подценявайте тезималки вредители, защото именно тогава идват сериозните проблеми с тях. 

При поръчка от Бран Инсект ЕООД на услуга за унищожаване на дървеници във вашето жилище или търговски обект, е добре да знаете какви са спецификите за дълготрайното им отстраняване и какви са нашите предимства и гаранции.

* Ако статията ви е била полезна моля споделете я с приятели - всяка подкрепа е ценна за нас, а и никой не е застрахован от нападение на дървеници и е по-добре да разпознава ухапването от тях вместо да изпада в заблуждения и притеснения.


Още полезна информация от блога

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват? - Бран Инсект

Кога и как дървениците се хранят и къде се укриват?

02.03.2022
Подобно на хлебарките, така и дървениците са нежелани обитатели на дома ни. За разлика от първите обаче, тяхното присъствие ни въздейства пряко, защото се хранят с човешка кръв. Наричат се дървеници не защото похапват дървесина, а защото обикновено се крият в нея и всяка нощ излизат, за да утолят.....

Виж още

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.  - Бран Инсект

Борбата с дървеници с помощта на народната медицина.

29.01.2021
Няма как да не сте чували все отнякъде, че борната киселина се справя много ефективно при борба срещу хлебарки и мравки. Да, така е. Изпитано средство от народната медицина, но което няма никакъв ефект срещу креватните дървеници, известни още и като постелни. Защото борната киселина трябва да бъде.....

Виж още

Важна, енциклопедична информация за дървениците - Бран Инсект

Важна, енциклопедична информация за дървениците

18.09.2019
В света има множество видове дървеници, но в случая ни интересуват само 20-те вида които пряко вредят на нас хората и в частност този вид който населява територията на Европа и България. Ето защо ще опишем малко по-детайлно спецификите на обикновената креватна дървеница, чието латинското.....

Виж още