ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива


0

Как да се отървем и избавим за дълго от хлебарките?

20.11.2015

Къде грешим, когато опитваме да се справим сами с хлебарките?

хлебаркихлебарки

Живеете в панелен блок и разбира се водите жестока битка с хлебарките от години без да се отървете за дълго от тях. Радвате се на кратки периоди на привиден успех, мислейки, че този път вече сте се избавили завинаги от тях, докато някоя прекрасна вечер светнете лампата в кухнята и откриете неприятната изненада - те са отново тук!

Превърнали сте се в експерт по инсектицидите - знаете кой препарат не действа изобщо и кой действа за кратко, но това, което със сигурност не знаете е, че в битката с хлебарките е необходима квалифицирана армия от наемни убийци на вредители. Докато се убедите в необходимостта от услугите на специализирана ДДД фирма, вие вероятно ще допуснете не малко грешки, опитвайки се да се отървете сами и дори ще усложните проблема вместо да го елиминирате завинаги. Ние от Бран Инсект ще се опитаме да ви спестим време, усилия и пари като ви опишем накратко къде вероятно бихте сгрешили в битката с тези насекоми и как по-лесно да се отървете от хлебарките.

3 начина за прогонване на хлебарки

Как да се отървем от хлебарките

Начините за прогонване на хлебарки в никакъв случай не са 5 на брой, защото можете ефективно да се отървете от тях, ако започнете да отглеждате в жилището си жаби или гущери, които вероятно са техния най-голям естествен враг, или пък ако директно пуснете в дома си някоя атомна бомба. Тъй като надали ще изберете някой от гореизброените варианти, тук ще съсредоточим вниманието си единствено над 5 начина за прогонване на хлебарки, които са и ефективни, и напълно безвредни за човешкото здраве. С изключение на онези, които ще изброим в най-долните редове.

  • Ако сте от по-състрадателните хора и не желаете да се превръщате в убиец на никакви твари, то вашата цел ще е единствено прогонване на хлебарките, а не тяхното унищожаване. Можете да реализирате тази идея като използвате приложението на някои етерични масла. Най-подходящи са маслото от нийм, кедровото и ментовото масло. Към последното е добре да добавите и малко оцет. Ментата е достатъчно ароматна и ще „притъпи“ миризмата на оцета, така че той няма да дразни обонянието ви. Комбинацията от двата аромата обаче ще е крайно неприятна за хлебарките, дано не и за вас.
  • Друг изпитан домашен метод за прогонване на хлебарки е като смесите в малко вода чесън, оцет и лют пипер и ги оставите за няколко минути на котлона, колкото да заври течността. Натопете памучни тампончета в нея и ги поставете на местата, на които най-често виждате хлебарките. Те ще бягат като дявол от тамян, както гласи приказката.
  • В случай, че никой от гореописаните методи не е дал очакван резултат, а вашето състрадание към тези твари вече се е изчерпало, можете да пробвате и с наличните препарати за прогонване на хлебарки или с някои ултразвукови устройства, предназначени за тази цел. Не всички от тях обаче са напълно безопасни за човешкото здраве или за здравето на домашните ви любимци. Задължително използвайте предпазна маска за лицето и предпазни ръкавици за ръцете си, ако сте решили да пръскате с аерозоли и в никакъв случай не допускайте домашните любимци да са в помещението, което обработвате. Сред всички препарати, които можете да намерите в търговската мрежа срещу тези вредители, единствените сигурни и безвредни за хората и техните домашни любимци, са онези, които се прилагат от ДДД фирмите и са одобрени от Министерство на здравеопазването на Република България.

Кои са 5-те най-често допускани грешки когато опитваме да се отървем от хлебарките?

Как да се отървем от хлебарките

1. Мислите ли си, че перфектната хигиена е напълно достатъчна за да се отървете от тези досадни насекоми? Да, хигиената е от огромно значение, но тя не е достатъчно ефективно средство за да се избавите напълно от хлебарките, ако те вече трайно са се заселили в дома ви. Тези омразни твари са способни да оцелеят при ядрен взрив, така че не се заблуждавайте, че почистващите препарати ще ги уплашат за дълго време.

2. Третирате с обикновени препарати срещу насекоми предлагани за битови нужди. Да, производителите на продукти за домашна употреба включват в описанията на своите продукти и хлебарките, като потенциални жертви на препарата, но истината е, че те могат да ги убият само ако ги напръскате директно т.е. препарата е с контактно действие, но без остатъчен ефект и няма да ви избави за много време от хлебарките. Колкото и много да убиете, чрез този метод, знайте, че в дома ви има още стотици хиляди напълно здрави и размножаващи се хлебарки.

3. Обработвате само своя дом. Наемате лицензирана фирма като Бран Инсект, която има опит от 2005г. и определено знае как ви отърве и избави за дълго от хлебарките, като използва най-ефективните професионални препарати. Спазвате стриктно инструкциите да не измивате препарата поне 14 дни и т.н.: О, чудо - хлебарките наистина изчезват. За съжаление това не може да е завинаги, но минимум 6 месеца ще сте спасени от набезите им, а много често и за по-дълъг период от време.  Все пак когато действието на препарата отслабне хлебарките, отново ще се завърнат и проникват в дома ви през канализацията или през миниатюрни отвори от съседните апартаменти или пък чрез общите водопроводни тръби или тези на парното. Ето защо е добре да се обработват периодично и общите части на жилищния блок - това са етажните площадни, стълбищата, коридорите на мазетата, абонатната станция и тавана, ако разбира се има такъв. В противен случай битката с тях не е обречена на провал, но няма да е с максимална продължителност и с 100% ефект, което означава, че периодично може да забелязвате единични хлебарки в жилището си. Най-важното обаче е, че до няколко часа след като полазят върху местата с нанесен от нас препарат, те ще умират. Ето защо на всеки 6 месеца е добре да се прави превантивна обработка срещу хлебарки, дори и да нямате текущи оплаквания от тях.

4. Пропусакте някои много важни скривалища на хлебарките. Тези насекоми обичат топлината и поради тази причина най-често гнездят зад или в битовите уреди, както и в електрическите контакти. Около битовите уреди трябва да се обработи изключително прецизно и внимателно, не само за да се унищожи цялата им популация, но и защото тяхното присъствие в кафемашини, микровълнови печки, фурни и други може да доведе до изгаряне на електроуреда или късо съединение, а това е опасно за вашето здраве.

5. Действате еднократно. За да излезете победител в битката с хлебарките трябва да сте упорити и последователни. Запомнете това не е еднократен акт. Това е война, която се налага да водите епизодично.

Кое ви гарантира дълготрайно решаване на проблема и отърваване за по-дълго време от хлебарките:?

  • Най-доброто решение е, управителният съвет на блока да сключи абонаментен договор с добра ДДД фирма срещу хлебарки и други вредители, която да третира периодично целия блок, като периодът за най-оптимална и качествена профилактика на общите части блока е 3 месеца, а на жилищата 6 месеца.
  • Ако сключите абонаментен договор с нашата фирма срещу вредители ще ползвате и преференциални цени и реакция до няколко дни или часа в зависимост от сериозността на проблема. Така вече ще може да сте напълно сигурни, че ще се отървете завинаги от хлебарките и няма да е нужно да се ровите периодично в интернет за бабини рецепти с неясен произход и действие, тъй като във фирма Бран Инсект ЕООД знаем отлично кое е най-доброто решение за всеки индивидуален случай, като се съобразяваме със спецификата на обекта, вида на вредителя и нанасяме препаратите на нужните места и в правилната концентрация и т.н.
  • Темата е много дълга, но важното е крайния резултат т.е. вашето спокойствие, че сте се избавили от хлебарките без да навредите на себе си и без да сте изгубили и минутка от ценното си време.

* Тази статия е изцяло авторска и ако желаете да я ползвате на ваш сайт ще ви помолим да поставите линк към www.vrediteli.bg.


Още полезна информация от блога

Най-важното което трябва да знаете за хлебарките! - Бран Инсект

Най-важното което трябва да знаете за хлебарките!

24.08.2019
Едно от най-важните неща, което трябва да се знае за хлебарките е, че те са преносители на над 40 опасни болести сред които: коремен тиф, салмонела, дизентерия и дори хепатит А.Не е за подценяване и факта, че все още не е измислен препарат, който да въздейства върху техните неизлюпени яйца, наречени.....

Виж още

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?  - Бран Инсект

Помага ли борната киселина срещу хлебарките?

30.10.2018
Най-вероятно сте чували за онези китайски ферми, в които се развъждат хлебарки с цел консумация, но дори и да искате да пробвате този азиатски деликатес, надали желаете да превърнете дома си в подобна ферма. Навсякъде и по всяко време, по стени, тавани и под, да виждате пъплещите създания, които освен.....

Виж още

Хлебарки - болести и зарази пренасяни от тях. - Бран Инсект

Хлебарки - болести и зарази пренасяни от тях.

28.09.2018
Има насекоми, които будят с нещо очарование у нас. Симпатичните калинки и божи кравичките. Упоритият труд на пчеличките и мравките. Песните на щурците и светлинките, които излъчват светулките. Съзираме каква прелест е създала природата и им се възхищаваме. Насекоми, които ни очароват с поведението.....

Виж още