ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да разпознаем ухапването от дървеници?

27.02.2014

От 2009 г. зачестиха сигналите за ухапване от дървеници, както в частни жилища, така и в обществени обекти - хотели, ресторанти и т.н.
За задълбочаването на проблема оказва значение и факта, че при повечето случаи потърпевшите първоначално се заблуждават, че са ухапани от комари или бълхи и по този начин не вземат навременни мерки, което в последствие води до по - трудното унищожаване на дървениците.

Самото ухапване от дървеници наподобява много на ужилване от комари, но за разлика от тях при нахапването от дървеници, много често поразеното място е и доста болезнено. Основната разликата обаче е, че докато комарите поразяват само откритите части на тялото, то дървениците без особен проблем кръвосмучат и там където тялото е покрито с дрехи. Най-често може да се забележи ухапване от дървеници по корема и гърба на потърпевшия, като рядко има нахапвания и в областта на интимните части.

Различаване на ухапване от дървеници, комари, бълхи и кърлежи Ухапване от дървеници

Както споменахме и по-горе, не рядко ухапването от дървеници се бърка и с ухапване от бълхи. Може би това се дължи на обяснението, че голяма част от хорате вече са се сблъсквали с тези неприятели, докато спомените за дървениците са останали малко по-назад в миналото. Истината обаче е, че бълхите нападат както през деня, така и през нощта и то предимно необезпаразитени котки и кучета. Ако по случайност налазят човек, те много лесно могат да бъдат усетени и видяни с просто око. За съжаление това обаче не може да се случи при ухапване от дървеници, защото те започнат да кръвосмучат, когато човешкото тяло е в пълен покой. Освен това дървениците отделят по време на самото ухапване специфичен обезболяващ секрет. Благодарение на този способ, с който ги е надарила природата, те необезпокоявани се насмукват с кръв и без дори да подозираме напускат телата ни. Разбира се ако проблема е от по-дълго време може да забележите дървеници, ако бързо включите нощна лампа и ги потърсите под възглавниците, под чаршафите и матраците.

При поръчка от Бран Инсект ЕООД на услуга за унищожаване на дървеници във вашето жилище или търговски обект, е добре да знаете какви са спецификите за дълготрайното им отстраняване и какви са нашите предимства и гаранции.

* Ако статиятя ви е била полезна моля споделете я с приятели - всяка подкрепа е ценна за нас, а и никой не е застрахован от нападение на дървеници и е по-добре да разпознава ухапването от тях вместо да изпада в заблуждения и притеснения.


Още полезна информация от блога

Къде обичат да се крият дървениците и да снасят яйцата си?

Къде обичат да се крият дървениците и да снасят яйцата си?

13.02.2018
Ако сте относително запознат с мъжките парфюми, би трябвало да знаете, че сред най-търсените аромати са дървесните. С уханието на гора и дърво. И те в никакъв случай не се правят от дървеници. Дори и да знаем къде се укриват тези неприятни насекоми, все още на никой не му е хрумнало да произвежда от тях.....

Виж още

Как да убиете дървениците и яйцата им с температура?

Как да убиете дървениците и яйцата им с температура?

08.09.2017
Ето няколко метода които лесно и бързо всеки може да приложи у дома си, ако е сигурен, че току що е попаднал на креватни дървеници или по-скоро, че те току що са достигнали до него. Във всички други случаи не губете време, а смело се обърнете за съвет към някой от специалистите на фирма Бран Инсект.....

Виж още

Дървениците – паразитите, за които знаем малко

Дървениците – паразитите, за които знаем малко

30.07.2015
Случвало ли Ви се е да отседнете в хотел и да се събудите нахапан от дървеници? Вероятно е да не сте сигурни какъв вид насекомо точно Ви е ухапал и да припишете вината на бълха, комар или друг вид насекомо и това е твърде възможно, в случай че не различавате ухапването на различните насекоми. Залисани.....

Виж още