ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да разпознаем ухапването от дървеници?

04.03.2014
Как да разпознаем ухапването от дървеници?

От 2009 г. зачестиха сигналите за ухапване от дървеници, както в частни жилища, така и в обществени обекти - хотели, ресторанти и т.н.
За задълбочаването на проблема оказва значение и факта, че при повечето случаи потърпевшите първоначално се заблуждават, че са ухапани от комари или бълхи и по този начин не вземат навременни мерки, което в последствие води до по - трудното унищожаване на дървениците.

Самото ухапване от дървеници наподобява много на ужилване от комари, но за разлика от тях при нахапването от дървеници, много често поразеното място е и доста болезнено. Основната разликата обаче е, че докато комарите поразяват само откритите части на тялото, то дървениците без особен проблем кръвосмучат и там където тялото е покрито с дрехи. Най-често може да се забележи ухапване от дървеници по корема и гърба на потърпевшия, като рядко има нахапвания и в областта на интимните части.

Различаване на ухапване от дървеници, комари, бълхи и кърлежи Ухапване от дървеници

Както споменахме и по-горе, не рядко ухапването от дървеници се бърка и с ухапване от бълхи. Може би това се дължи на обяснението, че голяма част от хорате вече са се сблъсквали с тези неприятели, докато спомените за дървениците са останали малко по-назад в миналото. Истината обаче е, че бълхите нападат както през деня, така и през нощта и то предимно необезпаразитени котки и кучета. Ако по случайност налазят човек, те много лесно могат да бъдат усетени и видяни с просто око. За съжаление това обаче не може да се случи при ухапване от дървеници, защото те започнат да кръвосмучат, когато човешкото тяло е в пълен покой. Освен това дървениците отделят по време на самото ухапване специфичен обезболяващ секрет. Благодарение на този способ, с който ги е надарила природата, те необезпокоявани се насмукват с кръв и без дори да подозираме напускат телата ни. Разбира се ако проблема е от по-дълго време може да забележите дървеници, ако бързо включите нощна лампа и ги потърсите под възглавниците, под чаршафите и матраците.

При поръчка от Бран Инсект ЕООД на услуга за унищожаване на дървеници във вашето жилище или търговски обект, е добре да знаете какви са спецификите за дълготрайното им отстраняване и какви са нашите предимства и гаранции.

* Ако статиятя ви е била полезна моля споделете я с приятели - всяка подкрепа е ценна за нас, а и никой не е застрахован от нападение на дървеници и е по-добре да разпознава ухапването от тях вместо да изпада в заблуждения и притеснения.


Още полезна информация от блога

Бран Инсект вече във Варна и Бургас

Бран Инсект вече във Варна и Бургас

03.03.2014
От лятото на 2010 г. и по-точно от началото на месец юни фирма Бран Инсект ЕООД започна да извършва своята дейност и в двата най-големите български черноморски градове - Варна и Бургас. До момента третирахме обекти срещу вредители предимно   в градовете София, Пловдив и Божурище и близките им.....

Виж още

Как се вади впит кърлеж?

Как се вади впит кърлеж?

02.03.2014
С настъпването на лятото и избуяването на тревата започват и оплаквания от ухапване от кърлежи. Тези малки кръвосмучещи насекоми са изключително опасни за човешкото здраве, тъй като са преносители на редица заболявания сред които най - опасни са кърлежовите енцефалити, Лаймската болест и Ку -.....

Виж още

Видове отрова за плъхове и мишки

Видове отрова за плъхове и мишки

01.03.2014
Същност на най-разпространените отрови за плъхове и мишки. Отровите за плъхове и мишки се наричат родентициди и са изключително разнообразни по състав, размер, структура и цвят. Също така, не трябва да забравяме, че различните отрови за мишки и плъхове имат и индивидуален химичен състав, който.....

Виж още