ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да се отървем и избавим за дълго от хлебарките?

20.11.2015

Къде грешим, когато опитваме да се справим сами?

хлебаркихлебарки

Живеете в панелен блок и разбира се водите жестока битка с хлебарките от години без да се отървете за дълго от тях. Радвате се на кратки периоди на привиден успех мислейки, че този път вече сте се избавили завинаги от тях, докато някоя прекрасна вечер светнете лампата в кухнята и откриете неприятната изненада - те са отново тук!

Превърнали сте се в експерт по инсектицидите - знаете кои препарат не действа изобщо и кой действа за кратко, но това, което със сигурност не знаете е, че в битката с хлебарките е необходима квалифицирана армия от наемни убийци на вредители. Докато се убедите в необходимостта от услугите на специализирана ДДД фирма, вие вероятно ще допуснете не малко грешки, опитвайки се да се отървете сами и дори ще усложните проблема вместо да го елиминирате завинаги. Ние от Бран Инсект ще се опитаме да ви спестим време, усилия и пари като ви опишем накратко къде вероятно бихте сгрешили в битката с тези насекоми.

Кои са 5-те най-често допускани грешки когато опитваме да се отървем от хлебарките?

1. Мислите ли си, че перфектната хигиена е напълно достатъчна за да се отървете от тези досадни насекоми? Да, хигиената е от огромно значение, но тя не е достатъчно ефективно средство за да се избавите напълно от хлебарките, ако те вече трайно са се заселили в дома ви. Тези омразни твари са способни да оцелеят при ядрен взрив, така че не се заблуждавайте, че почистващите препарати ще ги уплашат за дълго време.

2. Третирате с обикновени препарати срещу насекоми предлагани за битови нужди. Да, производителите на продукти за домашна употреба включват в описанията на своите продукти и хлебарките, като потенциални жертви на препарата, но истината е, че те могат да ги убият само ако ги напръскате директно т.е. препарата е с контактно действие, но без остатъчен ефект и няма да ви избави за много време от хлебарките. Колкото и много да убиете, чрез този метод, знайте, че в дома ви има още стотици хиляди напълно здрави и размножаващи се хлебарки.

3. Обработвате само своя дом. Наемате лицензирана фирма като Бран Инсект, която има опит от 2005г. и определено знае как ви отърве и избави за дълго от хлебарките, като използва най-ефективните професионални препарати. Спазвате стриктно инструкциите да не измивате препарата поне 14 дни и т.н.: О, чудо - хлебарките наистина изчезват. За съжаление това не може да е завинаги, но минимум 6 месеца ще сте спасени от набезите им, а много често и за по-дълъг период от време.  Все пак когато действието на препарата отслабне хлебарките, отново ще се завърнат и проникват в дома ви през канализацията или през миниатюрни отвори от съседните апартаменти или пък чрез общите водопроводни тръби или тези на парното. Ето защо е добре да се обработват периодично и общите части на жилищния блок - това са етажните площадни, стълбищата, коридорите на мазетата, абонатната станция и тавана, ако разбира се има такъв. В противен случай битката с тях не е обречена на провал, но няма да е с максимална продължителност и с 100% ефект, което означава, че периодично може да забелязвате единични хлебарки в жилището си. Най-важното обаче е, че до няколко часа след като полазят върху местата с нанесен от нас препарат, те ще умират. Ето защо на всеки 6 месеца е добре да се прави превантивна обработка срещу хлебарки, дори и да нямате текущи оплаквания от тях.

4. Пропусакте някои много важни скривалища на хлебарките. Тези насекоми обичат топлината и поради тази причина най-често гнездят зад или в битовите уреди, както и в електрическите контакти. Около битовите уреди трябва да се обработи изключително прецизно и внимателно, не само за да се унищожи цялата им популация, но и защото тяхното присъствие в кафемашини, микровълнови печки, фурни и други може да доведе до изгаряне на електроуреда или късо съединение, а това е опасно за вашето здраве.

5. Действате еднократно. За да излезете победител в битката с хлебарките трябва да сте упорити и последователни. Запомнете това не е еднократен акт. Това е война, която се налага да водите епизодично.

Кое ви гарантира дълготрайно решаване на проблема: Най-доброто решение е, управителният съвет на блока да сключи абонаментен договор с добра ДДД фирма срещу хлебарки и други вредители, която да третира периодично целия блок, като периодът за най-оптимална и качествена профилактика на общите части блока е 3 месеца, а на жилищата 6 месеца. Ако сключите абонаментен договор с нашата фирма срещу вредители ще ползвате и преференциални цени и реакция до няколко дни или часа в зависимост от сериозността на проблема. Така вече ще може да сте напълно сигурни, че ще се отървете завинаги от хлебарките и няма да е нужно да се ровите периодично в интернет за бабини рецепти с неясен произход и действие, тъй като във фирма Бран Инсект ЕООД знаем отлично кое е най-доброто решение за всеки индивидуален случай, като се съобразяваме със спецификата на обекта, вида на вредителя и нанасяме препаратите на нужните места и в правилната концентрация и т.н. Темата е дълга, но важното е крайния резултат т.е. вашето спокойствие, че сте се избавили от хлебарките без да навредите на себе си и без да сте изгубили и минутка от ценното си време.

* Тази статия е изцяло авторска и ако желате да я ползвате на ваш сайт ще ви помолим да поставите линк към www.vrediteli.bg.


Още полезна информация от блога

Защо някои препарати за дератизация са невинаги ефективни?

Защо някои препарати за дератизация са невинаги ефективни?

12.11.2015
Ако някога сте се сблъсквали с нашествие на гризачи - мишки и плъхове, вероятно вече сте опитвали да се преборите с тях по конвенционалния начин - с отрова, закупена от аптеката или специализиран магазин и вероятно сте разбрали по трудния начин, че тези средства рядко дават бърз и категоричен.....

Виж още

Кои видове капани използват ДДД фирмите срещу гризачите и кога е необходима употребата им?

Кои видове капани използват ДДД фирмите срещу гризачите и кога е необходима употребата им?

04.11.2015
Гризачите са сред най-неприятните вредители, поради своя често отблъскващ вид, вредни навици и способността им да пренасят множество зарази. Вероятно знаете, че чумните епидемии, останали в историята са предизвикани именно от безконтролната популация на плъхове и мишки. Тези неприятни животинки.....

Виж още

Професионална дезинсекция от лицензирана фирма Бран Инсект

Професионална дезинсекция от лицензирана фирма Бран Инсект

28.10.2015
Помощ! Нашествие на насекоми! Насекомите, макар и дребни животинки са нещо, с което определено не искаме да съжителстваме. Те са способни да предизвикат погнуса и неприязън у повечето хора, а у някои дори панически ужас. Насекомите са нещо, което не искаме нито в дома си, нито в търговския си обект, а.....

Виж още